تلویزیون NBC آمریکا: هر دور چرخش سانتریفیوژهای ایران شکست ترامپ را برای مردم آمریکا آشکارتر میکند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
نامه نیوز- گروه بینالملل: شبکه خبری ان.بی.سی وابسته به شرکت نرم افزاری مایکروسافت (که مدتهاست نام آن به MSNBC تغییر یافته است) طی گزارشی به قلم «استیو بنن» تحلیلگر این شبکه، طی تحلیلی افزایش سرعت روند کاهش تعهدات برجامی ایران و رشد صنایع اتمی این تهران را آشکار کننده شکست سیاست دولت ترامپ در قبال ایران ارزیابی کرده است. در ادامه ترجمه این گزارش را خواهید خواند:
با هر چرخش سانتریفیوژهای ایران شکست ترامپ آشکارتر میشوداخیرا استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا در ماه سپتامبر در یک نشست خبری در رسانهها صحبت کرده و اظهار داشت که وی، مایک پومپئو، وزیر امور خارجه و دونالد ترامپ کاملاً درگیر پروژه "فشار حداکثری" علیه ایران هستند. منوچین ادعا کرده است که این سیاست "کاملاً مؤثر" است.
این سیاست کاملاً مؤثر نیست. بنابر گزارش NBC News در پی خروج ترامپ از توافق اتمی بینالمللی با ایران (برجام) تهران بهعنوان مخالف دیرینه ما(آمریکا)، شواهد متعددی در شرایط فعلی مبنیبر خطرناکتر شدن ایران در برابر آمریکا، نمایان شده است. این گزارش که برگرفته از گزارشات خود کاخ سفید است، نشان میدهد که خروج ترامپ از توافق این روند را کاهش نداده است.
ایران اعلام كرده كه با توجه به شرایط توافقنامه JCPOA كه ترامپ نیز آن را پذیرفته است، اکنون پروژه "دو برابر شدن میزان سانتریفیوژهای پیشرفته طبق برنامه از پیش مشخص" در دستور کار قرار دارد.
تصمیم به آغاز کار 60 سانتریفیوژ پیشرفته IR-6 به آن معنی است که ایران کشور میتواند 10برابر سریعتر از نسل اول IR-1 -که طبق توافق برجام مجاز شمرده میشد- اورانیوم غنی شده تولید کند.
توافق هستهای، ایران را به استفاده از 5060 سانتریفیوژ نسل اول IR-1 برای غنیسازی اورانیوم با چرخش سریع گاز هگزافلوئورید اورانیوم محدود کرد.
صالحی مدیر برنامههای اتمی ایران همچنین گفته است که تهران در حال کار روی تولید سانتریفیوژ نمونه اولیه -که 50 برابر سریعتر از آنچه در این قرارداد مجاز شمرده شده- میباشد.
با راهاندازی این سانتریفیوژهای پیشرفته، ایران بیشتر به یک دوره زمانی یک ساله که کارشناسان تخمین میزنند تهران در صورت تصمیم به دنبال کردن یک سلاح هستهای، نیاز بهمواد کافی داشته باشد، کاهش مییابد.
با این احوال از ماه سپتامبر(شهریور-مهر) دیگر هیچ راز بزرگی در پس این پرونده برای افکار عمومی وجود نداشت: ترامپ سیاستی را در پیش گرفت که به نوان هدف اصلی در نظر گرفته شده بود و آن هدف را بعدا رها کرد.
همانطور که اخیراً کالین از اعضای تیم اوباما توضیح داده بود، "کمپین فشار حداکثری" ترامپ قرار بود ایران را وادار به خنثی کردن برنامه هستهای خود کند (که قبلاً در توافق هسته ای سال 2015 چنین اتفاقی رخ داده بود) ولی درعوض، اقدامات ترامپ ایران را مجدداً از راهاندازی مجدد برنامه اتمی خود، تحریک کرد. زیرا دولت آمریکا در خلال اجرای تعهدات متقابل یک بحران غیرقابل فهم ایجاد کرده بود.
برنامه ترامپ -که تا حدی آن را میتوان هوی و هوس بچگانه وی که ظاهر یک "نقشه" پیچیده را دارد توصیف کرد- استفاده از تحریمها برای وادار کردن ایران به بازگشت به میز مذاکره بود. میز مذاکرهای جدید که قرار بود در آن در قبال امتیازات بیشتر از تهران و محدودتر کردن برنامه هستهای، امتیازات کمتری به آن کشور داده شود.
هنوز ترامپ معتقد است که میتواند به مقامات ایرانی انگیزههای اقتصادی لازم برای نشستن پای میز یک توافق جدید را ارائه دهد.
جمهوریخواهان امیدوار هستند آنچه را كه باراک اوباما چندین سال پیش انجام داده، دوباره به نحو بهتری انجام دهند، اما ممکن بودن تحقق این آرزو هرگز منطقی نیست و همانطور که آخرین بیانیه اتمی ایران روشن میکند، استراتژی کاخ سفید بهوضوح با شکست روبرو است.
مترجم: رضا اسدآبادی
دیدگاه تان را بنویسید