در گفتوگو با «نامهنیوز» مطرح شد
مصطفی هاشمیطبا: مجلس آینده با دولت مماشات میکند/جلیلی که اکنون منتقد دولت شده است زمانی خودش FATF را پذیرفت/ دولت باید سیاست انقباضی در پیش میگرفت، اما جسارتش را نداشت
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
گروه سیاست نامهنیوز: اکثریت مجلس یازدهم در دست نمایندگان اصولگرا خواهد بود، نمایندگانی که بعضا سویههای تندی هم دارند و از حالا سخنانی مبنی بر مقابله با دولت حسن روحانی را زمزمه میکنند که البته بخشی از نقدهای ایشان به دلیل ضعف عملکرد دولت قابل پذیرش است اما نگرانی برخی فعالان سیاسی آن است که مناسبت مجلس آینده با دولت صرفا به انتقاد محدود نشود و نمایندگان مترصد استیضاح وزرای کابینه دولت یا حتی خود رئیسجمهور باشند. با چنین وصفی بهنظر میرسد که حسن روحانی تا سال1400 مسیر سختی را در پیش خواهد داشت.
اما مصطفی هاشمیطبا چنین باوری ندارد و میگوید که مجلس یازدهم به لحاظ زمانی اصلا امکان آن را خواهد داشت که با دولت رویارویی کند. او درباره رویکرد احتمالی مجلس آینده با دولت حسن روحانی به «نامهنیوز» گفت: «به نظر میرسد که مجلس آینده با دولت مماشت میکند. گرچه از حالا به خصوص از سوی نیروهای جبهه پایداری علیه رئیسجمهور گارد گرفته شده است و بحثهایی مانند استیضاح، طرح سوال از رئیسجمهور یا رأی به عدم کفایت او مطرح میشد اما در عمل امکان تحقق چنین مسائلی وجود ندارد زیرا تا مجلس یازدهم بیاید هیئترئیسه تعیین و تا شهریور کمیسیونها مشخص شوند، وقت زیادی تا سال1400 باقی نمیماند که بخواهند رئیسجمهور را استیضاح کنند. اگر بخواهند کاری هم بکنند میدانند که بعد از ثبات مجلس فقط 9ماه از دولت باقی مانده است و مجبور میشوند که در عین حال که انتقاد دارد اما تحمل کنند».
او درباره رویکرد مجلس اصولگرای یازدهم اظهار کرد: «جبهه پایداری و اصولگرایانِ مجلس یازدهم طرحی برای اداره کشور ندارند و تنها راهی که میتوانند در پیش بگیرند، سازش با آمریکاست زیرا نمیخواهند سیستمی انقباضی در کشورداری را در پیش بگیرند. در حقیقت به جز دوران نخستوزیری آقای موسوی همه دولتها و مجالس بعد از انقلاب سیستم انبساطی را در پیش گرفتهاند. اصولگرایان هم همین روش را ادامه میدهند زیرا نمیخواهند صدای مردم در بیاید. به یاد داریم که آقای جلیلی مقامی بود که FATF را پذیرفت و اگر حالا منتقد آن شده به دلیل تخریب دولت است وگرنه اگر دوباره قدرت دست خودشان بیفتند با غرب به خصوص آمریکا کنار میآیند».
او در پاسخ به این پرسش که با توجه به انتقادهایی که برخی اصولگرایان در تمام این سالها نسبت به ارتباط با غرب ایراد کردهاند، درصورت تمایل آنها به رابطه با آمریکا چگونه افکار عمومی طرفدار خود را توجیه میکنند، گفت: «آنها در پی جذب قشر خاکستری هستند و برای طرفداران سنتی خودشان توجیهاتی مانند نفع انقلاب و کشور را مطرح میکنند. آنها همیشه وارد بحثهای کلامی میشوند و هیچگاه خود را در برابر واقعیت قرار نمیدهند و میتوانند هرچیزی را توجیه کنند. یک موقع جنگیدن را و موقعی دیگر صلح را توجیه میکنند. آنها فقط میخواهند قدرت را به دست بگیرند و میگویند اگر قرار هر اتفاقی بیفتد در دوران قدرت ما باید رخ دهد».
او در پایان در تحلیل عملکرد دولت حسن روحانی هم تصریح کرد: «دولت باید سیاست انقباضی در پیش میگرفت اما چنین جسارتی در دولت وجود نداشت زیرا تیپ شخصیتی روحانی، نوبخت و طیف آنها اینطور نیست. آنها میخواهند همه چیز عادی باشد. قبل از این دولت هم همینطور بوده است و احمدینژاد و هاشمی هم همینگونه بودند. آقای خاتمی قدری بر امور کنترل داشت اما او هم انبساطی عمل میکرد. کشور ما نیاز به کارهای جسورانه دارد که متأسفانه هر وقت هرکس بخواهد اینگونه عمل کند متهم به کمونیست بودن میشود».
دیدگاه تان را بنویسید