کد خبر: 539337
تاریخ انتشار :

ناصر ایمانی در گفتگو با نامه‌نیوز: برخی از امیدی‌ها هم به عارف رأی نمی‌دهند/ ممکن است عارف در لحظه آخر انصراف بدهد/ شکست عارف هزینه زیادی برای اصلاح‌طلبان خواهد داشت/ لاریجانی در کرسی ریاست مجلس باقی می‌ماند

ناصر ایمانی در گفتگو با نامه‌نیوز: برخی از امیدی‌ها هم به عارف رأی نمی‌دهند/ ممکن است عارف در لحظه آخر انصراف بدهد/ شکست عارف هزینه زیادی برای اصلاح‌طلبان خواهد داشت/ لاریجانی در کرسی ریاست مجلس باقی می‌ماند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه‌نیوز: انتخابات هیئت‌رئیسه در سال پایانی مجلس از اهمیت خاصی برخودار است؛ اهمیت موضوع نه در روند مدیریتی که نتیجه انتخابات پیش رو است؛ به‌نحوی که هر کاندیدایی که بتواند کرسی ریاست مجلس را تصاحب کند، تا حدی می‌تواند در نتیجه انتخابات نقش‌آفرینی کند. تا این لحظه به نظر می‌رسد که رقابت میان علی لاریجانی و محمدرضا عارف باشد. عارف شانس خود را در سال‌های پیش هم امتحان کرده بود که هربار با شکست مواجه شد. شاید شکست عارف در دفعات پیشین تنها در وجهه شخصی او تأثیر می‌گذاشت اما اگر او در رأی‌گیری فردا باز هم شکست بخورد، بی‌تردید وجهه عمومی اصلاح‌طلبان در عرصه سیاسی مخدوش خواهد شد.

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا باور دارد که هنوز این احتمال وجود دارد که عارف در لحظه آخر انصراف بدهد زیرا شکست او هزینه زیادی برای اصلاح‌طلبان خواهد داشت. او درباره این مضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «در وهله نخست این احتمال همچنان وجود دارد که آقای عارف انصراف بدهد زیرا سال آخر است و شاید فراکسیون امید ضرورتی در تغییر مدیریت نبیند. تغییر مدیریت مجلس در سال آخر ارزش عملیاتی ندارد زیرا در این یک‌سال باقی‌مانده کار چندانی نمی‌توان صورت داد اما آنچه باعث می‌شود فراکسیون امید نسبت به هیئت‌رئیسه در سال‌ پیش‌ رو بی‌تفاوت نباشد، آثار سیاسی موضوع است. هیئت‌رئیسه‌ای انتخابی فردا به انتخابات مجلس منتهی می‌شود و هرکسی که ریاست مجلس را در بزهنگاه انتخابات در دست‌ داشته باشد، می‌تواند برای جناح متبوعش رأی‌آور باشد. در حقیقت اصلاح‌طلبان به دنبال هدف سیاسی و نه عملیاتی هستند اما شرکت آقای عارف در انتخابات برای اصلاح‌طلبان ریسک بزرگی است زیرا اگر رأی نیاورد که احتمالش هم زیاد است، اصلاح‌طلبان باز هم با یک شکست بزرگ روبه‌رو می‌شوند که برای چهره سیاسی‌شان مناسب نیست».

این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که آیا نمایندگان پایداری‌ها که نه با لاریجانی میانه خوبی دارند نه با عارف، می‌توانند در تعیین رئیس مجلس موثر باشند، اظهار کرد: «من تصور نمی‌کنم رأی پایداری‌ها نقش چندانی در انتخابات فردا داشته باشد. مضافا آنکه افراد دیگری علاوه بر پایداری‌ها در مجلس حضور دارند که از آقایان عارف و لاریجانی دل خوشی نداشته باشند. ممکن است پایداری‌ها در رسانه‌ها و فضای مجازی سروصدای زیادی داشته باشند اما در مجلس چنین نقشی را ندارند. تصور می‌کنم طیف اکثریت طیف اصولگرا به آقای لاریجانی رأی بدهند و رأی مخالفان هر دو کاندیدا ممتنع باشد. از سوی دیگر تصور نکنید که تمام اعضای فراکسیون امید به آقای عارف رأی می‌دهند. امیدی‌ها همیشه این مشکل را داشته‌اند که متحد عمل نمی‌کنند. علل مختلفی هم برای این موضوع وجود دارد از جمله آنکه برخی از اعضا خود را وام‌دار جریان اصلاحات نمی‌دانند و سازوکار تشکیلاتی بر این فراکسیون وجود ندارد که به چه کسی رأی بدهید و مشاهده شده است که برخی از اعا در جلسات فراکسیون امید شرکت کرده‌اند اما در نهایت به آقای عارف رأی نداده‌اند. مستقلان هم احتمالا به آقای لاریجانی رأی خواهند داد و به طور کلی تصور می‌کنم انتخابات فردا به باقی‌ماندن آقای لاریجانی در کرسی ریاست مجلس منجر خواهد شد».

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها