در گفتگو با نامه نیوز عنوان شد؛
عضو حزب اتحاد ملت: فراکسیون امید در حد یک فراکسیون اقلیت قوی هم نبود/ فعلا عارف لیدر اصلاحات در انتخابات مجلس است
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
گروه سیاست نامه نیوز : این روزها رصد اخبار اردوگاه اصلاحات حکایت از آن می کند که عملکرد محمدرضا عارف نتوانسته رضایت نیروهای این جریان را به دست آورد و سلایق مختلف نقدهایی به رئیس شورای عالی سیاست گذاری دارند.
انتقادها به حدی است که برخی احتمال تغییر لیدر جریان اصلاحات در انتخابات مجلس را مطرح کردند اما غلامرضا انصاری عضو سابق شوراى شهرتهران می گوید «این تغییر بستگی به نظر رئیس دولت اصلاحات دارد که تاکنون چنین موضوعی را اعلام نکرده است.»
مشروح گفتگوی غلامرضا انصاری با نامه نیوز را در ادامه بخوانید.
****
*چقدر احتمال دارد که لیدر جریان اصلاحات در انتخابات مجلس تغییر کند و آقای عارف همانند دیگران تنها یک نامزد در فهرست اصلاح طلبان باشد؟
-شورای عالی اصلاح طلبان ذیل جریان رهبری جریان اصلاحات یعنی آقای خاتمی تعریف می شود. هر تغییر بخواهد صورت بگیرد با تصمیم جمعی خواهد بود بنابراین نظر همه احزاب و شخصیت های اصلاح طلب و در رأس آنها دیدگاه آقای خاتمی موثر است. فعلا براساس تصمیماتی آقای خاتمی و شورای مشاوران او گرفتند، شورای عالی سیاست گذاری با ریاست آقای عارف مشغول فعالیت است، هر تغییری در ریاست شورای عالی سیاستگذاری باشد توسط سخنگوی شورای عالى یا شخص آقای خاتمی اعلام خواهد شد.
*الان انتقادها به شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان و فراکسیون امید که هر دو تحت ریاست آقای عارف هستند رو به فزونی دارد، آیا آقای عارف در دو مجموعه یادشده انتظار شما را برآورده کرده است؟
-هم فراكسيون امید در مجلس و هم اعضای شورای شهر نتوانستند انتظارات رأى دهندگان راتأمين کنند، طبیعتا این مسئله موجب انتقاد شخصیت های اصلاح طلب به عملکرد فراکسیون امید و شوراها شده است. قرار بر این بود که شورای عالی اصلاح طلبان صرفا فعالیت انتخاباتی نداشته باشد یعنی پایش قبل انتخابات، بستن لیست زمان انتخابات و نظارت جدی بر عملکرد منتخبان در طول دوره جزء شرح وظایف شورای عالی سیاستگذاری بود. اما این شورا در بخش سوم عملکرد مثبتی نداشت. فراکسیون امید هم در مجلس آن انسجام لازم را که بتواند تأثیرگذاری مثبتی را از خود نشان دهد، نتوانست بروز و ظهور دهد.
*برخی می گویند نمایندگان همسو با جبهه پایداری که در مجلس حدود 25 نفر هستند، خیلی سر و صدای بیشتر و اثرگذارتری دارند تا فراکسیون امید با 100 عضو، نظر شما چیست؟
-انتظار ما از اثرگذاری مثبت فراکسیون امید در حد فراکسیون اقلیت قوی، هوچی گری و از بین بردن چارچوب ها و مرزهای اخلاقی و سیاسی نیست. بحث ما کنشگری در چارچوب اخلاق و قانون است. پایداری ها 5 نفر هم باشد چون هیچ حدومرز و معیار اخلاقی را برای فعالیت سیاسی خود قائل نیستند و از نگاه آنها هدف وسیله را توجیه می کند، همین سروصدا را دارند؛ قطعا چنین رویکردی مدنظر ما نیست. ما از فراکسیون امید تأثیرگذاری مثبت در اصلاح امور حوزه تقنین و اجرا را انتظار داریم تا آثار خوبش روی زندگی آحاد جامعه مشاهده شود.
*در 10 ماه آینده چه انتظاری از فراکسیون امید و شخص آقای عارف دارید؟
-در نظام دموکراتیک، یک جریان سیاسی با استراتژى و برنامه مشخص می تواند کار کند و به نسبت جایگاهی که دارد می تواند تأثیرگذار باشد. ما همه انتظارات را از یک نفر نداریم منتها آقای عارف به عنوان رئیس فراکسیون امید می توانست نقش بسیار موثرتری را ایفا کند.
*آقای عارف می گوید «تمام مشکلات فراکسیون امید برآمده از آن است که 50-60 نفر از منتخبان لیست امید بعد از ورود به پارلمان راه دیگری رفتند و فراکسیون مستقل ایجاد کردند»، آیا تحلیل درستی است یا آنکه مشکلات از داخل این فراکسیون ناشی می شود؟
- لیست امید حداقلی بسته شد، هیچ انتظاری نداشتیم که این لیست اقدام کارستان کند. هدف سلبى بود که جلوی تندروی ها و رادیکالیسم پایداری ها و دلواپسان در مجلس گرفته شود چون تندروها آرامش را از جامعه سلب کرده بودند. بعد از انتخابات طبیعی بود که 60-70 نفر از منتخبان لیست امید راه خود را جدا کنند و با ریزش مواجه شویم اما همان تعداد نمایندگان باقی مانده با فراکسیون امید هم می توانستند در روند تقنین و نظارت بر امور اجرایی اصولی تر اقدام کنند.
دیدگاه تان را بنویسید