در گفتوگو با نامهنیوز مطرح شد
هاشمیطبا: ناطقنوری انفرادی به میدان میآید/ در صورت ورود به صحنه سیاسی نباید نگران حرفوحدیثها باشد/ فقط نیروهای تندرو علیه ناطق جبهه میگیرند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
گروه سیاست نامهنیوز: علیاکبر ناطق نوری بیتردید یکی از مهمترین نیروهای سیاسی حال حاضر ایران است زیرا کمتر فردی را میتوان نام برد که در مقاطع مختلف جمهوری اسلامی ایران حضور داشته و از خود اثری بهجای گذاشته باشد. ناطق نوری با چنین سابقهای اگر به بهانه انتخابات پیش رو عزم فعالیت سیاسی داشته باشد، بیتردید میتواند منشأ تحولات مهمی در چیدمان نیروهای سیاسی باشد. این مهم هنگامی بیشتر مطرح شد که او اخیراً در نشست جامعه روحانیت مبارز نیز شرکت کرد تا علاوه بر آنکه شائبه حضورش در فعالیتهای سیاسی را تقویت کند نشان دهد که اگر بنا باشد بیاید، احتمالاً نزدیک به تفکر جامعه روحانیت مبارز است. البته تمام اینها در حد گمانهزنی است و در آیندهای نهچندان دور این ابهامات برطرف میشود.
مصطفی هاشمیطبا، فعال سیاسی اصلاحطلب درباره جایگاه فعلی ناطقنوری در عالم سیاست به »نامهنیوز» گفت: ««آقای ناطق نوری به پختگی و آیندهنگری قابل قبولی رسیده است که میتواند در عرصه سیاسی نقشآفرینی مثبتی داشته باشد. بیتردید با ورود او به صحنه سیاسی برخی نیروهای افراطی علیه او موضع میگیرند که این موضوع ارتباطی به اصلاحطلب یا اصولگرا بودن نیروهای تندرو ندارد. البته ورود مجدد آقای ناطق به سیاست منوط به حوصله او برای کاری سیاسی است زیرا فعالیت سیاسی مستلزم کار همهجانبه است. در چنین حالتی دیگر مهم نیست که چه طیف یا شخصی چه میگوید».
این فعال سیاسی درباره فراجناحی بودن ناطقنوری اظهار کرد: «در آن زمان که آقای ناطق بهطور کامل در جبهه اصولگرایی تعریف میشد هم انسان بیمنطقی نبود و باب گفتوگو با او باز بود؛ حرفها را میشنید و بعد تصمیم میگرفت و هیچکس را به دلیل آنکه صرفاً اصلاحطلب است، کنار نمیگذاشت. به یاد داریم که در زمان وزیر کشور بودنش با استاندارهایی از جناحهای چپ و راست کار میکرد و تمام آنها از وزارت آقای ناطق رضایت داشتند. به نظر من چهره آقای ناطق بیش از آنکه محدود به جبهههای سیاسی باشد، ملی است».
هاشمیطبا در پاسخ به این پرسش که اصلاحطلبان به دلیل تجربه نامطلوبی که از ائتلاف با اصولگرایان میانهرو داشتند، از ورود ناطق نوری به صحنه سیاسی حمایت میکنند یا نه، گفت: «ممکن است به دلیلی که گفتید حمایت نکنند اما بیتردید مخالفتی هم نخواهند داشت؛ ضمن اینکه اصلاحطلبان هم به گروههای مختلفی منشعب میشوند. گاهی ممکن است فردی با یک ژست خاص حرفی بزند که گویی از جانب تمام اصلاحطلبان اما در واقعیت او از سوی شخص خودش حرف میزند و بههیچوجه نمایندگی تمام اصلاحطلبان را ندارد. مجموعاً تصور میکنم بههیچوجه اجماعی علیه آقای ناطق چه از جناح اصلاحطلب و چه از جناح اصولگرا شکل نخواهد گرفت و تنها مخالفتها با او از جانب عدهای تندرو است که نام انقلابی را یدک میکشند درصورتیکه باید به آنها چه کسی گفته است حرکات تند نشان از انقلابی بودن است یا اصلاً این عنوان را چه بخشی از جامعه به آنها دادهاند؟ نمیشود گفت که ما انقلابی هستیم اما مردم این موضوع را تصدیق نکنند. واقعیت این است که مشک باید خود ببوید نه آنکه عطار بگوید».
هاشمیطبا در پایان در خصوص چگونگی ورود احتمالی ناطق به عرصه سیاسی تصریح کرد: «احتمال اینکه آقای ناطق اساساً و به هیچ شکلی وارد رقابتهای سیاسی نشود، بهشدت بالاست اما درصورتیکه بخواهد وارد شود، به نظر میرسد که انفرادی خواهد آمد و در صورت ورود به صحنه سیاسی نباید نگران حرفوحدیثها باشد زیرا عدهای عقلانیت او را برنمیتابند».
دیدگاه تان را بنویسید