زوایای مساله فروش نفت ایران به ونزوئلا از منظر رسانههای خارجی
ایران توپ درگیری احتمالی را به زمین آمریکا انداخت / آیا کارائیب محل جنگ دو کشور میشود؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، درحالیکه برخی رسانههای غربی تا چند روز قبل از احتمال کاهش سطح تنشها بین ایران و آمریکا در خاورمیانه سخن گفتند، اما برخی دیگر از رسانهها شرایط این دو کشور در آبهای اقیانوس اطلس و کارائیب را وخیم توصیف کرده اند.
ماجرا از زمانی شروع میشود که ایران برای رهایی از تحریمهای ظالمانه آمریکا و در اوج کاهش قیمت نفت جهانی، شروع به تبادل فرآیندهای نفتی خود با طلای ونزوئلا کرد. این امر بر آمریکا گران آمد و برای جلوگیری از حرکت نفتکشهای ایران، ناو جنگی خود را به کارائیب فرستاد. بنابر گزارش برخی رسانههای داخلی، چهار ناو جنگی نیروی دریایی آمریکا به همراه هواپیمای «پی ۸ پوسایدون» از اسکادران VP-26 به پایگاههای آمریکایی در این منطقه اعزام شدهاند.
این اقدام بلافاصله با واکنش مقامات کشورمان مواجه شد. محمد جواد ظریف(وزیر امور خارجه کشورمان) در نامهای به دبیرکل سازمان ملل از "اعزام نیروی دریایی آمریکا به کارائیب" شکایت کرده و نسبت به عواقب آن هشدار داد. همچنین، عباس عراقچی(معاون ظریف) گفته است که هرگونه تهدید علیه نفتکشهای ایرانی با واکنش فوری و قاطع ایران مواجه خواهد شد و دولت آمریکا مسئول عواقب آن است.
اعزام ناو به کارائیب تصمیمی خطرآفرین است
در این حین، رسانههای خارجی نسبت به این اتفاق واکنش نشان داده و به بررسی وجوه مختلف آن پرداخته اند. الجزیره قطر تصمیم آمریکا مبنی بر ارسال ناو جنگی به آبهای کارائیب را تصمیمی خطرناک و خطر آفرین دانسته که ممکن است به درگیری دو طرف تمام شود.
طبق گفته برخی خبرگزاریها، روابط ایران و ونزوئلا که دو دشمن اصلی آمریکا هستند، به نفع دو کشور تمام شده و شرایط را برای آمریکا سخت تر کرده و تحریمهایش را بیاثرتر میکند. به همین علت، این اتفاق باعث خشم آمریکا شده است.
طبق گفته الجزیره، اعزام ناو آمریکایی به کارائیب و ارسال همزمان نفتکشهای ایرانی به ونزوئلا مواجهه دریایی ایران و آمریکا را وارد فاز جدیدی میکند. حالا به جز خلیج فارس، خلیج کارائیب نیز محل درگیری و مواجهه دو کشور شده است و همانطور که یک کارشناس نظامی به الجزیره گفته، این سطح از مواجهه و تقابل دریایی در نوع خود بینظیر و در تاریخ روابط این دو کشور بیسابقه است.
درگیری نظامی ایران و آمریکا وارد فاز جدیدی شده است
با وجود این، مسئولان نظامی آمریکایی هنوز به صورت مستقیم نسبت به ماجرای کارئیب واکنش نشان نداده اند. طبق گزارش تایمز، دولت آمریکا فعلا سکوت کرده و به صورت کلی نسبت به ناقضان قوانین آمریکا هشدار داده است.
با این حال، وبگاه نشریه تایمز نسبت به مواجهه آمریکا و ایران هشدار داده و میگوید: "تحلیلگران قبلاً هم هشدارهایی را در مورد افزایش احتمال رویارویی ایالات متحده و ایران داده بودند. هشدارهایی که درگیری چند هفته ای کشورها با بیماری همه گیر کرونا آن را به تعویق انداخت".
ماجرای مواجهه دریایی ایران و آمریکا بیشتر به خلیج فارس باز میگردد. چند هفته پیش بود که آمریکا نسبت به مانور دریایی ارتش و سپاه ایران در شمال خلیج فارس و نزدیک ناوهای آمریکایی هشدار داد. دونالد ترامپ(رئیس جمهور آمریکا) در یک پیام توییتری، ایران را تهدید کرد که اگر به ناوهایش در خلیج فارس نزدیک شود به آنها شکلیک میکند. مقامات ایرانی هم به سرعت پاسخ دادند و سردار سلامی(رئیس سپاه پاسداران) تاکید کرد که اگر آمریکاییها برای شناورهای ما مخاطره ایجاد کنند هدف قرار میگیرند
طبق گفته تایمز، ریشه این تنشهای دریایی البته به مدتها قبل باز میگردد. هر چند، این تنشها زمانی وارد فاز جدیدی شد که ترامپ به صورت غیر قانونی از برجام خارج شد و با تحریم ایران مانع از فروش نفت این کشورگردید. ایران در مقابله با این اقدام، تهدید کرد که تنگه هرمز را میبندد و آمریکا نیز شروع به فرستادن ناوهای خود به خلیج فارس کرد. این تنشها و تهدیدات فراز و فرود بسیاری داشته است اما با ورود ایران به کارائیب قطعا از حوزه خلیج فارس خارج شده و وسعت جهانی میگیرد.
منبع: خبر فوری
دیدگاه تان را بنویسید