در گفتوگو با نامه نیوز مطرح شد:
اکبر ترکان:اکنون وقت قیمتگذاری بر جان مردم نیست/ ما نسبت به همه دنیا در شرایط سخت تری قرار داریم
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، طرح فاصلهگذاری اجتماعی تا بیستم فروردین تمدید شده و تکلیف بعد از آن معلوم نیست. به گفته متخصصان ادامه این رویه ضروریست و حداقل تا چند هفته دیگر باید ادامه داشته باشد اما اینطور که معلوم است مسئولان امر در دولت با این موضوع موافق نیستند. آثار اقتصادی ناشی از ادامه این رویه سبب مخالفت بخشی از دولت است که بر اساس شنیدهها شخص رئیس جمهور را هم شامل میشود. شایعه یا واقعیت فرقی ندارد. نگرانی روحانی و همکارانش در دولت به هیچ وجه نابهجا نیست. ادامه تعطیلی ادارات و اصناف ضربات جبران ناپذیری به اقتصاد خواهد زد. کاهش درآمدهای دولت از یک سو و انتظارات به حق اجتماعی مبنی بر تزریق منابع و حمایت مالی از مردم از سوی دیگر. روشن است که طولانی شدن فرایند مقابله با کرونا دولت را هر روز به لحاظ اقتصادی ضعیفتر کرده و با تنگناهای جدیتر مواجه میکند. خاصه اگر درنظر داشته باشیم که همین آبان گذشته به خاطر مشکلات اقتصادی و افزایش نرخ بنزین چطور به کام مردم تلخ شد. حال سوال اینجا است که دولت فخیمه در دو راهی کاهش مشکلات اقتصادی و حفظ جان مردم کدام را انتخاب میکند؟ سوال دوم نیز بدون شک آن است که اگر حفظ جان
مردم برای این دولت و مجموعه حاکمیت چقدر گران تمام خواهد شد؟
کارشناسان و تحلیلگران اما تاکید دارند که وقت پاسخگویی به پرسش دوم نبوده و فقط باید حفظ سلامت جامعه فکر کرد. اکبر ترکان، مشاور پیشین رئیس جمهور یکی از همین افراد است. او در گفتوگو با «نامه نیوز» با تاکید بر اینکه « مهم ترین مساله در شرایط کنونی حفظ سلامت و جان مردم است» گفت: « راهکار حفظ سلامت و جان مردم نیز گوش دادن به حرف متخصصان این حرفه است. اکنون ستاد مقابله با کرونا تدابیری را پیشنهاد میکند که در جلوگیری از انتشار بیماری و کنترل و انشاالله دفع این گرفتاری موثر است لذا اکنون وقت آن نیست که مشغول قیمت گذاری شویم. نمیتوان که قیمت تمام شده جان مردم را مشخص کرد بنابراین اصلی ترین مساله حفظ سلامت جامعه و جان مردم است».
عضو حزب اعتدال و توسعه در توضیح آثار اقتصادی منفی این شرایط نیز گفت: «این تبعات اقتصادی صرفا شامل حال ما نیست و همه کشورهای درگیر کرونا با همین مسائل موجه هستند. رکود و بیکاری در همه جا خواهد بود و افرادی که روزمزد هستند و درآمدی ندارند حتما آسیب خواهند دید. با این حال ناگزیر هستیم که سلامت مردم را اصل قرار داده و برای جبران این صدمات اقتصادی راههایی بیابیم».
وی در پاسخ به اینکه ادامه این شرایط در ایران دولت را در چه وضعیتی قرار میدهد؟ گفت: « مشخص است که شرایط برای دولت خیلی سخت خواهد بود زیرا از یک سو منابع درآمدی خود مثل مالیاتها و ... را از دست میدهد و هم درمان کرونا بار جدیدی است که به دوش میکشد. ضمن اینکه باید با بستههای حمایتی و ... از گروههای آسیبپذیر حمایت کند زیرا عدهای در این اوضاع شغل خود را از دست دادهاند و درآمدی ندارند. دولت باید برای اینها فکری کند. البته لازم است که ظرفیتهای جدیدی هم به کار گرفته شوند. مثلا باید ثروتمندان برای حمایت از گروههای فقیر به میدان آیند. یعنی باید کارهای خیریه از طریق اتاقهای بازرگانی و کسانی که تمول بیشتری دارند پیگیری شود تا گروههایی که شغل خود را از دست دادهاند تا زمانی که از سلامت جامعه اطمینان یابیم، حمایت شوند».
ترکان در پاسخ به اینکه نگرانی بخشی از دولت از جمله آقای روحانی بابت کمر راست کردن بعد از آسیبهای اقتصادی ناشی از شیوع کرونا چقدر به جا است و باید مورد توجه قرار بگیرد؟ گفت: «توجه داشته باشید که این موضوع فقط منحصر به ما نیست. همه دنیا با این پدیده مواجه است. همه دنیا با بیکاری ناشی از این بیماری و رکود اقتصادی ناشی از آن مواجه است. بخش عمدهای از اقتصادهای دنیا به گردشگری مرتبط است و الان گردشگری در جهان به شدت افول کرده است. مشاغل این حوزه مثل حمل و نقل و ... همه متوقف شده و این بخشی از اقتصاد است پس باید در این مرحله حفظ جان مردم را در اولویت قرار داد».
وی در واکنش به اینکه همه دنیا مثل ما همین چند ماه قبل به خاطر فشارهای اقتصادی با اعتراضات مواجه نبوده است، گفت: « از این منظر ما نسبت به همه دنیا در شرایط سخت تری قرار داریم.دیگران روابط عادی دارند اما ما در فشارهای سنگین تحریمی هستیم اما چارهای نداریم غیر از اینکه اولویت اول را به حفظ جان مردم دهیم و دستور العمل های مربوط به سلامت را در راس قرار دهیم. قطعا این رویکرد آثار اقتصادی خواهد داشت که باید برای آن تدبیر کرد».
دیدگاه تان را بنویسید