رصد ویژه رسانهها؛ ۸ مرداد ۹۸
حسن عباسی با پمپئو مذاکره میکند؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
رضا اسدی، گروه سیاست نامهنیوز: در هفتهای که گذشت، مباحث و رویدادهایی بیش از سایر اخبار در صدر توجه مخاطبان قرار گرفت که واکنشها به این اخبار نیز خود گاهی خبرساز بودهاند. مرور جراید و شبکههای اجتماعی، مواضع گروهها و افراد، روشنکننده ابعاد مختلف این رویدادها نیز بودهاند و زوایایی جدید را در مقابل ما قرار میدهند.
قاب شیشهای گرفتار «گاندو»سازان حاشیهساز
بحث «نامه پرگلایه ظریف به رهبر انقلاب» در انتقاد به صداوسیما و پخش سریالی بهنام «گاندو» که مستقیما دستگاه دیپلماسی دولت یازدهم و دوازدهم را هدف قرار میدهد -و گویا قرار بوده تا نسخه دوم آن نیز ساخته شود- از جمله بحثهای داغ این هفته بود که توسط سخنگوی وزارت امور خارجه گفته بیان شد. طبق اطلاعات واصله گویا پس از این نامه رهبری نیز از وزیر امورخارجه دولت اعتدال دلجویی کرده و گفتهاند که «هیچکس حق توهین ندارد». اعلام این خبر موجی از واکنشها را در پی داشت.
از جمله اینکه روز سهشنبه هشتم مرداد روزنامه «آرمان ملی» -که مدیرمسئول آن عبداللهی به تازگی در جریان یک دعوای حقوقی به شکلی عجیب با کنار گذاشتن صاحب امتیاز سابق خود عنوان پیشیناش (آرمان امروز) را تغییر داده است- در سرمقاله مطلبی در رابطه با «گاندو» به قلم «محمد محمودی» که دیدن آن خالی از لطف نیست.
محمودی در این سرمقاله که باعنوان «گاندوی احمدینژاد را بسازید!» با طعنه به جریان احمدینژاد نوشته است:«خدا رحمت کند هاشمی را که فرمود: عوض کردن جای خادم و خائن بزرگترین خیانت بهنظام است و درجایی دیگر اشارت ظریفی داشتند که نفوذیها در لباس انقلابی گری میآیند!»
این فعال سیاسی در سخن روز آرمان ملی با اشاره به ماجرای نامه ظریف به رهبری گفته: «دیروز وقتی خبر واکنش رهبر معظم انقلاب به نامه گلایهآمیز آقای ظریف درباره سریال گاندو را خواندم که در آن تصریحشده بود که {آقا مطلقاً راضی به اهانت درباره وزیر خارجه خستگیناپذیر نیستند} از خود پرسیدم واقعا متصدیان این سریال چه پاسخی برای این کلام رهبری خواهند داشت؟»
این روزنامهنگار در پایان توپ را به زمین جریان بهار انداخته و به طنز درباره ماجرای ممنوعالتصویری و ممنوعالبازی بودن محمود بصیری هنرپیشنه نزدیکالچهره به احمدینژاد گفته است:«با توجه به اعلام ساخت سریال گاندوی۲ به نظرم رسید پیشــنهاد کنم این دوستان بهجای غرق شــدن در فرآیند پیداکردن جاسوسهای فکل کراواتی، دومین قسمت گاندو را به ساخت سریالی درباره ظهور و سقوط احمدینژاد و جریان انحرافی باعنوان پیشنهادی پروژه ان-ای اختصاص دهند تا مقوله نفوذ در لباس انقلابی گری تا ابعاد بسیار زیادی برای مردم روشن شود...البته ساخت سریال گاندوی احمدینژاد در کنار تمام برکات سیاســی اجتماعی و حتی اعتقادی که خواهد داشت یک مزیت ادای حقالناس را هم برای سازندگانش به ارمغان میآورد و محمود بصیری بازیگر را هم از ممنوعالتصویری نانوشته سالیان طولانی -به خاطر شباهتش به آقای احمدینژاد- نجات میدهد!»
تحلیلگر اصلاح طلب مرکز بررسیهای استراتژیک هم نظر با جین شارپ!
پایگاه خبری مشرق نزدیک به اصولگرایان در بازنشر دیدگاه اخیر علیرضا علویتبار تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب واکنش تند نشان داد. علوی تبار اخیرا گفته است: «اعتراضات اصلاح طلبانه چهار محدوده و سطح دارد...محدوده سوم. این سطح از اعتراض در برگیرنده "اقدامهای غیرقانونی" اما "غیر خشونتآمیز" در فعالیتهای سیاسی است. اقدامهایی نظیر اعتصابهای غیررسمی و اشغال مسالمتآمیز یک مکان در این سطح قرار میگیرند.»
در واکنش به این موضع، سایت مشرق با برجسته کردن این بخش از سخنان این کارشناس سیاسی نوشته است:
"اینکه جمعیت نقابپوش در تظاهرات سکوت سال 88 تماماً به مرحله شعار دادن و پرتاب سنگ نرسیدند به دلیل مسالمتآمیز بودن حرکت آنها نبود بلکه به دلیل نرسیدن به مقطع پرتاب سنگ بود. ضمن اینکه بدیهی ست که هر اعتراضی که مجوز نداشته باشد، مسالمتآمیز نیست. آقای علویتبار باید بداند که مخاطبان او میدانند "اشغال" یک مکان ولو غیر حساس و یا حتی یک پارک تفریحی نیز مساوی با خشونت است چه رسد به اشغال نقاط حساس حکومتی در پایتخت برای نتیجهبخشی اعتراضات.آنچه آقای علویتبار از اشغال حیاط خلوتها و پارکینگهای برخی مکانها توسط معترضان فرانسوی و تایلندی دیده است نیز جملگی تحت نظارت پلیس و با اجازه پلیس صورت گرفته بود و گرنه علویتبار خود بهتر از همه میداند که در هنگامه فتنه و به خیابان آمدن اغتشاشگرانی که به قانون معتقد نیستند؛ چگونه به قول حجاریان آتش به کفپوشخانه سرایت میکند و شورش بهپا میخیزد.
علویتبار پیش از این طی اظهاراتی در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری نیز بر به خیابان آوردن جمعیت میلیونی برای اعتراض مسالمتآمیز تأکید کرده بود. او مدتی بعد شبیه همین اظهارات را در خبرگزاری دولتی ایرنا هم بیان کرد. و جالب آنکه حسامالدین آشنا، رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک نیز هیچگاه هیچ توضیحی درباره علت طرح این سخنان فتنهگرانه در ستاد دولت نداد.
در این زمینه حتی کسانی مثل تاجیک و حجاریان، مردم را به مناسبت عدم آغاز شورش، مذمت نیز کردهاند.محافل تحلیلی رصدکننده این رخدادها تأکید دارند که از جمله راههای قابل بیان مواجهه با این پرونده به شدت خطرناک، در وهله اول؛ ورود خواص و روشنگری آنها در قبال جامعه است. در خاتمه بیان این نکته نیز ضروری به نظر میرسد که جزوه معروف براندازی که در ایام فتنه 88 توسط سربازان گمنام امام زمان از دفتر یکی از فتنهگران کشف شد؛ حتماً و یقیناً در بخش اعتراضات خیابانی چیزی بیش از آنچه که علویتبار در مقاله موصوف نوشته، نداشته است."
یک بام و دوهوای مالیاتی دولت آقای اعتدال
بسیاری سال 96 را به یاد دارند. سالی که دولت، وزرا، نمایندگان مجلس نزدیک به دولت بر ضرورت مالیاتستانی بیشتر و تامین بیشتر بودجه کشور از این محل بسیار تاکید داشتند. این تاکید تا آنجا پیش رفت که حواشیای نیز در پی داشت. از همان روز که حسن روحانی رئیس جمهور به طعنه بیان کرد:«همه باید مالیات دهند، آن آستان آن بنیاد نداریم»، بسیاری از منتقدان دولت یادآور شدند که یکسال قبل از آن شخص رهبر انقلاب نیز بر این موضوع تاکید کرده و برای مثال نامه خود به «ابراهیم رئیسی» رئیس وقت آستان قدس رضوی درباره ضرورت مالیاتدهی تشکیلات اقتصادی نهاد مذکور را علنی کردند. همچنین ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نزدیک به دولت نیز سال گذشته ادعا کرد: «سهم ماليات در بودجه عمومي افزايش مییابد».
