کد خبر: 542768
تاریخ انتشار :

شاید مهمترین توصیه برخی استراتژیست ها به رئیس جمهور آمریکا این باشد: یا بجنگ، یا برو

سیگنال های یک شلیک ایرانی به «ترامپ» و «گروه بی»

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، در این خبر سیاسی آمده است: پیش از این واشنگتن بارها بهانه جویی می کرد که ایران نفتکش ها یا قایق هایی متعلق به دیگر کشورها را هدف قرار می دهد. تهران این بهانه ها را بارها رد کرده و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح یک بار به صراحت گفته بود که اگر ایران بخواهد عملیاتی نظامی انجام دهد، به صراحت آن را اعلام کرده و تکذیب نمی کند.

حالا نوبت به همان صراحت رسیده است. سپاه پاسداران صبح امروز اعلام کرد که «نخستین ساعات بامداد امروز (پنجشنبه ۳۰ خرداد) یک فروند پهپاد جاسوسی "گلوبال هاوک" آمریکا بعد از تجاوز به حریم سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در منطقه روبروی کوه مبارک استان هرمزگان، هدف آتش پدافند نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و سرنگون شد.»

گلوبال هاوک (ار کیو-۴) دور بردترین پهپاد عملیاتی جهان است. هواپیمای بدون سرنشینی است با دو بال بلند بدون پس‌گرایی شبیه به بال یک گلایدر، که برای سوار شدن روی هوا و کاهش مصرف سوخت در ارتفاع بالا کاربرد بسیار دارد. این هواپیما دارای مخازن سوخت داخلی در درون بال و بدنه است، بدنه هواپیما آلومینیومی است.این هواپیما توان حمل یک محموله ۹۰۰ کیلوگرمی حاوی سنسورهای شناسایی را دارد. این مدل می‌تواند تا ارتفاع ۶۵ هزارپایی پرواز کند و ۴ خدمه آن را کنترل می کنند.

یک رویارویی محدود میان ایران و آمریکا در خلیج فارس، می تواند خطر جنگی بزرگ میان دو کشور را تاحد زیادی کاهش دهد

آمریکا ورود پهپاد جاسوسی خود به آسمان ایران را رد کرده اما روشن است که ایران بیرون از فضای سرزمینی کشورمان اقدام به شلیک نمی کند. بنابراین این تکذیب می تواند خودش نوعی مظلوم نمایی برای مسئول شناختن ایران در قبال حوادث نظامی منطقه خلیج فارس باشد. حوادثی که با تجمیع نیروهای آمریکایی در آب های جنوب ایران، هر روز شانس کلید خوردن یک اتفاق را بیشتر کرده است.

مهمترین پیام شلیک نیروهای ایرانی به پهپاد آمریکایی این است که نیروهای نظامی کشورمان در مقابل تجاوز به آسمان، دریا یا زمینی که جزو مرزهای کشورمان به شمار می رود، کوتاه نمی آیند و بنابراین نیروهای نظامی آمریکا باید به دقت مرزبندی با ایران را رعایت کنند و در غیر اینصورت یا هدف مستقیم قرار می گیرند و یا ممکن است مانند ملوانان این کشور دستگیر شوند.

دومین پیام این است که ایران اگر مستقیما عملیاتی علیه آمریکا و متحدانش انجام دهد، بلافاصله مسئولیت آن را برعهده می گیرد و صبر نمی کند تا آمریکایی ها فیلم و عکس از این اتفاق منتشر کرده و با پروپاگاندای رسانه ای ایران را مسئول قلمداد کنند.

پیام سوم این است که ایران از تجمیع نیرو در خلیج فارس هراسی ندارد و قرار نیست عقب نشینی کند. ایران آغازکننده جنگ نیست اما پیامی محکم به آمریکا می دهد. بی تردید اگر ترامپ گمان می کرد می تواند به ایران حمله کند و ایران به این حمله واکنشی اندک نشان خواهد داد، تا به حال بارها حمله را صورت داده بود. ترس ترامپ از این است که واکنش تهران به چنین جنگی غیرقابل پیش بینی است بنابراین حاضر نیست یک سال مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، هزینه جنگی که نمی داند به کجا خواهد انجامید را پرداخت کنند.

برخی ناظران سیاسی گمان می کنند که ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری اش احتمالا با جسارت بیشتری با تهران رویارو خواهد شد. درست مانند بوش پسر که جنگ در خاورمیانه را در دوره دوم ریاست جمهوری اش پیش برد و رئیس جمهور بعدی آمریکا سعی کرد اشتباهات او را جبران کند. بنابراین چون ممکن است پس از انتخابات 2020 آمریکا جنگی گسترده در پیش رو باشد، احتمالا یک حمله کنترل شده پیش از انتخابات به ایران می تواند مانند واکسنی در قبال یک جنگ بزرگ عمل کند.

خوی تند انتقام جویانه ترامپ احتمالا باعث می شود که او تحریک به جنگ افروزی شود. این همان رویکردی است که گروه بی نیز آن را دنبال می کند. گروه بی، ترکیبی از نتانیاهو، بن سلمان، بولتون و بن زاید است که مدتهاست ترامپ را تشویق به آغاز جنگ علیه ایران می کنند.

ترامپ از این جنگ پرهیز دارد اما شاید چنین جنگی در حد رویارویی پهپادی در دریا، با توجه به تجمیع نیروها در خلیج فارس غیرقابل گریز باشد. این رویارویی فشار به ترامپ را در آمریکا بیشتر می کند. همین دیروز کنگره آمریکا طرح کاهش اختیارات ترامپ برای آغاز جنگ را تصویب کرد. این به آن معناست که دست ترامپ برای آتش افروزی هر روز بسته تر شده و بنابراین اگر ترامپ یک حمله محدود علیه ایران داشته و به سرعت نتایج آن را ببیند، آمریکایی ها او را در منگنه بیشتری برای ادامه جنگ طلبی قرار می دهند و این، شروع جنگ بزرگ را ناممکن می سازد.

روشن است که نباید جنگ طلبی آمریکا علیه ایران، با فشارهای جهانی علیه رژیم صدام که خودش متجاوز به خاک کشورمان بود را مقایسه کرد، اما بدون درنظر گرفتن بار ارزشی این قیاس، صرفا از لحاظ نظامی باید به این نکته توجه داشت که جنگ اول خلیج فارس در دهه نود میلادی علیه عراق، دست کم ده سال جنگ دوم را به تعویق انداخت و واشنگتن را قانع کرد که با احتیاط بیشتری با بغداد مواجه شود و شاید اگر یک تیم معقول در سال 2003 در کاخ سفید بودند، این تعویق تمدید هم می شد.

بنابراین رویکرد قاطعیت ایران در مقابل ترامپ نه فقط به افزایش تنش کمک نمی کند، بلکه جلوی جنگ را خواهد گرفت و این نکته ای است که افکارعمومی باید در قضاوت فضای موجود نظامی - سیاسی در ایران به آن توجه کند.

منبع: خبرفوری

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها