موسی حقانی رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر؛
ژن توطئهگری درخون سفرای انگلیس است
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
موسی حقانی رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر با اشاره به حضور سفیر انگلیس در تجمعات غیرقانونی اخیر گفت: سفیر انگلیس گفته بوده برای ابراز همدردی با مردم ایران در این تجمع حضور پیدا کرده است؛ اولاً حضور یک مقام رسمی دیپلماتیک در چنین تجمعی مرسوم نیست، ثانیاً باید پرسید شما از کی با مردم ایران اظهار همدردی کردید؟ کشوری که دستش در خون ملت ایران آلوده است و از ۲۰۰ سال پیش تا الان چند میلیون ایرانی به خاطر سیاستهای این دولت استعماری در ایران کشته شدند، چگونه میتواند با مردم ایران همدرد باشد؟
وی افزود: ژن مداخله گری و ژن توطئه گری در خون و رگ سفرای انگلیس در ایران جاری است. به عنوان مثال اولین سفیر انگلیس معتقد بود ایرانیان را باید در بربریت و وحوشیت نگه داشت تا منافع انگلیس در این منطقه حفظ شود یا سفیر بعدی انگلیس، جان مک نیل را میتوان مثال زد که در توطئه از دست دادن هرات شریک بود و مشارکت داشت. علاوه بر این ها میتوان به اقدامات آخرین سفیر انگلیس در رژیم پهلوی هم توجه کرد.
رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر با اشاره به اظهار همدردی ترامپ با مردم ایران نیز تصریح کرد: دست رژیم جنایتکار آمریکا در خون ایرانیها و مسلمانان منطقه آغشته است و ملت ایران منهدم کردن هواپیمای ایرباس ایرانی را فراموش نمیکند که منجر به شهادت ۲۹۵ نفر از هموطنان ما شد.
حقانی با اشاره به جدایی هرات از ایران نیز گفت: هرات جز ایران بود و انگلیسیها سه بار طی قراردادی که با ایران داشتند بر حاکمیت ایران در هرات اذعان کرده بودند ولی در جنگ دوم هرات در شرایطی که سپاهیان ایران، برای تنبیه حکام سرکش، هرات را محاصره کرده بودند ولی به واسطه منافع نامشروعی انگلیس در هند و در این منطقه برای خودشان قائل بودند بنا را برای این گذاشتند که هرات را از ایران جدا کنند.
وی افزود: در آن ماجرا سفیر انگلیس در نقش جاسوس ظاهر شد و اطلاعات سپاه ایران را به حاکمان شورشی هرات منتقل کرد و هم با تهدید تلاش کرد مانع پیروزیهای ایران شود. در آن جریان چاپارچی سفارت انگلیس که یک تبعه ایران بود و با سفارت انگلستان کار میکرد در حین جاسوسی دستگیر میشود و وقتی متوجه میشوند آن چاپارچی سفارت انگلستان است، او را فوری آزاد میکنند اما انگلیسیها این را مبنای فشارهای دیپلماتیک و زورگویانه خودشان در مذاکرات با دولت ایران میکنند.
رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر ادامه داد: دولت انگلیس از دولت ایران میخواهد آن فردی که چاپارچی را دستگیر کرده بود را عزل کند و متأسفانه به دلیل آنکه خفت و ذلت دامن دولتمردان ایرانی را گرفته بود که در نهایت انگلیس صدراعظم ایران را مجبور به عذرخواهی میکند و صدها تحمیل به ایران میشود؛ حالا این را مقایسه کنید با امروز که نیروهای امنیتی مقتدرانه سفیر انگلیس را دستگیر میکنند و به وزارت امور خارجه تحویل میدهند و امیدوارم منجر به اخراج این عنصر نامطلوب از کشور ما شود.
دیدگاه تان را بنویسید