این تاکید گسترده بر ضرورت مالیاتستانی در کنار اخذ مالیات از نهادهای یادشده، اما امروز برونداد این تاکیدات، به کاهش سهم بخش خصوصی در پرداخت مالیات انجامیده است. همچنین هنوز بخشهای خاموش اقتصاد ایران مانند سرمایهداری تجاری، مستغلات، بخش دلالی و واسطهگری و امثالهم نیز بیرون از جرگه مالیاتدهندگان هستند.
در این رابطه «روزنامه اعتماد» در تیتر یک خود این مسئله را یادآور شده و با آوردن یک نمودار بزرگ، نشان داده است که «سهم مالیات از اقتصاد ایران کوچک شده است». اعتماد با آوردن آمار استدلال کرده که «سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی سه سطح هفت سال پیش تنزل پیدا کرده است». بهنظر میرسد دولتیها در بحث مالیات بهجای ورود تخصصی به ماجرای مالیات، بیشتر وارد حاشیههای سیاسی و پوپولیستی شده است و هنوز مسئله مهم مالیات و جایگزینی آن بهجای نفت که از مسائل اصلی بحث اقتصاد مقاومتی است، آنچنان که باید و شاید در دستور کار قرار نداشته است.
احتمال موفق بودن مذاکره «حسن عباسی» با «پمپئو»
خبر درخواست وزیر خارجه آمریکا مایک پمپئو برای حضور در ایران و مذاکره مستقیم نیز در هفته گذشته حاشیهساز شد و بحثهایی را در بین رسانهها و صاحبنظران برانگیخت. برخی تحلیلگران معتقدند این ادعا از سوی دستگاه سیاستخارجی تندروی دونالد ترامپ آن اندکی عجیب است. بخصوص که سیاست خارجی دولت جمهوریخواه حاکم بر کاخ سفید در سالهای اخیر از هیچ اقدامی در تضعیف ایران دریغ نداشته است.
در همین رابطه محمد مهاجری روزنامهنگار صاحبنام اصولگرا در توییتی جنجالی نوشته است:«پمپئو وزیر خارجه آمریکا گفته میخواهد به تهران بیاید. خب بگذارید بیاید. طرف مذاکرهاش را آقایان ذوالنور و دکتر حسن عباسی و امثالشان قرار دهید. آن وقت خواهیم دید که تندروهای دو طرف ایرانی-آمریکایی، بهطریقی اعجاب انگیز، منطق همدیگر را میدانند و به تفاهم میرسند!»
«شهروند» در «شهرونگ» درباره فروغی چه کرد
روزنامه شهروند در صفحه آخر خود که نام «شهرونگ» را برای این صفحه طنز استفاده میکند، با آوردن کاریکاتوری از «علی فروغی» مدیر شبکه سوم سیما، به اقدامات این شبکه که موجب دور شدن مجریان با سابقه این شبکه (از جمله مجریان ورزشی) شده در قالب کارتون کبوترهای روی پشتبام که توسط فروغی اصطلاحا «پرداده شدهاند» انتقاد کرده است. در این تصویر یکی از کبوترهای پرزده قربانی یک عقاب شده که به نظر می رسد منظور رسانههای برون مرزی هستند که قبلا نیز یکی از مجریان ورزشی این شبکه را به استخدام در آورده بودند:
گوشت دزدی در تهران، کبابی زدن در گرجستان
روزنامه اصولگرای جوان در عکس یک صفحه اول این روزنامه با با تیتر «گوشت دزدی در تهران، کبابی زدن در گرجستان» به استقبال خبر برگزاری دادگاه متهمان مافیای عرضه گوشت رفت.
در این هفته نخستين جلسه محاكمه هفت نفر از متهمان پرونده واردات گوشت های برزيلي با ارز 4 هزار و 200 توماني در شعبه چهارم دادگاه ويژه رسيدگي به پرونده اخالگران و مفسدان اقتصادي به رياست قاضی صلواتی برگزار شد. در این دادگاه، قاضی به یکی از متهمان که مدعی زندگی در روستا بوده، گفته است: گوشتهای دولتی را در بازار آزاد فروختی و در گرجستان کبابی زدی، زندگی در روستا را به رخ دادگاه نکش!
دیدگاه تان را بنویسید