در گفتوگو با نامهنیوز مطرح کرد
حسین ابراهیمی: مدعیان «انتخاب اصلح» چه موفقیتی داشتهاند؟/ صرف ادعا کافی نیست
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
گروه سیاست نامهنیوز: چندماهی بیشتر به انتخابات مجلس شورای اسلامی نمانده است و طبق روال سابق جبهه پایداری ساز مخالف خود را کوک کرده است و پر قدرت در آن میدمد؛ چنانچه اخیرا سید امیر قاضیزاده هاشمی گفته است که «دیگر گفتمان قدیمی اصولگرایی و اصلاحطلبی محو شده است» و او بر این موضوع تأكید كرده است كه در شرایط کنونی باید نیروهای سیاسی را به انقلابی و غیرانقلابی یا غربگرا یا تعاملی تقسیمبندی کرد. وقتی چنین سخنانی با اظهارات پیشین دیگر اعضای پایداری تطبیق داده شود، میتوان چنین برداشت کرد که این طیف سیاسی دنبال یکجریان خارج از منظومه سیاسی و حزبی کنونیاند؛ برای مثال قاضیزاده در بخش دیگر سخنانش میگوید که «این صفبندی بعد از فتنه شروع شد و کمکم جریاناتی از بین اصولگرایی جابهجا شدند و مواضع سیاسیشان به اصلاحطلبها نزدیک شد... بعضی از شخصیتها از اول انقلاب لیدر اصولگرایی و همه کاره جامعه روحانیت مبارز کشور بودند، ولی در شورای پنج، شش و هفت نفره اصلاحطلبها شرکت میکنند و در مورد تصمیمگیری درباره آینده کشور با آنها شراکت میکنند».
صادق محصولی، قائم مقام جبهه پایداری هم چندی پیش گفته بود: «متأسفانه ادعای اصولگرایی داریم اما طبق اصول عمل نمیکنیم، شکستها و ضعفهایمان هم از اینجاست. بالاخره اصولگرایی چه چیزی برای انتخابات و... دیکته میکند؟ برای مثال فردی که اهل لابی و جز اصولگراها بوده، در فتنه هم به آقای موسوی رای داده است. شما انتظار دارید بنده و ایشان برای لیست انتخاباتی به یک لیست واحد برسیم».
این سخنان نشان میدهد که پایداریها تمایل چندانی به ائتلاف با بدنه اصولگرایی ندارند و حتی اگر ائتلافی نیز صورت بگیرد بعید است بتوانند در قالب جبههای با برنامههای ائتلافی پیش بروند زیرا آنها اساسا جز افرادی که در تفکرشان اصلح و ناب باشند را غیرانقلابی، غربگرا و اهل تعامل میدانند. شاید این موضوع را بتوان در کلیدواژههای که پایداریها استفاده میكنند جستوجو كرد. ایشان چندی است كه مدام به تركیب دو كلمهای «انتخاب اصلح» تكیه میكنند و به زعم خود بنای «نابسازی» دارند. پر واضح است كه هیچ طیفی هدف «انتخاب افسد» در سر ندارد و همه فعالان سیاسی در نظام جمهوری اسلامی تلاش خود را میكنند تا به بهترین گزینههای انتخاباتی برسند؛ بنابراین در محتوا پایداریها كشفالاسرار نكردهاند و موضوع عجیب و جدیدی را پیشنهاد ندادهاند و شاید خودشان هم این موضوع را بدانند اما طرح چنین كلیدواژههایی هدفی فرامتنی را دنبال میكند؛ بهنحوی كه ایشان میخواهند همین تضادانگاری را در ذهن مردم ترسیم كنند؛ یعنی آنكه وقتی مدام بر انتخاباصلح و نابسازی تأكید میكنند بهنحوی دیگر نیروهای سیاسی را غیرانقلابی میدانند و در نهایت از همین حربه بهره میجویند تا بتوانند جدایی خود از بدنه اصولگرایی را موجه جلوه دهند.
همه اینها در حالی است كه مدت اندكی تا انتخابات مجلس باقی مانده است و اگر اصولگرایان قصد پیروزی بر رقیب سنتی خود را دارند باید به یک ائتلاف جامع دست یابند. البته حجتالاسلام حسین ابراهیمی، از اعضای جامعه روحانیت مبارز باور دارد که در نهایت جبهه پایداری هم به ائتلاف با مجموع اصولگرایان خواهد رسید و در مقطع کنونی سخنان برخی نمیتواند معیار تصمیم جبهه پایداری باشد.
ابراهیمی درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «جامعه روحانیت و تمام دوستان دلسوز نظام در تلاشند تا یک وحدت سراسری محقق شود. نیروهای پایداری همواره چنین سخنانی مطرح میکنند اما در نهایت به ائتلاف میرسند و با مجموع اصولگرایان کنار میآیند. اکنون هم آرامآرام باید به ائتلاف نزدیک شوند».
او درباره سخنان برخی از نیروهای پایداری که حکایت از عدم تمایل این طیف به ائتلاف با دیگر اصولگرایان دارد، اظهار کرد: «من تصور میکنم سخنان عدهای نمیتواند موضع رسمی جبهه پایداری باشد. اینکه عدهای مدام بر انتخاب اصلح تأکید میکنند، امر بدی نیست و همه نیروهای سیاسی به انتخاب اصلح باور دارند اما باید دید اصرار کنندگان بر این این کلیدواژه آیا خود تا به حال انتخابی اصلح داشتهاند؟ آیا مدعیان اصلح موفقیتی در موضوع ادعایشان به دست آوردهاند؟ صرف ادعا کافی نیست باید دید در مقام عمل چه اتفاقی میافتد».
این عضو جامعه روحانیت مبارز در پایان در پاسخ به این پرسش که شرایط اصولگرایان را در مقابل اصلاحطلبان در انتخابات آتی مجلس چگونه میدانید، گفت: «اگر به ائتلاف جامع برسیم، بیترید اصلاحطلبان نمیتوانند پیروز انتخابات باشند. وحدت اصل اولیه اصولگرایان باید باشد در غیر این صورت میبازیم».
دیدگاه تان را بنویسید