کد خبر: 584994
تاریخ انتشار :

در گفت‌وگو با «نامه‌نیوز» مطرح شد

محسن کوهکن: شأن مجلس یازدهم بالاتر از ساقط‌کردن دولت است/ آقای روحانی، شما که با مجلس دهم خوب رفتار نکردید، حداقل به مجلس جدید پاسخگو باشید/ محمد هاشمی رفسنجانی در دوره ریاستش بر صداوسیما به مجلس پاسخگو نبود

محسن کوهکن: شأن مجلس یازدهم بالاتر از ساقط‌کردن دولت است/ آقای روحانی، شما که با مجلس دهم خوب رفتار نکردید، حداقل به مجلس جدید پاسخگو باشید/ محمد هاشمی رفسنجانی در دوره ریاستش بر صداوسیما به مجلس پاسخگو نبود
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه‌نیوز: مناقشه احتمالی دولت و مجلس یکی از گمانه‌زنی‌های مهمی است که با روی کار آمدن مجلس اصولگرای یازدهم به گوش می‌رسد؛ خاصه آنکه اگر تنها یک وزیر از دولت استیضاح شود، دولت از نصاب می‌افتد و دولت باید یک بار دیگر وزاری خود را به مجلس پیشنهاد دهد و رأی اعتماد بگیرد.

محسن کوهکن، نماینده اصولگرای مجلس دهم درباره نوع مناسبت مجلس یازدهم با دولت حسن روحانی به «نامه‌نیوز» گفت: «اظهارنظرهای نمایندگان مجلس از روز اعلام نتیجه انتخابات تا تشکیل مجلس فردی است اما وقتی ایشان در قالب نماینده در کمیسیون‌های تخصصی و فراکسیون‌ها وظایف خود را پیگیری می‌کنند، دیگر باید به با یک جمعی همراه شوند. برای مثال اگر تا قبل انتقاد به دولت صرفا در مصاحبه‌ها مطرح می‌شد اکنون و بعد از ورود به مجلس باید تحت عنوان سوال مطرح شود تا رئیس‌جمهور یا وزرا پاسخگو باشند. قطعا اگر به هر میزان پرسش‌ها و طرح ابهامات محترمانه باشد، دولتمردان هم صادقانه پاسخ می‌دهند. البته چنین حالتی لزوما به نفع دولت نیست و چه‌بسا گاهی پیش می‌آید که یک نماینده از پاسخ دولت قانع نمی‌شود و بیش از پیش بر موضع خود ایستادگی می‌کند و حالا از اختیارات قانونی که در دست دارد استفاده می‌کند».

او ادامه داد: «من تصور می‌کنم مجلس یازدهم به دنبال انتقام‌جویی از دولت نیست و آقای قالیباف به عنوان رئیس‌مجلس هم به درستی گفت که مجلس دنبال مچ‌گیری نیست اما در مواجهه با کوتاهی‌ها هم اغماض نمی‌کند. واقعیت این است که اگر قانون اساسی میان دولت و مجلس حاکم باشد، بسیاری از مشکلات حل می‌شود. البته همه باید به تفسیر شورای نگهبانی از قانون اساسی هم تکمین کنند و نمی‌شود بگویند ما به قانون اساسی پایبند هستیم اما در موارد اختلافی به تشخیص خود عمل می‌کنیم».

او درباره تأثیر اصل تفکیک قوا بر رابطه دولت و مجلس اظهار کرد: «ما در قانون اساسی اصل تفکیک قوا را داریم؛ به این معنی که قوا نمی‌توانند در کار هم دخالت کنند. البته این موضوع به معنای آن نیست که قوا از کار هم اطلاع نداشته باشند و هرکس هرکاری که بخواهد بکند. قوا باید در انجام وظایف خود با یکدیگر تعامل داشته باشند. در اینجا خاطره‌ای از دو طرح تحقیق و تفحص که در آنها حضور داشتم می‌گویم تا بحث بهتر تبیین شود. یک بار ما طرح تحقیق و تفحص از بنیاد مستضعفان را پیگری کردیم که رئیس وقت بنیاد آمد و در جلسه ما شرکت کردم و گفت که شخصا قائم‌مقام خود را موظف کرده‌ام که هرگونه همکاری با شما داشته باشد و حتی اگر همکاری نکرد، دچار تخلف شده است. با چنین روحیه‌ای آن تحقیق به بهترین شکل انجام شد. در مقابل یک بار دیگر طرح تحقیق از صداوسیما در دوران آقای محمد هاشمی را پیگیری کردیم. آقای هاشمی به واسطه آنکه برادر مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی بود خود را به هیچ وجه در برابر مجلس پاسخگو نمی‌دانست و به جای همکاری مدام می‌گفت فلان عضو حاضر در این طرح از انجمن حجتیه است و اظهار چنین مباحثی. آن طرح به سختی پیش رفت و هیچ تعاملی میان صداوسیما و مجلس وجود نداشت. این دو نمونه از نحوه تعامل نهادها با یکدیگر است. طبیعی است که اگر مجلس و دولت با تعامل کار کنند، کارها بهتر پیش می‌رود و اتفاقا مشکلات بهتر حل می‌شود».

او در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا این احتمال وجود دارد که مجلس با استیضاح یک وزیر، دولت را از نصاب بیندازد، گفت: «من شأن مجلس یازدهم را بالاتر از این می‌دانم که بدون آنکه هنوز بر شعارهای انتخاباتی تمرکز کرده باشد و به فکر حل مشکلات مردم باشد، به سرعت به سراغ ساقط کردن دولت برود. دولت هم باید به سمت دریافتن دغدغه نمایندگان باشد و در این کار تعلل نکند. من خطاب به آقای روحانی می‌گویم که شما با مجلس دهم خوب رفتار نکردید، حداقل به مجلس جدید پاسخگو باشید. دولت باید به‌جای لابی با برخی نمایندگان برای بی‌اثر کردن تلاش نمایندگان پویا به خواسته‌های نمایندگان مردم توجه کند و درصدد اجرایی‌کردن آنها باشید. اگر چنین موضوعاتی محقق شود می‌توان انتظار داشت که رابطه دولت و مجلس در مدت‌زمانی که از عمر دولت دوازدهم باقی است، شایسته باشد».

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها