کد خبر: 555099
تاریخ انتشار :

گفت‌وگوی نامه نیوز با كنعانی‌مقدم ؛

لاریجانی برای رای آوردن در قم به حمایت جامعه مدرسین نیاز دارد

لاریجانی برای رای آوردن در قم به حمایت جامعه مدرسین نیاز دارد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه‌نیوز: نقش علی لاریجانی در عرصه سیاسی كشور بر هیچ‌کس پوشیده نیست و او در تمام سال‌هایی كه در مجلس حضور داشته، توانسته است، نقشی تعیین‌كننده در مناسبات سیاسی این نهاد مهم ایفا كند اما به گمان برخی نقش او در انتخابات پیش رو متفاوت از گذشته خواهد بود.

حسین کنعانی‌مقدم درباره نقش و جایگاه انتخاباتی علی لاریجانی به «نامه‌نیوز» گفت: «در این دوره از انتخابات شاهد رأی معنادار مردم خواهیم بود و کمتر آراء هیجانی به صندوق‌ها ریخته خواهد شد؛ ازاین‌رو آراء برنامه محور و نه شخص محور می‌شود. با چنین شرایطی اگر بناست که مشارکت حداکثری مردم تحقق یابد چاره‌ای جز جذب آراء خاکستری وجود ندارد. تا امروز عمدتاً آراء خاکستری برای نفی دیگری داده می‌شد یعنی آنکه برای آنکه یک فرد یا جناح رأی نیاورد آراء در سبد رقیب قرار می‌گرفت و معیار کارآمدی چندان لحاظ نمی‌شد. ما باید چنین آرائی را به آراء مؤثر تبدیل کنیم. آقای لاریجانی در هر دو جناح دارای رأی هست اما این معیار به‌تنهایی نمی‌تواند او را به توفیق برساند. تجربه آقای روحانی نشان می‌دهد که اگر با هر دو جناح چپ و راست همراه شود درنهایت هردوی این‌ها از او ناراضی خواهد شد. البته او به‌تنهایی هم می‌تواند آرائی از سوی مستقلین و معتدلین به دست بیاورد که این‌ها موجب پیروزی او نمی‌شود. او باید در وهله نخست برنامه‌های خود را به‌طور مشخص به مردم ارائه بدهد و از سوی دیگر با یکی از دو جناح سیاسی مهم وارد انتخابات شود زیرا در غیر این صورت اصولگرایان و اصلاح‌طلبان هرکدام با نامزدهای خود به میدان می‌آیند. البته به‌طورکلی بعید است او با شرایط کنونی بخواهد نامزد ریاست‌جمهوری شود و حتی آمدنش به میدان انتخابات مجلس هم در هاله‌ای از تردید است».

او در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال دارد با مناقشات اخیر آیت‌الله یزدی و آیت‌الله آملی لاریجانی، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حمایت خود را از علی لاریجانی بردارد، اظهار کرد: «هدف جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مشارکت حداکثری و حضور نیروهای ارزشی و انقلابی است و بعید است بر سر مصادیق مخالفت یا موافقتی داشته باشد اما به‌هرحال حمایت جامعه مدرسین برای پیروزی یک کاندیدا یک اصل است و اگر این پشتیبانی وجود نداشته باشد، بی‌تردید آن نامزد رأی نمی‌آورد و کمک هیچ جناحی هم در چنین شرایطی مؤثر نمی‌افتد. آقای لاریجانی باید فارغ از دعواهای اخیر آیت‌الله یزدی و آیت‌الله آملی لاریجانی و با تکیه‌بر هویت شخصی خود حمایت جامعه مدرسین را اخذ کند و در غیر این صورت بعید است بتواند در قم آراء زیادی را به خود اختصاص دهد».

کنعانی‌مقدم درباره اقدام اخیر برخی نیروها برای کم‌رنگ کردن نقش خانواده لاریجانی در عرصه سیاسی کشور گفت: «مدت‌‌هاست که طرح حذف لاریجانی‌ها از سوی برخی نیروها آغاز شده است و شاید بتوان سرآغاز آن را از زمان روی کار آمدن آقای احمدی‌نژاد دانست اما اینکه تخریب‌های متعدد علیه لاریجانی‌ها چه قدر مؤثر بوده، محل تردید است زیرا مشاهده شد كه در آن مقطع آقای علی لاریجانی ریاست شورای امنیت ملی را بر عهده گرفت و چندی بعد هم آقای صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه شد؛ بنابراین اقداماتی كه برای حذف لاریجانی‌ها انجام می‌شود، به تقویت آن‌ها منجر می‌شود. البته اكنون ماجرا قدری متفاوت شده است و با توجه به رویكرد رسانه‌ای غالب، مردم نسبت به خاندان لاریجانی حساس شده‌اند و اگر ایشان در یک‌ساله پیش رو نتوانند شبهات را برطرف كنند از سوی افكار عمومی دچار مشكل می‌شوند».

این فعال سیاسی اصولگرا در پایان وضعیت مجلس در شرایطی كه لاریجانی در انتخابات شركت نكند را این‌گونه توصیف كرد: «تجربه نشان می‌دهد كه هرچه از مبانی مردم‌سالاری دینی فاصله بگیریم، فضا برای تندروها آماده می‌شود و این شرایط به كشور آسیب می‌زند. آقای لاریجانی وزنه تعادل مجلس بود و هرزمانی كه به هر سویی متمایل می‌شد، آراء آن جناح بیشتر می‌شد. البته اگر آقای لاریجانی در مجلس آینده هم حضور نداشته باشد، بازهم اعتدال‌گرایان جریان اصلی مجلس خواهند بود اما بدون رهبریت آقای لاریجانی».

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها