صباح زنگنه: معترضان عراقی خواهان عزل عبدالمهدی هستند / مردم همسایه غربی ایران، به چه چیزهایی اعتراض دارند؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، پس از وقوع اعتراضات در عراق و به تبع آن ناامنیهای رخ داده، تحلیلهای متفاوتی از چرایی این رخداد از سوی کارشناسان مختلف مطرح شده است، برخی این اتفاقات را به دلیل تحریکات خارجی میدانند و برخی مشکلات داخلی این کشور را دلیل این مطرح میکند.
دکترصباح زنگنه در گفتوگو با خبر فوری ، در بیان تحلیل خود از وقایع اخیر عراق با تاکید بر اینکه عراق همواره به خصوص پس از سقوط صدام شاهد تظاهرات، اعتراضات و تحصن بوده است، گفت: گویی ارادههایی وجود دارد که نمیخواهد عراق آرام باثبات و قوی باشد و تکرار این اتفاقات سوالبرانگیز است.
وی با بیان اینکه سال گذشته هم در تابستان در جنوب عراق در بصره تظاهرات بزرگی انجام شد، خاطرنشان کرد: محمل اتفاقات سال گذشته شدت گرما و قطعی برق و مشکلات آب آشامیدنی بود که مردم تظاهرات کردند و عدهای زخمی شدند و به مراکز احزاب حمله شد.
نماینده اسبق مجلس ادامه داد: امسال هم با تاخیر این اتفاق میافتد، اما از طرف دیگر این تظاهرات یک سال قبل از پایان یافتن عمر حکومت عادل عبدالمهدی رخ میدهد که خود این هم سوال برانگیز است که چرا در این زمان خاص این اتفاق میافتد؟
صباح زنگنه خاطرنشان کرد: مردم عراق به لحاظ وجود فساد زیاد و نبود خدمات همیشه معترض بودند و حتی مرجعیت هم بارها نسبت به نبود خدمات وعدم کارآمدی وزرا و نوعی تقسیم منافع بین احزاب وشخصیت های شناحته شده، معترض بودند. امسال این اعتراضات بدون اینکه حزب خاصی اعلام کند، از سوی گروههای نامشخص دعوت به تجمع صورت گرفت.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه قبل از این تظاهرات تحصن از سوی فارغ التحصیلان بیکار صورت گرفته بود که با آن تحصن به نوعی با شدت عمل برخورد شد، تصریح کرد: همه این مسایل موجب افزایش نارضایتی مردم شد. وجود فضای باز سیاسی و فضای بدون نظارت فضای مجازی به دامن زدن به کوچکترین اعتراض و تحصن هم کمک کرد و آن را چند برابر کرد و دیگران را هم به این صحنه کشاند، البته به این معنا نیست که هیچ مشکلی وجود ندارد.
این کارشناس مسائل بین الملل در بیان برخی مشکلات مردم عراق گفت: بیکاری شدید، نبود خدمات آب برق و بهداشت و مسکن و وجود دارد. برنامه های اجرایی و عملی بسیار کم است. مشکل تصمیمگیری درنتیجه دخالت همه احزاب بدون اینکه حزب خاصی بتواند مدیریت خاصی کند، همچنین سهمیه خواهی احزاب و افراد مزید بر علت شده است. سیاستها قابل مدیریت و قابل انسجام نیست، از طرف دیگر وجود فشارکشورهای مختلف از آمریکا تا کشورهای عربی هم ملاحظه می شود که همه اینها به تاخیر در انجام یک پروژه و یا حتی ایجاد اشتغال دامن میزند.
صباح زنگنه به سفر عادل عبدالهمدی به چین نیز اشاره کرد و گفت: این سفر محل اعتراض برخی احزاب بود خصوصا احزاب متمایل به آمریکا که به معتقد بودند چین ممکن است سهمیه امریکا در اقتصاد عراق را کاهش دهد . اعتراض تعداد دیگری از احزاب هم به حمله و بمباران برخی پایگاهای حشد الشعبی بود که بازهم فضا را ملتهب تر کرد.
وی ادامه داد: جابجایی یک ژنرال ارتش که به دلیل نقشی که در مبارزه داعش داشته که مورد احترام قشرهای گوناگون مردم بود، عده دیگری را ناراضی کرد و عدم امکان پاسخ سریع مقامات دولتی به خواسته های مردم این وضعیت را پدید آورده است و اکنون نوع مطالبات از مطالبات خدماتی و روزمره به مطالبات سیاسی تبدیل شده است و معترضان خواهان عزل عبدالمهدی هستند.
زنگنه تاکید کرد: معتقدم این اعتراضات بیشتر ریشه داخلی دار دو در واقع وضعیت داخلی زمینه ساز دخالت های خارجی و گروههای وابسته به کشورهای خارجی در عراق شده است.
منبع:خبرفوری
دیدگاه تان را بنویسید