رصد ویژه رسانهها؛ اول مهر ۹۸
از «روایت هاشمی رفسنجانی از علت عدم اعلام پیروزی در جنگ» تا «خطر فروش مولانا به ترکیه»
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
روایت هاشمی رفسنجانی از علت عدم اعلام پیروزی در جنگ
در قسمتی از گزارش این مصاحبه مرحوم هاشمی رفسنجانی درباره استراتژی جنگی ایران بعد از فتح خرمشهر گفته است: «فرماندهان ارتش و سپاه چند روز پس از فتح خرمشهر در جلسهای که بهعنوان جلسه شورای عالی دفاع بود، خدمت امام رسیده بودند. من و آیتالله خامنهای هم بودیم. آن موقع من سخنگوی شورای عالی دفاع بودم. خرمشهر فتحشده بود و نیروهای ما خیلی شاداب بودند. نیروهای زیادی هم عازم جبههها میشدند. عراقیها هم خیلی سرخورده بودند. طبیعی این بود که در تعقیب نیروهای فرار کرده بعثی وارد خاک عراق شده و آنها را در خاک خودشان منهدم کنیم. جلسه هم برای این تشکیلشده بود که چهکار کنیم؟ امام در قدم اول هم با ورود به خاک عراق مخالفت کردند. چون برای نظامیها یک مشکلی پیشآمده بود و با منطق آنها سازگار نبود. آنها میگفتند که اگر عراق بفهمد ما پشت مرز میایستیم و داخل خاک نمیشویم با خیال راحت قوای خود را بازسازی میکند. بهعلاوه مقدار زیادی هم از ارتفاعات سرشکن ما در غرب را در اختیار دارد و ممکن است بار دیگر باتجربه بیشتر و حمایت دیگران به شکل دیگری حملهاش را آغاز کند. بااینکه شخصیت امام، زبان نظامیها را مقداری کُند میکرد، ولی انصافاً کارشناسانه حرف زدند.»
هاشمی در پاسخ به این پرسش كه چرا باوجود نامه صدام به شما كه گفته بود: «جناب آقای هاشمی رفسنجانی، دیگر همهچیز روشنشده و شما به هرچه میخواستید رسیدید»، پذیرش قطعنامه را یك فتح بزرگ نمیدانیم و آن را جشن ملی اعلام نمیكنیم، گفت: «این چراها ادلهای دارند که بهموقع به آنها میپردازیم. من هم همان موقع سخنرانی و تحلیلی را گفتم که این سوره فتح بعد از پیروزی بر مشرکان و گرفتن مکه و فتح مکه نازل نشده؛ بلکه برای صلح حدیبیه نازلشده است پس از صلح حدیبیه خیلی از کسانی که در آنجا حاضر بودند گریه میکردند و میگفتند که در مقابل مشرکین کوتاه آمدیم و ضعیف شدیم. این موضع تا آنجا بود که پیامبر خدا(ص) وقتی میخواستند صلحنامه بنویسند، بعضی کلمات خودشان را به خواست آنها عوض میکردند. ولی آن موقع سوره فتح نازل میشود و خداوند "انّا فتحنا لک فتحا مبینا" را میگویند. من هم حقیقتاً فتح را همینجا میدیدم. یعنی ما با یک شگرد دیپلماتیک بهگونهای رفتار کردیم و شرایط را فراهم کردیم که همانهایی که در سازمان ملل همیشه علیه ما رأی میدادند این بار به نفع ما رأی دادند. همانطور که گفتم رفتار ما بهگونهای بود که اولا دنیا از ما مسئولیتشناسی دید و دید که ماجراجو نیستیم و یک حرف منطقی داریم و برای حرف منطقی خودمان مقاومت میکنیم. بعد انعطاف ما را در چیزی دیدند که فکر نمیکردند در مواردی انعطاف نشان بدهیم. در آن شرایط میتوانستیم در تنگه هرمز برای دیگران مشکل ایجاد کنیم اما نکردیم و گفتیم که امنیت یا برای همه یا برای هیچکس. تا این حد حرف میزدیم. میتوانستیم آن موقع انتقام بیشتری از آمریکاییها در خیلی از جاها بگیریم. لزومی نداشت وارد این کار شویم. امام هم مسائل را هدایت میکردند. بالاخره با آن رفتار و حرکت منطقی که کردیم، هم صلحدوستی خودمان را نشان دادیم هم روی حق خود پافشاری کردیم و هم به آن نقطهای که باید میرسیدیم، رسیدیم. فتح واقعی اینجا بود».
خطر فروش مولانا به ترکیه
روزنامه اصولگرای فرهیختگان در تیتر-عکس صفحه نخست خود به موضوع فیلم حسن فتحی درباره مولانا پرداخته و حواشی آن را بررسی کرده است. س از آنکه حسن فتحی بهسختی قانع شد که دست از سر «شهرزاد» بردارد و قید ساخت فصل چهارم این سریال را بزند، چندین گزینه بهعنوان فعالیت بعدی این کارگردان مطرح شد. بعدها نام شهاب حسینی برای بازیگری در نقش «شمس تبریزی» در این سریال مطرح شد. «پارسا پیروزفر» نیز بعنوان گزینه بازی در نقش «مولانا» مطرح شد. اما حاشیهای که در این میان مطرح است، سرمایهگذاری ترکیه در این فیلم و فیلمبرداری بخشی از فیلم در ترکیه است. گویا سرمایهگذار ترکیهای حتی تمایل داشته تا نقش مولانا را به یک بازیگر ترکیهای بدهد و تلاش کند تا فیلم مولانا زندگی او را به روایت ترکیهای به تصویر بکشد.
ترکها در تمام این سالها، از هیچ تلاشی برای مصادره مولانا برای خود فروگذار نکردهاند. حتی قونیه را به یکی از توریستیترین شهرهای خود تبدیل کردهاند که علاوهبر سماع عارفانه و بزم عاشقانه، محافل دیگری که ربطی به عرفان و تصوف مولانا نداشت را نیز ترتیب داده و میدهند.اینکه سرمایهگذاران ترکیهای در قبال حضور بازیگران ایرانی در نقشهای اصلی این کار کوتاه بیایند، با توجه به سرآمد بودن سینمای ایران در قیاس با صنعت سینمای ترکیه، امری قابلباور است، اما سوال و نگرانی از این بابت است که آیا فرآیند داستانی نیز همان چیزی است که آنها از مولانا خوانده و شنیدهاند یا آن چیزی که ما از مولانا خوانده و شنیدهایم.
تقاضای دعای روحانی توسط مردم!
حسام الدین آشنا در حساب توییتری خود با اشاره به سفر روحانی به نیویورک و برنامهای که وی در این سفر دارد، به کنایه نوشته است: « رئیس جمهور در آستانه انجام مأموریتی دشوار از جانب ملت ایران است؛ مأموریتی شاید دشوارتر از همیشه! خالصانه محتاج دعایتان هستیم تا عزت، حکمت و مصلحت چراغ راهمان باشد.»
کاریکاتور شهرونگ علیه پولدارهای یارانه بگیر
روزنامه شهروند در صفحه آخر طنز خود «شهرونگ» به قلم کیوان برزگری کاریکاتوری از احوال سرمایهداران یارانه بگیر که از قطع یارانه 45هزارتومانی با وجود درآمد میلیاردی شکایت دارند، روایتی تصویری با کنایه ارائه داده است.
دستگیری اراذل و اوباش شهر تهران
دومین مرحله عملیات سراسری برخورد با اراذل و اوباش و مزاحمت نوامیس با دو ماه کار اطلاعاتی ماموران پلیس امنیت پایتخت و شناسایی مخفیگاه این افراد و کنترل فضای مجازی توسط ماموران پلیس تهران اجرا شد.(فارس)
دیدگاه تان را بنویسید