کد خبر: 580540
تاریخ انتشار :

مجادله پاکستان و هند بالا گرفت

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز - سخنان اخیر ژنرال هندی طی سفر خود به منطقه کشمیر تحت کنترل این کشور، علیه پاکستان و اتهام ترویج تروریسم علیه این کشور واکنش اسلام‌آباد را برانگیخت.
پیش از بالا گرفتن جنگ لفظی میان رقبای هسته‌ای شبه‌ قاره، وزارت امور خارجه پاکستان در اعتراض به درگیری‌های مرزی با هند، کاردار سفارت این کشور را هفته گذشته ۲ مرتبه احضار کرده بود.
به گزارش روز جمعه رسانه‌های پاکستانی، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور سخنان ژنرال «ام.ام ناراوان» فرمانده ارتش هند را غیرمسوولانه و نادرست قلمداد کرد.
«عایشه فاروقی» در نشست خبری هفتگی خود در اسلام‌آباد گفت: اظهارات ضدپاکستانی فرمانده ارتش هند چیزی جز انحراف توجه جامعه جهانی از اوضاع شبه‌قاره نیست.
وی آنچه را تهاجم هند در کشمیر و نقض حقوق بشر دانست را دلیل اتهامات فرمانده ارتش هند دانست و گفت: دهلی‌نو از شهریورماه سال گذشته با لغو امتیاز ویژه منطقه جامو و کشمیر تمامی حقوق مردم این منطقه را سلب کرده است.
منابع خبری گزارش دادند: فرمانده ارتش هند در جریان سفر دو روزه خود به کشمیر (تحت کنترل دولت دهلی‌نو) پاکستان را به آنچه که وی ترویج و صدور تروریسم خواند، متهم کرد.
مرزهای زمینی پاکستان و هند به عنوان دو رقیب هسته‌ای در جنوب آسیا در روزهای اخیر شاهد تبادل سنگین آتش بود.
ارتش پاکستان نیز که از سوی هند به نقض پیمان آتش بس و حملات خمپاره‌ای به خاک این کشور متهم است، پیش‌تر اعلام کرد که نیروهای هندی از آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی تاکنون ۷۰۸ بار قرارداد آتش بس مرزی را نقض کرده‌اند.
به رغم قرارداد آتش بس میان پاکستان و هند که در سال ۲۰۰۳ امضا شد، مرزهای دو کشور همسایه به ویژه در منطقه کشمیر همواره دستخوش درگیری و تیراندازی متقابل از سوی طرفین بوده است.
عملیات هوایی هند در خاک پاکستان در اسفندماه ۹۷، سرنگونی دو فروند جنگنده هندی توسط پاکستان، حادثه تروریستی بهمن‌ماه ۹۷ در منطقه «پولواما» علیه نیروهای هندی، لغو امتیازات ویژه منطقه جامو کشمیر از سوی دهلی و تصویب قانون اعطای شهروندی در هند، از جمله تنش های سیاسی، دیپلماتیک و نظامی اخیر میان دو کشور به شمار می رود.
منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما