کد خبر: 573241
تاریخ انتشار :

استاد دانشگاه آمریکا: ترامپ فعلا نسبت به رقبای دموکراتش شانس بیشتری دارد/ همبستگی ملی بهترین سلاح در قبال دشمنان ایران است

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

شیرین هانتر در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اقدام سه کشور اروپایی در فعال سازی «مکانیسم حل اختلاف» در پاسخ به آنچه عدم اجرای تعهدات برجامی از سوی ایران می‌خوانند؛ در ارزیابی اهداف این اقدام در برهه کنونی و همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به تاکید سران تروئیکای اروپایی و همچنین آقای جوزپ بوررل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر ضرورت حفط برجام، این دیدگاه تا چه میزان بصورت عملی و اجرایی هم در دستور کار اروپا قرار دارد، گفت: اقدام اروپا در فعال کردن «مکانیسم ماشه» به منظور این بود که از اقدامات دیگر ایران که از نظر آنها برخلاف برجام است جلوگیری کند؛ در عمل اما متوجه شدند که فعال کردن کامل این مکانیسم ممکن است به ارسال پرونده به شورای امنیت سازمان ملل متحد منجر شده و در نتیجه به کلی برجام را از بین ببرد و چه بسا خطر مقابله نظامی را بیشتر کند. بنابراین فعلا آنها اجرای کامل این مکانیسم را به تاخیر انداخته‌اند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه مراحل «مکانیسم حل اختلاف» قابلیت تمدید بوده و با رضایت اعضای کمیسیون مشترک می‌تواند بارها ورود به مراحل بعدی را به تاخیر بیندازد؛ برخی کارشناسان معتقد هستند که اروپا با فعال کردن این مکانیسم علاوه بر جلب رضایت ایالات متحده به دنبال این است که برای برجام تا زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان بخرد؛ این دیدگاه تا چه میزان به واقعیت نزدیک است، گفت: اروپا در موقعیت حساسی قرار دارد؛ از طرفی از جانب ترامپ تهدید می‌شود که اگر شرایط سخت‌تری در قبال ایران در پیش نگیرد با تعرفه‌های سنگین مواجه خواهد شد و از طرف دیگر می‌خواهد برجام را حفظ کند. البته این وضع نمی‌تواند تا همیشه به این صورت بماند و اروپا باید تصمیم بگیرد آیا واقعا می‌خواهد برجام حفظ شود یا آمریکا را راضی نگه دارد.

این استاد دانشگاه جورج تاون واشنگتن در پاسخ به این سوال که با توجه به نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، در صورت پیروزی مجدد دونالد ترامپ و غیرقابل پیش‌بینی بودن اقدامات او ، تا چه میزان بالابردن سطح رایزنی‌ها با اروپا از ضرورت برخوردار است نیز گفت: ایران باید رایزنی‌هایش را با همه اعضای برجام ادامه دهد اما رایزنی‌ها با اروپا اهمیت بیشتری دارد چرا که اروپا توانایی آن را دارد که اگر بخواهد به ایران کمک اقتصادی کند و هنوز هم در آمریکا در حدی نفوذ دارد.

هانتر در خصوص میزان تاثیرگذاری موضوع استیضاح و همچنین ترور سردار قاسم سلیمانی بر انتخابات آمریکا و اینکه در صورت کم بودن شانس پیروزی دونالد ترامپ، کدام نامزد حزب دموکرات رقیب اصلی وی محسوب می‌شود، گفت: استیضاح و تبرئه ترامپ توسط مجلس سنای آمریکا موقعیت او را تقویت کرده است و در حال حاضر ترامپ نسبت به رقبای دموکرات خود شانس بیشتری دارد به خصوص اینکه دموکرات‌ها در حال جدال با یکدیگر هستند.

وی افزود: در خصوص ترور و قتل سردار سلیمانی باید گفت که اکثریت آمریکایی‌ها آن را فراموش کرده‌اند. تا وقتی که اقتصاد آمریکا در حال رشد است و بیکاری و جنگی هم در میان نیست، ترامپ قطعا شانس پیروزی بیشتری دارد. در حال حاضر نمی‌شود گفت کدام‌یک از کاندیداهای دموکرات شانس بیشتری دارد چرا که هر کدام نقاط ضعف خاصی دارند.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط حساس سال آینده کشور، چقدر ضرورت دارد تا در اظهارنظرهای داخلی دقت بیشتری صورت بگیرد و از اظهاراتی که از آن برداشت جنگ طلبی و یا تضعیف دیپلماسی استنباط می‌شود پرهیز شود، گفت: از آغاز انقلاب تا کنون مشکل اصلی ایران اختلافات ایدئولوژیک و رقابت‌های جناحی بوده است. از بحران گروگان‌های آمریکایی تا اختلافات در خصوص برجام نشانه این گسل‌ها درون ساختار نظام است. در چند ماه اخیر این اختلافات بیشتر شده که مسلما باعث می‌شود که دیگران فکر کنند که کمی فشار بیشتر به انقلابی دیگر منجر خواهد شد.

وی ادامه داد: آنهایی که چه اصلاح‌طلب و چه اصولگرا و چه معتدلین، منافع جناحی را به منافع ملی ترجیح می‌دهند به مردم ایران خیانت می‌کنند. به طور کلی مشکل اصلی ایران و برخی مسئولان عدم وجود طرز تفکر ملی و ارجحیت دادن به ایران و مردم ایران به جای ملاحظات دیگر است. امروز بخصوص هرگونه اظهار نظر افراطی خطرناک است. معتقد هستم که رفتار معتدل و همبستگی ملی بهترین سلاح در قبال دشمنان ایران است.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها