کد خبر: 554757
تاریخ انتشار :

گفت و گوی نامه نیوز با عضو کمیسیون امینت ملی:

شورای امنیت در هیچ شرایطی نمی‌تواند تحریم‌های پیش از برجام را اِعمال کند

شورای امنیت در هیچ شرایطی نمی‌تواند تحریم‌های پیش از برجام را اِعمال کند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه‌نیوز: خروج گام‌به‌گام ایران از برجام شاید بتواند با مذاکراتی که میان ایران و فرانسه درگرفته است، متوقف شود و در صورت انجام تعهدات اروپایی‌ها ایران در برجام بماند. البته بسیاری از صاحب‌نظران باور دارند که اروپا علاوه بر آنکه توان اجرای تعهدات خود را ندارد زیرا متکی به آمریکاست اراده‌ای بر این موضوع نیز ندارد.

ابوالفضل حسن‌بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی باور دارد که ایران نیازی به کمک و همکاری کشورهای اروپایی ندارد و دلبستن به آنها کار نادرستی است. او درباره مناسبات اخیر ایران و کشورهای اروپایی به «نامه‌نیوز» گفت: «مبادلات ايران و اروپا كمتر از 5ميليون دلار در سال است و اكثر مبادلات ما با كشورهای همسایه و شرق و جنوب شرق آسیاست. بنابراین اگر از برجام خارج شویم چندان نباید نگران کاهش روابط اقتصادی‌مان با اروپا باشیم. برخی می‌گویند که اگر از برجام خارج شویم تحریم‌های قبل از برجام برمی‌گردد که این هم گزاره درستی نیست زیرا تحریم‌های قبلی از سوی شورای امنیت سازمان ملل بود و به دلیل آنکه نخستین کشوری که از برجام خارج شد آمریکا بود، سازمان ملل نمی‌تواند تحریم‌های خود را اِعمال کند یا ایران را ذیل بند هفت منشور ملل متحد ببرد. وضعیت در اروپا هم بسیار متزلزل است؛ از این‌رو ساده‌انگاری است اگر تصور کنیم که اروپا می‌تواند مشکلات ایران را حل کند. مشخصا فرانسه مدت‌هاست که درگیر ناآرامی‌های گسترده است و اداره امور برای مسئولان این کشور سخت شده است یا دولتمردان انگلیس نمی‌توانند پاسخگوی خواسته‌های مردمشان باشند یا حتی آلمان که قطب اقتصادی اروپاست اکنون با معضلات مهمی روبه‌رو است».

این نماینده مجلس درباره اهداف جمهوری اسلامی ایران در مناقشات اخیر با غربی‌ها اظهار کرد: «جمهوری اسلامی ایران در پی سه هدف است نخست آنکه رسوایی آمریکا را بیش از پیش مطرح کند تا افول این کشور ترسیع شود. دوم آنکه افکار عمومی در اروپا و آمریکا متوجه عدالت‌خواهی و قانون‌گرایی ایران بشود و سوم آنکه پیام مقاومت ایران در سطح منقطه‌ای تبیین و عرضه شود. کمااینکه تا کنون نیز کشورهای منطقه‌ای مانند یمن، لبنان، فلسطین، سوریه و عراق این پیام را شنیده‌اند».

حسن‌بیگی درباره توان پژوهشی دانشمندان ایرانی تصریح کرد: «در ابتدا قرار بود که کشورهای1+5 در امر پژوهش به ایران کمک کنند که این هم مانند دیگر تعهدات برجامی از سوی غربی‌ها انجام نشد اما ناظران سازمان ملل در موضوع انرژی اتمی هم گواهی دادند که بدون کمک کشورهای1+5 دانشمندان ایرانی توانستند سانتریفیوژ نسل6 را احیا کنند. ما اکنون می‌توانیم فعالیت هسته‌ای خود را در نیروگاه2 اراک و نیروگاه2 بوشهر آغاز کنیم و حتی آب سنگین اراک را شروع کنیم. ما هیچ امیدی به اروپایی‌ها نداریم و می‌دانیم که اتحاد کشورهای اروپایی هم از بین خواهد رفت و شاهد مثال این موضوع هم این است که اکنون ترکیه، چین و کشورهای شرق آسیا در حال حاضر به دنبال یافتن یک پول جدید برای مبادلات خود هستند. اکنون دنیا وارد فاز جدید اقتصادی می‌شود که این شرایط جدید ابتدا به آمریکا و سپس به اروپا و در مراحل بعدی به شرق آسیا سرایت خواهد کرد و اقتصاد جهانی به دست تمام کشورها می‌افتد و دیگر این‌طور نخواهد بود که کشورهای محدودی بازیگران اصلی اقتصاد باشند. از این‌رو به صراحت می‌گویم که ایران هیچ احتیاجی به کمک و همکاری اروپا ندارد و تردید نکنید که ما به شرایط تحریم‌های پیش از برجام بانمی‌گردیم زیرا سازمان ملل در شرایطی که آمریکا از برجام خارج شده است و اروپایی‌ها هم توان یا اراده انجام تعهداتشان را ندارند، تحریم‌های خود را اِعمال کند. در حال حاضر هم به جز فروش نفت که محدودیت‌هایی وجود دارد، در ابعاد دیگر مشکلی نداریم چنانکه در بحث کشتی‌رانی دنیا با آمریکایی‌ها همکاری نکرد».

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها