شاه اردن: به نظر می رسد بین ایران و آمریکا رفع تنش انجام شده
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، «عبدالله دوم» شاه اردن روز گذشته (یکشنبه) در مصاحبه اختصاصی با شبکه «فرانس 24» در خصوص طیفی از موضوعات از جمله تشدید تنشها در غرب آسیا در پی اقدام تروریستی روز جمعه ۱۳ دی ماه واشنگتن در ترور سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران به همراه هفت تن از یارانش و همچنین تحولات سوریه گفتوگو کرد.
در این گفتوگوی اختصاصی، شاه اردن درباره مهمترین تحولات و رویدادهای اردن و منطقه و منطقه از جمله، بحران اخیر میان آمریکا و ایران، جنگ با تروریسم، اوضاع در لیبی، درگذشت سلطان «قابوس بن سعید»، بحران سوریه، صلح میان فلسطین و اسرائیل و نیز اعتراضهایی که اردن در سال ۲۰۱۸ شاهد بود، اظهار نظر کرد.
وی در آغاز این مصاحبه درباره تنشهای اخیر منطقه گفت: «بدیهی است که مهمترین بخش ذهن افراد، چیزی است که بین ایران و آمریکا رخ میدهد. تاکنون به نظر میرسد که (بین دو کشور) کاهش تنش صورت گرفته است».
عبدالله دوم ضمن ابراز امیدواری برای کاهش تنشها میان آمریکا و ایران ادامه داد: «ما امیدواریم که این رویه (تنشزدایی میان ایران و آمریکا) ادامه یابد. ما تاب هرگونه بیثباتی را در این بخش از جهان خود نداریم. بیثباتی در این بخش از جهان ما، بر اروپا و باقی جهان نیز تأثیر میگذارد».
وی درباره اقدام تروریستی واشنگتن در ترور سپهبد سلیمانی گفت: «این تصمیمی بود که آمریکا اتخاذ کرده است....هرچه در تهران اتفاق بیافتد، بر بغداد، امان، بیروت و فرایند صلح (سازش) فلسطینیان و اسرائیل تأثیر خواهد گذاشت».
پادشاه اردن در آستانه مذاکرات این هفته در بروکسل، استراسبورگ و پاریس ضمن ابراز نگرانی درباره پیدایش مجدد گروه تروریستی «داعش گفت: «ما مجبوریم با پیدایش مجدد داعش روبرو شویم».
وی همچنین تأکید کرد که بسیاری از جنگجویان خارجی داعش در سوریه هماکنون در لیبی هستند و گفت: «از نقطه نظر اروپا و از آنجایی که لیبی به اروپا نزدیکتر است، این مسئله در بحثهای مهم چند روز آینده قرار خواهد داشت».
پادشاه اردن درباره اقدام ترکیه در استقرار نظامیان خود رد لیبی گفت که استقرار اخیر نظامیان ترکیه در لیبی «تنها به آشفتگی در لیبی منجر میشود».
عبدالله دوم تصریح کرد: «چندین هزار جنگجو (داعش) ادلب را از طریق مرز شمالی ترک کردند و به لیبی رفتند و این مسئلهای است که نه تنها ما در منطقه بلکه دوستان اروپایی ما باید در سال ۲۰۲۰ درباره آن بحث کنیم».
دیدگاه تان را بنویسید