سوال عباس عبدی از اصولگرایان تندرو درباره انحراف از خط رهبری
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، روزنامه اعتماد در سخن روز خود با انتشار یادداشتی از عباس عبدی، سوالی از برخی اصولگرایان تندرو که در بحث بنزین به آتش اغتشاشات دمیدند نوشته است. در ادامه متن این یادداشت را می خوانید:
در اين يادداشت ميخواهم يك مساله مهم را براي اصولگرايان به ويژه جناح تندروي آنها شرح دهم. ميدانم كه پاسخي نخواهند داد ولي اميدوارم كه اين پرسش را درون خودشان طرح كنند و درباره آن به گفتوگو بپردازند. پس از افزايش قيمت بنزين اعتراضات خياباني آغاز شد. ولي از همان ابتدا معلوم بود كه بخشي از نيروهاي اصولگرا نه تنها از اين اعتراضات حمايت ميكنند، يا از آن خرسند هستند بلكه در عمل نيز به نحوي در تشديد اين فرآيند نيز مشاركت داشتهاند. اين مساله چنان روشن است كه برخي از آنان در نوارهاي سخنراني خود به اين مشاركت اشاره كردهاند. از سوي ديگر بخشي از آنان نسبت به موضع روز يكشنبه رهبري همچنان توجيه نيستند به همين علت كوششهاي فراوان از سوي سخنرانان و نويسندگان آنان صورت ميگيرد كه معترضين را نسبت به اين موضع توجيه كنند. كوششهايي كه ظاهرا موثر واقع نشده است. هر چند اغلب آنان به الزامات اين موضع به صورت نسبي تن دادند. ولي پرسش اساسي اين است كه اين تفاوت نگاه و تحليل عمومي ميان اين بخش از اصولگرايان با نگاه و تحليل رهبري، چرا رخ داده است؟ چرا پيش از موضع رهبري هيچكدام از شما در برابر اين نگاه موضعگيري نكرد و دوستان خود را به خويشتنداري دعوت نكرد و همراهي با اعتراضات را براي آنان نادرست ندانست؟ چرا هنوز از درك علت و چرايي موضع مذكور ناتوان و نسبت به آن معترض هستيد؟ درست است كه پس از اين موضعگيري براي مدت كوتاهي سكوت كرديد ولي اين رفتار مشكل را حل نكرده است زيرا مباني آن منطق و رويكرد نزد شما همچنان وجود دارد و در موارد ديگر نيز خود را نشان ميدهد. مثل كسي است كه ضعف شديد بينايي دارد و دچار خطاي ديد شده است و شخص ديگري او را در يك مورد خاص راهنمايي ميكند و از خطا درميآورد ولي تا هنگامي كه دچار اين ضعف است در هر موردي مرتكب چنين خطايي ميشود. در حقيقت اكنون هم در حال رفتار در همان چارچوب هستيد ولي مصداق آن به اندازه مشاركت و همراهي با اعتراضات ضد افزايش قيمت بنزين شديد نيست. ولي به علت رواج اين رويكرد كلا در همان چارچوب و جهتگيري رفتار ميكنيد و آثارش مشابه همان آثاري است كه در صورت تداوم حضور در ميان اعتراضات داشت.
آثاري كه به شدت خطرناك بود بهطوري كه منجر به دخالت فوري در ماجرا شد. نكته ديگر قانع نشدن و حتي عصباني شدن از موضع مذكور بود. به طور قطع تصميم به افزايش و سهميهبندي كردن قيمت بنزين دو وجه متمايز دارد. اول اصل افزايش و دوم شيوه اجراي آن است. شيوه اجرا گرچه مهم است ولي يك امر فني است و اعتراضات به اصل تصميم بود و شما نيز به همين دليل در دو روز اول از اعتراضات حمايت كرديد. از سوي ديگر توضيحات ارايه شده درباره ماجرا روشن است كه اصل چنين اقدامي فارغ از جزييات اجرايي آن مورد حمايت و پذيرش كليت ساختار سياسي بوده و حتي در سطح روساي قوا تاييد شده است. آيا ممكن است كه شما از اين ماجرا بياطلاع بوده و اقدام به مخالفت كرده باشيد؟ غيرممكن است. پس ايستادگي در برابر اصل اين تصميم از سوي شما چه ارتباطي با ساير ادعاهاي شما دارد؟ اصلا چه نيازي است كه براي قانع كردن شما از اين حمايت و اين موضعگيري درباره بنزين، توجيه آورده شود؟ آنان كه خود را علاقهمند و شيفته معرفي ميكنند، چگونه است كه بايد چپ و راست افرادي بيايند و سخنراني كنند و بنويسند تا پيروان را نسبت به اين موضع قانع نمايند؟ اين نيست مگر وجود ايرادي اساسي در ادعاهاي اصلي شما. ايرادي كه دير يا زود عوارض آن برملا خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید