کد خبر: 547961
تاریخ انتشار :

در گفت‌وگوی نامه نیوز با حسین کنعانی مقدم مطرح شد؛

جامعه روحانیت می‌گوید «همه با هم» برخلاف شورای وحدت که می‌گوید «همه با من»

جامعه روحانیت می‌گوید «همه با هم» برخلاف شورای وحدت که می‌گوید «همه با من»
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه‌نیوز: تحرکات انتخاباتی طیف‌ها، گروه‌ها و احزاب اصولگرا نمایان‌تر شده است به‌نحوی که شورای وحدت از یک‌سو جلسات متعددی با نمایندگان گروه‌های مختلف برگزار می‌کند و جامعه روحانیت مبارز نیز رسما اعلام کرده است که سیاست انتخاباتی‌اش ائتلاف با نیروهای ارزشی و انقلابی است اما در این بین مشخص نیست که آیا اساسا ائتلافی سراسری شکل می‌گیرد یا آنکه اصولگرایان در نهایت مستقل از یکدیگر وارد انتخابات می‌شوند.

حسین کنعانی‌مقدم درباره تحریکات اخیر انتخاباتی احزاب و گروه‌های اصولگرایی به «نامه‌نیوز» گفت: «به نظر من تنها مجمعی که می‌تواند یک وفاق و همدلی سراسری میان احزاب و گروه‌های اصولگرا ایجاد کند، جامعه روحانیت مبارز و به‌طور کلی جامعتین است و ما در حزب سبز حاضر نیستیم زیر چتر گروه‌هایی برویم که ارتباطشان با روحانیت تعریف نشده است. کسانی که ادعای اصولگرای انقلابی‌بودن دارند باید بدانند که یکی از پایه‌های اساسی انقلاب اسلامی روحانیت بوده است و امروز هم مانند روزهای نخست انقلاب گروه‌های سیاسی باید زیر چتر روحانیت فعالیت کنند البته جامعه روحانیت مبارز نمی‌خواهد وارد مصادیق شود و وظایف خود را در ایجاد یک ائتلاف فراگیر و انقلابی تعریف کرده است و ما هم از این موضوع استقبال می‌کنیم».

این فعال سیاسی اصولگرا درباره فعالیت شورای وحدت گفت: «حقیقت این است که شورای وحدت مرجعیت سراسری برای نیروهای انقلابی ندارد و در بهترین حالت یک ائتلاف سیاسیِ انتخاباتی است که تکلیف شرعی به دنبال نمی‌آورد اما جامعتین به دنبال انجام تکلیف شرعی خود است و بر اساس چنین باوری سعی می‌کند که در انتخابات آتی با حفظ وحدت و انسجام مرجعیت سیاسی داشته باشد».

یکی از ویژگی‌های خوب جامعه روحانیت مبارز این است که می‌گوید «همه با هم» برخلاف شورای وحدت که می‌گوید «همه با من». نکته دیگری که ذکرش خالی از لطف نیست این است که در شرایطی که همه و حتی پایداری‌ها به دنبال انسجام هستند، برخی گروه‌ها که ادعای وحدت دارند، به دنبال سهم‌خواهی‌اند؛ خصیصه‌ای که مطلقا در جامعه روحانیت مبارز دیده نمی‌شود.

کنعانی‌مقدم در پاسخ به این پرسش که در شرایطی که شورای وحدت نماینده علی لاریجانی را در جلسات خود را نمی‌دهد آیا این امکان وجود دارد که لاریجانی به جامعه روحانیت مبارز نزدیک شود، گفت: «تصمیم خوبی که در جامعه روحانیت مبارز گرفته شد این بود که یک کمیته دعوت شکل بگیرد و با تمام طیف‌های اصولگرایی گفت‌وگوهایی شکل بگیرد تا همه زیر یک چتر واحد فعالیت کنند و بر مشترکات تأکید و اختلافات به حداقل رسانده شود تا وفاق حداکثری به‌وجود آید. جامعه روحانیت می‌کوشد تا حلقه وصل همه جریان‌های اصولگرایی باشد و اگر شخصیت‌هایی مانند آقای لاریجانی یا قالیباف بخواهند با ذیل جامعتین فعالیت کنند، مانعی وجود نخواهد داشت. آقای قالیباف همچنان با نوع نگاه خاصی که در عرصه سیاست دارد اما خود را در دایره اصولگرایی تعریف می‌کند اما آقا لاریجانی مدام می‌گوید که من مستقلم و تصور می‌کند که مانند آقای روحانی می‌تواند آراء اصولگرایان میانه‌رو، اصلاح‌طلبان و معتدلین را در اختیار بگیرد اما او باید بداند که این روش جواب نمی‌دهد زیرا تجربه نشان داده است که آقای روحانی هم نتوانست پاسخگوی رأی‌دهندگان باشد و آراء او در سال‌هایی که گذشت به شدت ریزش کرد».

او در ادامه خاطرنشان کرد: «یکی از ویژگی‌های خوب جامعه روحانیت مبارز این است که می‌گوید همه با هم برخلاف شورای وحدت که می‌گوید همه با من. نکته دیگری که ذکرش خالی از لطف نیست این است که در شرایطی که همه و حتی پایداری‌ها به دنبال انسجام هستند، برخی گروه‌ها که ادعای وحدت دارند، به دنبال سهم‌خواهی‌اند؛ خصیصه‌ای که مطلقا در جامعه روحانیت مبارز دیده نمی‌شود. در مجموع به نظر من جامعه روحانیت این قابلیت را دارد که تمام گروه‌های اصولگرا را زیر چتر خود بیاورد و حلقه وصل نیروهای مختلف باشد».

کنعانی‌مقدم در پایان پیش‌بینی خود را از انتخابات پیش‌رو چنین گفت: «تجربه نشان داده است که معمولا بیش از نیمی از ترکیب مجلس تغییر خواهد کرد و از این تغییرات 60 تا 70درصد نمایندگان کسانی هستند که در نتیجه آراء محلی، قومی و طایفه‌ای وارد مجلس می‌شود. با احتساب چنین رقمی می‌ماند 30تا 40درصد نمایندگانی از لیست‌های انتخاباتی به مجلس می‌رسند که این لیست‌ها معمولا در شهرهای بزرگ کارایی دارند. اگر گروه‌ها، طیف‌ها و احزاب اصولگرا به اتحاد و انسجام جامعی دست‌ یابند، تردید نکنید که جبهه اصولگرایی پیروز انتخابات خواهد شد و می‌تواند یک فراکسیون قدرتمند و مهم را در مجلس ایجاد کند».

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها