کد خبر: 579173
تاریخ انتشار :

کشمکش آمریکا و ترکیه بر سر «اس-۴۰۰»

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش خبرگزاری فارس، با گذشت حدود ۹ ماه از تحویل اولین سامانه پدافند موشکی «اس-۴۰۰» توسط روسیه به ترکیه، آمریکا اما هنوز از فشار خود بر آنکارا برای عدم راه‌اندازی این سامانه دست برنداشته است.
به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، «کِی بِیلی هوچیسون» نماینده آمریکا در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) می‌گوید اگر ترکیه عملیاتی کردن سامانه پدافندی اس-۴۰۰ را کنار بگذارد، واشنگتن نیز احتمالاً در موضوع ادلب به کمک این کشور بیاید.
هوچیسون در گفت‌وگوی کوتاه با خبرنگاران، بدون اشاره به جزئیات کمکی که آمریکا به ترکیه خواهد کرد، توضیح داد: «امیدواریم [دولت] ترکیه سامانه پدافند موشکی روسی را در کشور خود قرار ندهد. این کار، مانع ارائه برخی توانمندی‌هایی است که ما مایلیم به آنها در مبارزه با ستیزه‌جویی سوریه ارائه کنیم».
وی در ادامه افزود: «ما می‌خواهیم منطقه ادلب... محافظت‌شده باشد و به نظرم نظامیان ترکیه نیز با آن موافق هستند، آنها تلاش می‌کنند که همین کار را انجام بدهند».
این مقام آمریکایی با تلاش برای برگرداندن رأی ترکیه از روس‌ها، اظهار داشت: «امیدواریم ترکیه‌ای‌ها، که قربانی ستیزه‌جویی روسیه-سوریه هستند، آن سامانه پدافندی را که در آنکارا قرار دارد کنار بگذارند و به ما آزادی عمل بدهند تا به آنها کمک کنیم به صورت کامل از مردم سوریه محافظت کنند».
پیش از این «دیمیتری شوگائف» مدیر هماهنگی فنی-نظامی در سرویس فدرال روسیه گفته بود آنکارا به امضای قرارداد خرید دومین سامانه پدافند موشکی پیشرفته از مسکو نزدیک‌تر شده است. (جزئیات بیشتر)
تحویل اولین سامانه اس-۴۰۰ به ترکیه در حالی اوایل مرداد ماه تکمیل شد که وزارت خارجه آمریکا پیش از آن تهدید کرده بود هر کشوری که از روسیه این سامانه‌ها را خریداری کند، تحریم می‌شود. کاخ سفید نیز طبق لایحه بودجه نظامی ۲۰۲۰، مکلّف است ترکیه را تا پایان سال به صورت کامل از برنامه تولید مشترک «اف-۳۵» کنار بگذارد و حتی تحویل مابقی جنگنده‌های خریداری شده را نیز تعلیق کند.
این در حالی است که مسئولان نظامی و دیپلماتیک آمریکایی از جمله «مایک پامپئو» وزیر خارجه و «ویلیام بیرن»، معاون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح چندی پیش از آغاز آزمایش اس-۴۰۰ در ترکیه شدیدا ابراز نگرانی کرده بودند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها