کد خبر: 564984
تاریخ انتشار :

ثبت نام جلیلی و آقا تهرانی؛ ادامه ساز جدایی جبهه پایداری از اصولگرایان / احمدی نژادی‌ها در مسیر بهارستان / نیم نگاهی به آرایش‌های گوناگون اصولگرایان برای انتخابات

ثبت نام جلیلی و آقا تهرانی؛ ادامه ساز جدایی جبهه پایداری از اصولگرایان / احمدی نژادی‌ها در مسیر بهارستان / نیم نگاهی به آرایش‌های گوناگون اصولگرایان برای انتخابات
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

ثبت نام جلیلی و آقا تهرانی؛ ادامه ساز جدایی جبهه پایداری از اصولگرایان / احمدی نژادی‌ها در مسیر بهارستان / نیم نگاهی به آرایش‌های گوناگون اصولگرایان برای انتخابات

به گزارش نامه نیوز، همزمان با سپری‌شدن روزهای ثبت‌نام کاندیدهای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی حضور چهره های شناخته شده در پای میزهای ثبت مشخصات نامزدهای این انتخابات بیشتر شده است.

روز گذشته در خبرها آمده بود که سعید جلیلی چهره نام‌آشنای پایداری‌ها و از دلواپسان عرصه سیاست قرار است از مشهد کاندیدا شود. از سوی دیگر ستاد انتخابات وزارت‌کشور شاهد حضور مرتضی آقا تهرانی دبیرکل جبهه پایداری برای ثبت‌نام هم مجلس شورای اسلامی و هم مجلس خبرگان رهبری از حوزه انتخابیه تهران بود.

همچینین بعدازظهر روز گذشته- سه شنبه- محمد سلیمانی وزیر ارتباطات دولت نهم و نماینده مجلس نهم، محمدرضا حسینی، علی خضریان، غلامحسین رضوانی، محمد مسعودی و سید میرهاشم موسوی، دبیر کمیته انتخابات جبهه پایداری با حضور در وزارت کشور در انتخابات برای رقابت در حوزه تهران ثبت نام کردند.در اولین روز ثبت نام در انتخابات مجلس هم سید محمود نبویان از دیگر اعضای شورای مرکزی جبهه پایداری از حوزه تهران در انتخابات ثبت نام کرده بود.

خبر کاندیداتوری سعید جلیلی در حالی مطرح می‌شود که سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در گفت وگویی که با خبر فوری داشت به صراحت گفت که احتمال بدهید نه قالیباف در لیست اصولگراها باشد و نه حداد و نه جلیلی " بیشتر بخوانید و با توجه به نپیوستن جبهه پایداری به جبهه متحد اصولگرایان و ساز جدایی که این جریان از اصولگرایان می‌زند به نظر می‌رسد که این دوره هم اختلاف‌های درونی اصولگرایی جدی تری از آن چیزی است که مطرح می‌شود .

آرایش‌های گوناگون اصولگرایان برای انتخابات

سازوکار انتخاباتی جریان اصولگرا در ۲ دهه گذشته اشکال مختلفی داشته و در هر دوره نام‌های متفاوتی هم بر خود نهاده است. در انتخابات مجلس ششم، این جریان با نام ائتلاف خط امام و رهبری و در اتحاد با جامعه روحانیت مبارز سعی در بازآرایی خود کرد. نتیجه اولین تجربه وحدت برای آن‌ها تنها ۵۶ کرسی مجلس را در سراسر کشور به خود اختصاص داد.

اصولگرایان بلافاصله پس از این شکست سازوکار جدیدی به نام «شورای هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی» را شکل دادند. رییس این شورا، علی‌اکبر ناطق نوری و قائم‌مقام آن حبیب‌الله عسکراولادی بود. در حقیقت این شورا دو پایه اصلی و چند پایه فرعی داشت. ناطق نوری به نمایندگی از جامعه روحانیت مبارز محور این شورا بود و عسکراولادی به نمایندگی از موتلفه، جمعیت ایثارگران و جامعه اسلامی مهندسین نیز در این شورا حضور داشتند.

نخستین تجربه انتخاباتی شورای هماهنگی نیروهای انقلاب، انتخابات شورای شهر دوم بود. در فضای یاس عمومی جامعه از اصلاح‌طلبان، این شورا با تشکیل ائتلافی به نام «آبادگران ایران اسلامی» اکثر کرسی‌های شوراهای شهر در سراسر کشور و به‌ویژه شهر تهران را از آن خود کرد.

مهم‌ترین نتیجه حاصل از نخستین پیروزی شورای هماهنگی نیروهای انقلاب، انتخاب محمود احمدی‌نژاد به‌عنوان شهردار تهران بود. کسی که ۲ سال بعد در کمال نا باوری در انتخابات ریاست‌جمهوری توانست به پاستور راه یابد .

این شورا برای انتخابات ریاست جمهوری ۵کاندیدا داشت و قرار بود بر مبنای آخرین نتایج نظرسنجی‌ها ۴نفر از این کاندیدا‌ها به نفع فردی که بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است، کناره‌گیری کنند. گزینه مورد حمایت ناطق نوری در این انتخابات علی لاریجانی بود. بخشی از جمعیت ایثارگران حامی قالیباف و بخشی دیگر حامی احمدی‌نژاد و موتلفه نیز حامی علی‌اکبر ولایتی بودند. محسن رضایی نیز حامی جدی‌ای در میان گروهای شکل‌دهنده به شورای هماهنگی نداشت. در آخرین روزهای تبلیغات انتخاباتی اختلافات در این شورا اوج گرفت و تصمیم نهایی برای حمایت از قالیباف نیز با تمکین ۴ کاندیدای دیگر مواجه نشد.

با راهیابی محمود احمدی‌نژاد و هاشمی رفسنجانی به دور دوم انتخابات، شورا مشکلات بزرگتری پیدا کرد. ناطق نوری به‌عنوان رییس شورای هماهنگی در دور دوم انتخابات از احمدی‌نژاد حمایت نکرد و ترجیح داد در مقابل کاندیدایی که استراتژی انتخاباتی‌اش حمله به هاشمی است، حامی رفیق قدیمی خود بماند.

بلافاصله پس از این انتخابات و با کناره‌گیری ناطق نوری، شورای هماهنگی نیروهای انقلاب متلاشی شد و از دل آن ائتلاف رایحه خوش خدمت (هواداران محمود احمدی‌نژاد) و جبهه متحد اصولگرایان متشکل از جمعیت ایثارگران، موتلفه، پیروان خط امام و رهبری متولد شد.

در انتخابات دور هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی، این سازوکار به‌رغم چند‌پاره بودن، توانست اکثریت کرسی‌‌های مجلس را تصاحب کند.

در سال ۱۳۹۰، جبهه پایداری از دل بخشی از حامیان سابق محمود احمدی‌نژاد که نزدیک به مصباح یزدی بودند ایجاد شد. در انتخابات مجلس نهم در اسفند سال ۹۰ این جبهه توانست ۸۲ نماینده به مجلس بفرستد. بقیه جریان اصولگرایی نیز با سازوکاری به نام ۷+۸ بقیه کرسی‌های اصولگرایان در آن مجلس را به نام خود کردند. چند نماینده پرسروصدا مانند کریمی قدوسی، حمید رسایی، مرتضی آقا تهرانی، مهدی کوچک‌زاده و روح‌الله حسینیان از افراد شاخص جبهه پایداری در مجلس نهم بودند که شکاف میان اصولگرایان حامی لاریجانی و اصولگرایان حامی حداد را علنی ساختند.

تولد پایداری، نه تنها اصولگرایان را به اتحاد نرساند، بلکه جدایی میان آن‌ها را فزونی بخشید. انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۲ عرصه بروز شکل جدیدی از این اختلافات بود. سعید جلیلی، کاندیدای مورد حمایت این جبهه بود. بقیه جریان اصولگرا نیز حامی قالیباف، ولایتی و حدادعادل بودند.

در انتخابات مجلس دهم این دوپارگی همچنان باقی ماند و جبهه پایداری لیستی مستقل از جبهه متحد اصولگرایی ارائه کرد و ۲۳ کرسی به دست آورد. مخالفت با علی لاریجانی و حمله به دولت حسن روحانی دو شاخص اصلی نیروهای این جبهه در مجلس دهم بوده است.

متاثر از نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۲، جریان چندپاره‌شده اصولگرایی در پاییز سال ۹۵ سازوکار دیگری برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ ایجاد کرد که «جمنا» (جبهه مردمی نیروهای انقلاب) نام گرفت. دو کاندیدای اصلی این سازوکار جدید ابراهیم رییسی و قالیباف بودند. گرچه این اتحاد جدید دست‌کم توانست موضوع کناره‌گیری در روزهای آخر را حل کند ولی کناره‌گیری قالیباف به نفع رییسی مانع پیروزی روحانی در دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش نشد.

** تحرکات اخیر پایداری‌ها و انصراف لاریجانی به گمانه زنی‌ها در مورد پایداری‌ها دامن می‌زند

اوایل ماه جاری بود که خبر آمد لیست قم با حضور دو پایداری و یک کاندیدای استقراضی بسته شد و این یعنی ساز جدایی اصولگرایان در این دوره از انتخابات از قم کوک شد.

محمد عرب، دبیرکل حزب موتلفه استان قم با انتقاد صریح از این لیست، از زدوبندهای سیاسی برای بستن این لیست خبر داد،. او در اینباره گفت«لیستی که به نام اصولگرایان قم از سوی یکی از نمایندگان قم(امیرآبادی عضو جبهه پایداری» در رسانه‌ها اعلام شده، حاصل جمع بندی جبهه‌ متعلق به وی و نه نظر جمع نیروهای انقلاب اسلامی استان قم می‌داند؛ زیرا که هنوز ائتلافی جامع از نیروهای انقلابی در قم شکل نگرفته است.

انتقادات مطرح شده به لیست سه نفره قم از یک سو و بی اطلاعی جبهه شورای هماهنگی اصولگرایان قم از سوی دیگر حکایت از بازی انتخاباتی و البته تکراری پایداری ها دارد. پایداری ها در انتخابات قبلی مجلس نیز در شهر قم، بر سرلیستی که قرار بود از این شهر اعلام شود جنجال زیادی را به راه انداختند آنچنان که در نهایت علی لاریجانی فضای قم را مناسب برای همراه شدن با دیگر اصولگرایان ندید و مستقلا اعلام کاندیداتوری کرد. کاندیداتوری که البته با حمایت مراجع و علمای قم نیز همراه بود. بیشتر بخوانید بیشتر بخوانید

حال باید دید که این بار جبهه پایداری چه خوابی برای اصولگرایان دیده است و آیا کاندیداهایی این گروه سیاسی حاضرند با بقیه اصولگرایان پشت یک میز بنشینند وو در صورت لزوم از حق خود برای کاندیداتوری صرف نظر کنند یا همچنان ساز جدا میزنند ؟

منبع:خبرفوری

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها