گاف جدید «BBC» در افشای یک رسوایی/ از «خشونت جنسی» در چت اینترنتی تا تأخیر یک ساله «رسانه ملکه»! + جزئیات
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، حدود یکسال است که ناتوانی دانشگاه واریک (در شهر کاونتری) در حل یک پرونده خشونت جنسی، صدای بسیاری از رسانههای انگلیس را درآورده است؛ رسانههایی که در نهایت بیبیسی را هم مجبور به ورود به ماجرا کردند. این پرونده با شکایت یک دانشجوی دختر به جریان افتاد، اما مسئول رسیدگی به آن رئیس بخش مطبوعاتی دانشگاه (کسی که باید وجه مثبتی از دانشگاه ارائه دهد) بود! دانشگاه در جریان شناسایی دانشجویان خاطی و تنبیه آنها هرگز دانشجویان شاکی را در جریان قرار نداد.
دو نفر از دانشجویان متجاوز که به ۱۰ سال ممنوعیت ورود به دانشگاه محکوم شدند، به طرز عجیبی حکمشان شکسته شد! و در اعتراض به دانشجویان شاکی هم گفته شد که پرونده بسته و هیچ تخلف آییننامهای محرز نشده است. یک سال پیش «آنا» دانشجوی دانشگاه واریک در کاونتری در یکی از گفتوگوهای آنلاین دوستانش در گروهی در فیسبوک به صدها مورد از پیامهایی با مضمون خشونت جنسی برخورد کرد. پسرهایی که این پیامها را برای هم فرستاده بودند، مثل آنا در دانشگاه واریک علوم انسانی درس میخواندند، اما آنها فقط همکلاسی او نبودند و دوستان نزدیکش به حساب میآمدند.
خشونت جنسی در چت اینترنتیآنا میگوید: «آن موقع بود که او متن گفتوگوهایشان طی مدت ۵/۱ سال را به من نشان داد، پیامهایی که پر بودند از تهدید به تجاوز.» در بیشتر این پیامها همهچیز را به تصویر کشیده بودند. آنا میگوید: «کارشان وحشتناک بود و آنها به این افتخار میکردند.» آنا اسم خودش را در این گفتوگوها جستوجو کرد و متوجه شد، صدها بار به او هم اشاره کردهاند. طی هفتهها بعد از اینکه آنا این پیامها را پیدا کرد، خبر آن در همه دانشگاه پیچید و ماجرای یک چت پسرانه خصوصی به موضوعی با ابعاد بزرگتر تبدیل شد. آنا و یکی از دوستانش (که در این پیامها به او هم اشاره شده بود) به دانشگاه شکایت کردند، اما اتفاقاتی رخ داد که هم صدای رسانهها و هم صدای اساتید و دانشجویان را درآورد.
معترضها قانع نشدندیکسال از این ماجرا میگذرد، اما دانشگاه واریک هنوز هم با شمار زیادی از اساتید و دانشجویانی درگیر است که میپرسند، کجای کار ایراد داشته است؟! در نهایت آنا و یکی از دوستانش - که نام او هم بارها در پیامها آمده بود - شکایت خود را به دانشگاه مطرح کرد و به آنها گفت: احتمالا مورد بازجویی رسمی قرار خواهند گرفت.
گوشت را به گربه سپردند!اما یک مشکل وجود داشت. مسئول بازجویی از آنها، مدیر مطبوعاتی دانشگاه بود. آنا میگوید: «همان موقع به خودم گفتم خیلی عجیب است که او به عنوان مأمور بازجویی انتخاب شده است.»
پیتر دان به عنوان رئیس دفتر مطبوعاتی دانشگاه واریک وظیفه داشت از حسن شهرت این دانشگاه که یکی از بهترینهای بریتانیا به حساب میآید، حفاظت کند. یک ماه بعد از بازجویی دانشجویان دختر برای پنج دانشجویی که خشونت کلامی داشتند، مجازاتهایی تعیین شد. در این میان دو دانشجو به ۱۰ سال محرومیت از تحصیل مواجه شدند. آنا و دوستانش میگویند، مستقیماً در جریان نتیجه تحقیقات قرار نگرفتهاند و از طریق رسانهها فهمیدند چه مجازاتی برای همکلاسیهایشان در نظر گرفته شده است. هر چند که نفهمیدند کدام مجازات مربوط به کدام یک از این پسرهاست. بعد از چهار ماه انتظار محرومیت این دو دانشجو از ۱۰ سال به یکسال کاهش یافت.
هشتگ واریک شرم کنآنا میگوید: «هیچوقت به من توضیحی داده نشد. به ما گفتند شواهد جدیدی پیدا کردهاند، اما من چیزی در مورد آنها نمیدانم. کمکم داشتم به این نتیجه میرسیدم که باید بیخیال شوم. حس میکردم یک طرف من و شاکی پرونده ایستادهایم و طرف دیگر کل دانشگاه. آنها هم هرگز به حرف من گوش نخواهند کرد.» آنا و دوستش آخرین تلاش خود را کردند و دانشگاه را در جریان نگرانیشان در مورد این تحقیقات قرار دادند، اما استوارت کرافت، معاون رئیس دانشگاه در نامهای به آنها نوشت که هیچ مدرکی دال بر تخلف از آییننامه پیدا نشده و پرونده بسته شده است.
سه هفته بعد، یکی از دانشجویان دختر مرتبط با این پرونده در توئیتر هشتگ «واریک شرم کن» را به راه انداخت و این ماجرا دوباره مورد توجه رسانهها قرار گرفت. در پی این اتفاقات گروههای آموزشی مختلف واریک آشکارا مخالفت خود با مدیریت دانشگاه را نشان دادند. دو روز بعد صدها دانشجو و عضو هیئت علمی در دفاتر مدیران ارشد دانشگاه راهپیمایی کردند. صبح روز راهپیمایی، دانشگاه در بیانیهای که در رسانهها منتشر کرد، نوشت: به خاطر رنجی که قربانیان متحمل شدهاند به شدت احساس تأسف میکند. دانشگاه هرگز مستقیماً از دختران دانشجوی درگیر در این ماجرا عذرخواهی نکرد.
تأخیر یک ساله رسانه ملکهبیبیسی از کنار همه این اتفاقات که در بریتانیا طی یک سال گذشته تیتر یک بودند، با سکوت گذشت تا اینکه دو روز پیش با فشار رسانهها بهخصوص تیتر روزنامه چپگرای دیلیمیدر که خطاب به بیبیسی نوشته بود «شما باید از این ماجرا در راستای مسئولیتتان نسبت به حقوق زنان دفاع کنی!» پس از این هجمهها بود که بالاخره روز گذشته رسانه ملکه یک خبر خشک و خالی در کانال تلگرامیاش منتشر کرد و نوشت: «به همه آنها تجاوز کن تا ادبشان کنی» این سکوت یک ساله بیبیسی انتقادات زیادی را در بریتانیا به دنبال داشته است.
منبع: روزنامه جوان
دیدگاه تان را بنویسید