کد خبر: 581428
تاریخ انتشار :

ترس بزرگ ایالات متحده از قدرت ناوی سپاه؛

آیا یک جنگ دریایی بین ایران و آمریکا شکل می‌گیرد؟

آیا یک جنگ دریایی بین ایران و آمریکا شکل می‌گیرد؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

آیا یک جنگ دریایی بین ایران و آمریکا شکل می‌گیرد؟

به گزارش نامه نیوز، در حالیکه خطر کرونا همچنان دنیا را تهدید می‌کند، بحرانی جدید توسط آمریکایی‌ها در خلیج فارس به وجود آمده است. افزایش احتمال تصادم ناوهای آمریکایی‌ها در خلیج فارس و نیروی دریایی سپاه و ارتش ایران باعث شد در هفته گذشته تنش لفظی بسیاری بین مقامات دو طرف شکل بگیرد. در مهم‌ترین موارد، ترامپ در یک پیام توییتری، ایران را تهدید کرد که اگر به ناوهایش در خلیج فارس نزدیک شود به آنها شکلیک می‌کند. مقامات ایرانی به سرعت پاسخ دادند و سردار سلامی(رئیس سپاه پاسداران) تاکید کرد که اگر آمریکایی‌ها برای شناورهای ما مخاطره ایجاد کنند هدف قرار می‌گیرند.

آیا تنش لفظی به نبرد نظامی تبدیل می‌شود؟

اکنون پرسش این است که در این بحبوحه آیا ممکن است این تنش‌های لفظی واقعا تبدیل به یک جنگ شوند؟ آنچه مشخص است این است که از بعد انقلاب اسلامی ایران، خلیج فارس مهم‌ترین مرکز برخورد نیروهای ایران و آمریکا و متحدینشان بوده است. در طول این سالها هم همواره تنش لفظی بین دو قدرت در جریان بوده است اما هرگز این تهدیدات تبدیل به جنگ واقعی نشده است. به نظر می‌رسد که این بار نیز شاهد یک درگیری نظامی بین دو گروه نباشیم.

بحران کرونا به قدری آمریکا را درگیر ساخته که بعید است در این بحبوحه بخواهد خود را درگیر یک جنگ نماید. جنگی که طبق نظر استفان لندمن (Stephen Lendman) در گلوبال ریسرچ، می‌تواند به فاجعه‌ای برای آمریکا تبدیل شود. طبق گفته این کارشناس، آمریکا هنوز هم درگیر جنگ در عراق و افغانستان است و علی رغم بیرون کشیدن بخشی از نیروهایش از خاورمیانه نتوانسته به خوبی منطقه را با متحدینش اداره نماید. به نظر می‌رسد که جنگ احتمالی با ایران به مراتب از جنگ با عراق و افغانستان خطرناک‌تر باشد. تجهیزات پیشرفته ایران و متحدینش به نحوی بزرگترین تهدید برای آمریکا به شمار می‌آید و می‌تواند ایران را به باتلاقی برای آمریکا تبدیل کند.

آیا یک جنگ دریایی بین ایران و آمریکا شکل می‌گیرد؟

یک اشتباه، یک فاجعه

با این وجود، برخی رسانه‌ها معتقدند که بحران اخیر خلیج فارس به همین سادگی‌ها هم نیست و به راحتی می‌تواند منجر به یک انفجار شود. جاناتان مارکوس (Jonathan Marcus) در بی بی سی معتقد است شرایط منطقه به نحوی است که یک اشتباه از جانب دو طرف می‌تواند به یک انفجار تبدیل شود. قدرت نمایی ایران به خصوص در زمینه پرتاب ماهواره ترس آمریکایی‌ها را بیشتر کرده است و همین ترس ممکن است حادثه ای را به وجود بیاورد؛ حادثه‌ای که می‌تواند به یک جنگ نظامی تبدیل شود.

طبق گزارش سایت آکسیوس، چند عامل وجود دارد که نشان می‌دهد افزایش تنش و اشتباه در خلیج فارس می‌تواند خطرناک بوده و به تنش نظامی بینجامد. اولین عامل حس شخصی ترامپ نسبت به دریا و نیروی دریایی است. او از کسانی بود که پس از اینکه نظامیان آمریکایی در خلیج فارس توسط نیروهای سپاه دستگیر شدند، شروع به انتشار توییتهای مخرب و تمسخر آمیز علیه اوباما کرد و تاکید کرد که در زمان ریاست جمهوری او(ترامپ) هرگز چنین حقارتی برای آمریکا رخ نخواهد داد. این عامل باعث شده او نسبت به دریا احساس ویژه ای داشته و به خصوص مراقب نیروهای خود در خلیج فارس باشد.

عامل دیگر، تغییر تیم دفاعی دولت ترامپ به خصوص حوزه وزارت دفاع این کشور است. روزگاری جیمز ماتیس سکان قدرت نظامی امریکای ترامپ را در دست داشت. او با قدرت در مقابل تصمیمات احمقانه ترامپ می‌ایستاد. طبق ادعای آکسیوس، همان زمان هم ترامپ چند بار پیشنهاد حمله به کشتی‌های ایرانی را در خلیج فارس داده بود اما ماتیس که یک خبره نظامی است بدون توجه به رئیس جمهور آمریکا، پیام او را نادیده گرفته بود. اما حالا ماتیس در تیم دفاعی ترامپ حضور ندارد. این امر دست رئیس جمهور آمریکا را بیشتر باز می‌کند تا سیاست های گاه کودکانه خود را بدون مانع پیش ببرد.

آیا یک جنگ دریایی بین ایران و آمریکا شکل می‌گیرد؟

آنچه آمریکا را از خلیج فارس می‌ترساند

چیزی که بیش از همه آمریکا را ترسانده این است که ایران توانایی لازم برای غرق کردن ابرناوهای هواپیمابر آمریکایی را داشته باشد. نشنال اینترست در گزارش اخیرش به این موضوع پرداخته است. طبق ادعای مطرح شده در گزارش این وبگاه آمریکایی، نیروی دریایی ایران از دو زیرشاخه تشکیل می‌شود: نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه. طبق ادعای نویسنده، نیروی دریایی ارتش نیرویی کلاسیک است که به خصوص در بیرون آب‌های خلیج فارس و در اقیانوس هند فعالیت می‌کند و ناوچه‌های جنگی بزرگترین ابزارش هستند. اما نیروی دریایی سپاه نیرویی دفاعی است که بیشتر در خود خلیج فارس حاضر بوده و از طریق ابزارهای جنگی نامعمولش توانسته تهدید دفاعی جدی برای آمریکا به حساب بیاید.

نشنال اینترست تاکید دارد که طبق گفته مقامات ایران، این کشور اکنون قابلیت غرق کردن یک ابرناو آمریکایی را دارد. نویسنده تشکیک‌هایی را درباره این ادعا می‎‌آورد اما در انتها تاکید دارد که ایران سه سلاح اصلی دارد که می‌تواند به او در این مهم کمک کند. این سه سلاح یکی زیردریایی‌های ساخت داخل است که بر اساس پلتفرم روسی تولید شده است؛ دیگری موشک‌های ضد ناو ایران است که به خصوص در مدل‌های جدیدش از پلتفرم چینی کمک گرفته اند و سومی قایق‌های تندرو سپاه است که قابلیت حمل موشک هم دارند. این قایق‌ها که نوعی سلاح بومی هستند با سرعت خود می‌توانند مشکلات بسیاری برای دشمنان ایجاد کنند.

نشنال اینترست معتقد است دشمنی آمریکا با ایران باعث شده این کشور در زمینه تجهیزات و تاکتیک‌های دفاعی در نوع خود بی نظیر بوده و به قدرت بسیار زیادی برسد. شاید ایران اکنون قادر باشد یک ابرناو هواپیما بر آمریکایی را غرق کند و این قدرت به معنی یک فاجعه برای ارتش ایالات متحده تمام خواهد شد.

منبع: خبر فوری

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها