کد خبر: 539344
تاریخ انتشار :

وزارت نفت خطاب به هدایت الله خادمی: با صدای آمریکا و ایران اینترنشنال همسو شده‌ای/ آیا به این کاراکترافتخار می‌کنی؟

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، وزارت نفت در پی اظهارات هدایت الله خادمی عضو کمیسیون انرژی که گفته بود این وزارتخانه «برای دور زدن تحریم‌ها آرایش جنگی ندارد و برخی مسئولین سلاح تحریم را کارآمدتر کردند» صادر کرد.
متن پاسخ ارسال شده به شرح زیر است:
«درباره مباحث مطرح شده توسط آقای خادمی ذکر این نکات ضروری است:
۱- آقای خادمی در بخش ابتدایی مصاحبه وزارت نفت را به نداشتن آرایش جنگی متهم کرده و گفته‌اند «باید آرایش جنگی وزارت نفت برنامه‌ریزی برای فروش روزانه یک و نیم میلیون بشکه باشد تا بگوییم این وزارتخانه کار خود را انجام می‌دهد» همین جمله مشخص می‌کند که از اساس ایشان تعریف درستی از آرایش جنگی ندارند، همان‌طور که وزارت نفت پیش‌تر هم توضیح داده بود صنعت نفت ایران بیش از یک سال است در شرایط یک جنگ تمام عیار قرار دارد که تنها در آن صدای انفجار و صفیر گلوله شنیده نمی‌شود، ما در جبهه‌های مختلف از جمله بازاریابی و فروش نفت خام و محصولات مشتقه، همکاری‌های مالی و فنی و بسیاری حوزه‌های موثر، درگیر یک نبرد تمام عیار با جبهه استکبار و ارتجاع منطقه‌ای هستیم، در این میان یکی از مهم‌ترین مسائل، ضرورت حفظ اسرار چگونگی مقابله با این نبرد است، در واقع اکنون بیش از یک سال است که همزمان با این نبرد همه جانبه، تلاش‌های مختلفی ازسوی بیگانگان برای تشخیص تصمیم‌های جنگی صنعت نفت صورت می‌گیرد، تلاش‌های آشکار و کوشش‌های مخفیانه که تاکنون به حمدالله با هوشیاری همه اجزای صنعت نفت، اسرار حرکت ایران در این نبرد مکتوم مانده است.
اما واضح است که تدارکات پررنگی برای «تحریک کردن» وزارت نفت به افشای اسرار نبرد تهیه شده است که رگه‌هایی از این نقشه تدارک دیده شده، گاه از خارج کشور و متاسفانه گاه از درون کشور دیده می‌شود. با این حال بازهم به صراحت اعلام می‌کنیم وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران با درک شرایط بسیار حساس کشور و با اشراف بر طرح‌های ضدایرانی که برای ضربه زدن به صنعت نفت کشور ازسوی دشمنان طراحی شده است هرگز تحت تاثیر شرایط احساسی و روانی برای افشای روند تحرکات نفتی کشور قرار نمی‌گیرد، نهادها و مراجع ذیصلاحی که به‌طور قانونی باید از جزئیات آرایش جنگی صنعت نفت مطلع باشند در جریان امور هستند و طرح اینگونه مباحث در سطح رسانه‌ها یک صحنه آرایی خطرناک و ناشیانه برای تضعیف صنعت نفت در کوران نبردی تمام عیار است.
۲- آقای خادمی از تلاش نکردن دولت دکتر روحانی در زمینه پایان دادن به خام فروشی و تولید بنزین صحبت کرده‌اند، چقدر بد است که ایشان حافظه ضعیفی دارند، فراموش کرده‌اند در دوره دولت محبوب ایشان، چه بنزینی و با چه درجه‌ای از سولفور در کشور تولید و توزیع می‌شد، فراموش کرده‌اند عده‌ای در فروش نفت خام دست در دست چه مافیای مخوفی گذاشتند و چه غارتی از سفره مردم این کشور صورت گرفت، ایشان اگر حافظه‌ای تا این حد ضعیف دارند خوب است بدانند امروز موتورهای جست‌وجوی اینترنتی وجود دارد که می‌توانند رخدادهای ۶ تا ۷ هفت سال پیش را در آن جست‌وجو کرده و یادآوری کنند، ایشان گفته‌اند اگر دولت آقای روحانی درست عمل کرده بود امروز می‌توانستیم بنزین به پاکستان و عراق و ترکیه صادر کنیم!
یادتان رفته است تا پیش از آغاز این دولت، تامین بنزین تهران به سختی صورت می‌گرفت؟ یادتان هست موجودی ذخیره بنزین کلانشهرها در چه شرایطی بود؟ شما که ادعای ضرورت صادرات بنزین در شرایط کنونی را طرح می‌کنید آمارنامه تولید بنزین و واردات آن در دوره پیشین را هم ببینید و با امروز مقایسه کنید.
۳- نماینده محترم مجلس همواره در مصاحبه‌هایشان مسائلی با ساختارهای شبه داستانی خلق می‌کنند، ما پیش‌تر هم به ایشان بابت داشتن توانایی در ساختار ادبیات داستانی تبریک گفته‌ایم، این بار هم شاهکاری دیگر خلق کرده و گفته‌اند: وزارت نفت با مشتریان سنتی نفت ایران بدرفتاری کرده؛ آنها ناراحت شده و از ایران خارج شده و از ایران دلخور هستند! جناب آقای خادمی، عرصه بازاریابی و فروش نفت خام، یک حوزه جدی و دیپلماتیک است که قواعد و شرایط بسیار جدی دارد و محل اینگونه شوخی‌های کلامی نیست، شما اگر متعهد به رعایت آداب و شان مصاحبه یک نماینده مجلس جمهوری اسلامی نیستید، حداقل شان مردم شریف ایذه و باغملک را رعایت کنید چون نام شما همراه با نام این دو شهر ذکر می‌شود. فعلا.
۴- گفته‌اند باید دوستان شرقی را در برابر تحریم‌های غربی حفظ می‌کردیم، اگر منظور ایشان از غرب و شرق، معانی سیاسی آن است که لازم است یادآور شویم تراز سیاست خارجی جمهوری اسلامی نه شرقی نه غربی است، اما اگر منظورشان غرب و شرق جغرافیایی است باید به ایشان اطلاع دهیم امروز به برکت وجود تخصص در دستگاه سیاست خارجی و در سایه سیاست‌های کلان نظام، هم در شرق و هم در غرب جغرافیایی دوستان جمهوری اسلامی کم شمار نیستند، صنعت نفت نیز در تداوم همین مسیر فعالیت می‌کند اما موضوع مهم‌تر برای نظام و برای وزارت نفت به عنوان بخشی از حاکمیت مسئله جغرافیا نیست بلکه موضوع حفظ و صیانت از منافع ملی است، چه بسا افراد زیادی با ملیت‌های غیرغربی با نقاب مشتری نفت خام به ما مراجعه کرده، اما یا قصد شناسایی سیستم فعالیت ایران را داشتند یا قصد کلاهبرداری داشتند و ما با افتخار اینگونه شیادان را از وزارت نفت می‌رانیم، شاید منظور آقای خادمی از دلخوری مشتریان نفت ایران همین دست افراد بودند که اگر چنین است خود ایشان باید توضیح دهند چه نسبت و چه رابطه‌ای با اینگونه افراد داشته‌اند.
۵- تکرار می‌کنیم که وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران امروز در خط مقدم جهادی همه جانبه قرار دارد، ما از نقد به‌صورت کلی و از انتقاد وکلای محترم مجلس به‌صورت خاص استقبال می‌کنیم، اما وقتی نیت و محصول برآمده از آن نیت تبدیل به تخریب و تضعیف وزارتخانه‌ای می‌شود که در خط اول جنگ مشغول رزم است به صداقت آن نیت باید شک کرد. اینکه شبکه صدای آمریکا و ایران اینترنشنال روزانه و به‌صورت بدون توقف، گزارش‌هایی درباره ناتوانی ایران در فروش نفت ارائه می‌کنند جای تعجب ندارد، اصلا آنها ماموریت دارند که همین کار را بکنند، اما گاهی به فکر می‌رویم که برخی چهره‌های داخلی چرا در اوج روزهای جنگ بدون توقف بر علیه وزارت نفت مصاحبه می‌کنند؟
آقای خادمی! آیا می‌دانید مصاحبه‌های شما درباره ضعف وزارت نفت در کمتر از چند دقیقه توسط شبکه‌های خبری وابسته به بن‌سلمان و نتانیاهو و جان بولتون بازنشر می‌شود؟ آیا به این کاراکتر خود افتخار می‌کنید؟ آیا به این ضربه‌ای که با طرح حرف‌های بی‌سند به جبهه جنگی ایران وارد می‌کنید افتخار می‌کنید؟
۶- گفته‌اید وزارت نفت باید بتوانند نفت را حتی روی شناور از طریق دریا انتقال دهند که این کار نیز نیازمند به‌کارگیری افراد توانمند و متخصص است، به حمدالله و به برکت نظام جمهوری اسلامی امروز توانایی فنی و فردی نیروهای صنعت نفت در بالاترین سطح منطقه است، ما گمان می‌کردیم آقای خادمی به خاطر چند سالی که در صنعت حفاری کار کرده است مختصر اطلاعاتی درباره توانایی فنی ایران در بارگیری کشتی به کشتی (STS) نفت خام و پایانه‌های شناور داشته باشند با این حال چنانچه ایشان تمایل داشته باشند و به شرط رازداری از عبور و مرور کشتی‌ها، می‌توانیم یک تور آشنایی با توانایی‌های بارگیری نفت خام ایران در اسکله‌های مختلف برایشان تدارک ببینیم.
۷- گفته‌اند روابط گازی که بین ایران و پاکستان، ایران و ترکمنستان، ایران و عمان با روش‌های مختلف ادامه پیدا نکرده یا لغو شده است، درباره قرارداد گازی ایران و پاکستان کشور به همه تعهدهای خود عمل کرده است و اکنون در جایگاه طلبکار نسبت به پاکستان هستیم که به تعهد خود در دریافت گاز عمل نکرده است، درباره قرارداد واردات گاز از ترکمنستان با افزایش تولید گاز کشور، ایران نیازی به ادامه واردات از این کشور نداشت و عجیب است که ایشان از تداوم واردات گاز کشور حمایت کرده‌اند، درباره قرارداد صادرات گاز به عمان هم این قرارداد مطابق برنامه‌ریزی درحال پیگیری است و برعکس آنچه ایشان مدعی شده است رابطه ما برهم نخورده است.
۸- در کلیت این گفت‌وگو، آقای خادمی بارها ژست توصیه کننده‌ای برای مدیریت وضع صنعت نفت را به خود گرفته‌اند و از ضرورت‌ها و الزام‌ها و بایدها و نبایدها سخن به میان آورده‌اند، اگر این سخنان را کسی می‌گفت که در کارنامه اجرایی‌اش یک اقدام مدیریتی قابل ذکر بود شاید ما اعتنایی به آن می‌کردیم، این نماینده محترم مجلس در طول حدود ۶ سال مدیریت بر یک شرکت حفاری ایرانی، چنان شرایطی ایجاد کردند که اکنون و پس از قریب به چهارسال برکناری ایشان، آن شرکت هنوز با مشکلات و گرفتاری‌های ناشی از امضاهای ایشان دست و پنجه نرم می‌کند و هنوز نتوانسته از زیر بار بدهکاری‌هایی که به بار آوردند رها شود، کاش آقای خادمی که می‌دانند ثمره مدیریتشان این است برای مدیریت شرایط تحریم نسخه نپیچند.
۹- در آخرین پاراگراف متن مورد اشاره خبرگزاری فارس دست به اقدامی قابل تامل زده است، ظاهرا نوشته شده است «مخاطبان گرامی با ثبت سوژه‌ای در بخش «فارس من» با عنوان «زنگنه اهتمام لازم را برای عبور ایران از تحریم‌های ظالمانه ندارد» خواستار پیگیری این موضوع شدند.
البته محتوای کامنت‌های منتشره نشان می‌دهد این بخش به محلی برای عقده گشایی برخی مخالفان نظام جمهوری اسلامی و درج اتهام‌های نسبت به بخشی از حاکمیت کشور تبدیل شده است، اگر منظور خبرگزاری فارس از ایجاد چنین فضایی تنها تخلیه هیجانی این مخالفان جمهوری اسلامی است که خودشان می‌دانند؛ اما چنانچه منظور از چنین اقدامی، جمع‌آوری دیدگاه‌های فیک برای یک موج جدید تخریب علیه وزارت نفت است به نظر می‌رسد بهترین و دست به نقدترین مشتریان برای اینگونه کامنت‌ها در آن سوی خلیج فارس منتظر چراغ سبز شما هستند، در تاریخ ایران مکررا جریان‌هایی بوده‌اند که در روز واقعه، از پشت خنجر زدند، تاریخ ایران پر است از آنهایی که فکر می‌کردند چنین اقدام‌هایی اگر سبب در قدرت ماندنشان شود رواست، اما ایران ماند و آن‌ها نماندند، تا باد چنین بادا.
منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها