در گفتگو با نامه نیوز مطرح شد؛
محمدتقی رهبر: تریبونهای نمازجمعه تقابلی با دولت ندارد/ از وقتی دولت با آمریکا و انگلیس انقلابیتر برخورد کرد خطبا لزومی به هشدار و تذکر نمیبینند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
گروه سیاست نامه نیوز : ششم مرداد سال 1358 نخستین نمازجمعه بعد از پیروزی انقلاب به امامت آیت الله طالقانی اقامه شد. نمازجمعه همواره پلی بین مردم و مسئولین بوده و خطبا همواره سعی داشتند دیدگاه های مسئولان را به مردم و انتظارات مردم را به مسئولین منتقل کنند.
دولت روحانی در سال های اخیر از نقدهای تریبون های نمازجمعه به عملکرد دستگاه های اجرایی گلایه هایی داشت اما مدتی است که مواضع خطیبان جمعه نسبت به دولت نرم شده است. درباره چرایی این اتفاق با حجت الاسلام محمدتقی رهبر به گفتگو نشستیم.
محمدتقی رهبر در گفتگو با نامه نیوز درباره علت نرم شدن مواضع خطبای جمعه نسبت به دولت، گفت: البته تریبون های نمازجمعه قرار نیست با دولت تقابل کنند و تقابلی هم ندارد. حالا یکی خطیب تندتر و یک خطیب ملایم تر صحبت می کند، این را نباید تقابل به شما آورد.
وی با بیان اینکه مواضع دولت در حوزه سیاست خارجی و بین المللی روح انقلابی بیشتری گرفته افزود: همین برخوردهایی که دولت با عوامل خارجی و اخلالگران غربی به طور مشخص آمریکایی ها و انگلیسی ها می کند و جلوی زیاده روی های آنها را می گیرد، این مسئله طبعا روی مواضع خطبای جمعه تأثیر می گذارد چون دولت را با خواست مردم و حرکت های انقلابی همصدا می بینند.
عضو جامعه روحانیت مبارز تهران با اشاره به بهتر شدن مواضع دولت در حوزه سیاست خارجی یادآور شد: خطبای نمازجمعه در این فریضه عبادی سیاسی مسائل کشوری، اقتصادی، حکومتی و فرهنگی را مطرح می کنند و بنایی هم بر تقابل با دولت ندارند چون رویکرد همدلی و وفاق در اتخاذ مواضع مشترک برای تحقق مصالح نظام است.
وی افزود: در همین جمعه گذشته دیدم یکی از آقایان ائمه جمعه تهران چند جمله از دولت و وزیرخارجه نقل کرد که در واقع تأییدی بر مواضع دولت بود. این نشان می دهد که خطبای جمعه نیز مایلند با همصدایی میان ارکان حکومت، مواضع در مقابل دشمن قوی باشد تا به دشمن مجال داده نشود.
امام جمعه اصفهان اظهار کرد: همه ارکان نظام اعم از دولت، مجلس و نمازجمعه یک آرمان و هدف دارند و حالا اگر جایی هم تنش به وجود می آید به خاطر اختلاف سلیقه ها و اختلاف مواضع است، اگر مواضع در جهت انقلاب اسلامی باشد خطیب جمعه نیز لازم نمی بیند هشدار و تذکر دهد.
وی درباره جایگاه نمازجمعه نزد مردم بعد از گذشته 40 سال ادامه داد: اوایل انقلاب فقط در چند شهر بزرگ نمازجمعه برگزار می شد، الان در 900 شهر نمازجمعه برپا می شود. محاسبه کل این اجتماعات رقم بالایی می شود. در اصفهان گوش تا گوش مصلا جمعیت می نشیند.
محمدتقی رهبر توضیح داد: کسی که برای ادای تکلیف به نمازجمعه می آید توجهی به وضعیت مسائل معیشتی در کشور نمی کند اما خوب در مجموع گاهی مسائل معیشتی زندگی مردم روی میزان نمازگزاران تأثیر دارد. ضمن آنکه هرچقدر هماهنگی میان ارکان نظام بیشتر باشد مردم هم بیشتر برای حضور در نمازجمعه دلگرم خواهند شد.
وی افزود: جوانان امروز با جوانان اول انقلاب تفاوت هایی کردند، اول انقلاب جوانان 15 تا 20 ساله در جبهه ها بودند؛ من همواره در خطبه های نمازجمعه می گویم به گلزار شهدا برویم ببنیم این جوانان چه کسانی بودند. جوانان را به حضور در نمازجمعه تشویق کنیم.
امام جمعه اصفهان با بیان اینکه ائمه جمعه مردمیاند، یادآور شد: خطبا باید سعی کنند فاصله بین مردم و مسئولان را بر دارند. در شهر تبریز میزی برای مسئولان گذاشتند تا پیش از خطبه ها و بعد از اقامه نماز مردم به مسئولان برای حل مشکلات شان مراجعه کنند. این الگوی خوبی است که در سایر شهرها می تواند مورد توجه قرار گیرد.
عضو جامعه روحانیت مبارز تهران تأکید کرد: هرچقدر ارتباطات مان را با مردم بهتر کنیم و مردم احساس کنند خطیب جمعه زبان و بیانگر دردل ها و مشکلات آنها است در شور و حضور مردم موثر است. در مجموع معتقدم مشکلات مردم قدری حل شود به حضور در نمازجمعه دلگرم تر خواهند شد.
دیدگاه تان را بنویسید