کد خبر: 544391
تاریخ انتشار :

فرانسه میانجی ایران و آمریکا می‌شود؟/ شکل‌گیری دومینو رفع تنش در جهان

فرانسه میانجی ایران و آمریکا می‌شود؟/ شکل‌گیری دومینو رفع تنش در جهان
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز،در این خبر سیاسی آمده است: با بالاگرفتن تنش میان ایران و آمریکا در طی چندماه اخیر و‌ به خصوص با مورد هدف قرار گرفتن پهباد متجاوز آمریکایی از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موضوع میانجیگری میان ایران و آمریکا از سوی کشورهای منطقه و جهان در جهت رفع تنش از منطقه با جدیت بیشتری در دستور کار قرار دارد.
فرانسه میانجی ایران و آمریکا می‌شود؟/ شکل‌گیری دومینو رفع تنش در جهان
طی چند ماه اخیر برخی از کشورهای جهان همچون عراق، سوئیس، عمان و ژاپن در قالب و اشکال مختلف از اعلام آمادگی برای میانجیگری میان ایران و آمریکا سخن گفتند اما عدم تمایل ایران برای مذاکره با آمریکا به دلیل رویکرد خصمانه، تحریم‌های ظالمانه ‌ و بی اعتمادی از یک سو و راهبردهای تهاجمی دولت ترامپ با هدایت و مشاوره افرادی چون جان بولتون سبب شده است که این میانجگری‌ها هیچ نتیجه و سرانجامی نداشته باشد و تنها در قالب یک کلام و خبر در فضای مجازی منتشر شود.
در طی روزهای اخیر و در حالی که نشست جی ۲۰ در ژاپن با حضور مقامات و سران بلندپایه بسیاری از کشورهای قدرتمند جهان همزمان با نشست معاونین وزرای خارجه کشورهای عضو ۱+۴ برگزار شد امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه در اظهارنظری صریح از رایزنی با ترامپ درباره حل مسئله ایران خبر داد هرچند که مکرون از ایران درخواست کرد در حفظ توافق برجام کوشا باشد.
پس از سخنان مکرون به زعم بسیاری از کارشناسان سیاست خارجی، فرانسه هم در لیست کشورهای رفع تنش میان ایران و آمریکا قرار گرفت هرچند که از نظر بسیاری از کارشناسان اظهارات ماکرون برای حل مشکل میان ایران و آمریکا تنها یک شوآف خبری بوده است و فرانسه به دلایل مختلف امکان میانجیگری میان ایران و آمریکا را ندارد.
رسانه‌ها و سایت‌های خبری در مطالب متعددی تاکید کردند که بعید به نظر می رسد که محافظه کاران ایران نقش فرانسه را در جریان مذاکرات هسته ای از یاد برده باشند.
موضع سختگیرانه پاریس و به طور مشخص لوران فابیوس ، وزیر خارجه سابق فرانسه در قبال ایران در جریان مذاکرات هسته ای باعث شده بود که در آن زمان بسیاری از جمله محافظه کاران ایران، فرانسه را به ایفای نقش «پلیس بد» در جریان مذاکرات متهم کنند.
پس از آن رهبرانقلاب اسلامی در فروردین ماه سال ۹۷ (آوریل ۲۰۱۸) سران آمریکا، فرانسه و بریتانیا (دونالد ترامپ، امانوئل ماکرون و ترزا می) را به دلیل حمله موشکی به سوریه «جنایتکار» خوانند. این سه کشور به دنبال وقوع حمله ای شیمیایی در سوریه، رژیم بشار اسد را مسئول آن دانستند و چند مرکز متعلق به دولت سوریه را در روز ۲۵ فروردین ۹۷ (۱۴ آوریل ۲۰۱۸) بمباران کردند.
همچنین مقام معظم رهبری در همان روز این سه کشور را متهم کردند که با حمله موشکی به سوریه به دنبال دستیابی به «اهداف استعماری» خود هستند.
حمایت ایران از جنبش جلیقه‌زردها در فرانسه و مواضع قاطعانه رهبر انقلاب در قبال رویکرد دولت فرانسه در قبال این جنبش ثابت می‌کند اگر امانوئل ماکرون به عنوان میانجی بین ایران و آمریکا هم به تهران سفر کند بازهم اتفاق خاصی رخ نداده است.
تجربه سفر شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن به تهران و موضع قاطعانع کشورمان در قبال درخواست‌های آمریکا نیز می تواند یکی دیگر از عواملی باشد که در نهایت مانع از میانجیگری امانوئل ماکرون بین ایران و آمریکا شود.
روابط پرتلاطم ماکرون با ترامپ
امانوئل ماکرون در مورد بسیاری از موضوعات بین المللی از جمله پیمان تغییرات اقلیمی (معاهده پاریس)، مبادلات تجاری، نقش اتحادیه اروپا و توافق هسته‌ای ایران با دونالد ترامپ اختلاف نظر دارد. رئیس‌جمهوری فرانسه بهار سال گذشته پیش از خروج آمریکا از برجام در جریان سفر به واشنگتن تلاش کرده بود دونالد ترامپ را به حفظ توافق هسته ای با ایران ترغیب کند.با این حال این تلاش‌ها شکست خورد و آمریکا نه تنها از برجام خارج شد بلکه تحریم هایی را نیز از تابستان سال گذشته علیه ایران وضع کرده است.
همزمان با این تنش ها و تحریم های اخیر آمریکا علیه مقامات عالی رتبه ایران تاکنون کوچکترین نشانه ای از توفیق امانوئل ماکرون در متقاعد کردن دونالد ترامپ به کاهش تحریم ها علیه ایران مشاهده نشده است و این در حالی است که انتظارات ایران از فرانسه به عنوان امضاءکننده برجام نیز تا به امروز عملیاتی نشده است از این رو خیلی بعید به نظر می‌رسد که مکرون و کشور فرانسه بتواند نقش میانجیگری را بین ایران و آمریکا ایفا کند.
منبع: خبرفوری

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما