کد خبر: 586553
تاریخ انتشار :

تدبیر «ظریف» برای مقابله با «سزار»

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، مواضع ایران در دمشق، بیانگر آن است که توافق سوچی که در آن مسکو خواستار توقف درگیری‌ها و دادن مهلتی به گروه‌های مسلح برای عقب نشینی از مسیر «ام-۴» شده بود، کافی نیست.
دیمة ناصیف در المیادین نوشت: احیای مذاکرات آستانه برای مقابله با قانون قیصر(سزار)، پیامی است که تهران از طریق محمد جواد ظریف به آنکارا و مسکو رساند. در جریان سفرهایی که وزیر خارجه ایران به ترکیه و سپس روسیه داشت، اظهارات رسمی روسیه و ترکیه حاکی از آن است که اختلافی بین تهران، مسکو و آنکارا در خصوص دو پرونده اساسی وجود دارد: آتش بس در لیبی و توافق سوچی در مورد سوریه.
در ادامه این مطلب آمده است: در این شرایط و پس از آنکه نشست‌های سوچی موفق به رسیدن به یک راه حل مستمر در مورد ادلب نشد، تهران سعی دارد بار دیگر مذاکرات آستانه را از سر گیرد.
احتمالا عملیات نظامی برای بازگشایی مسیر «ام-۴»، منتظر برگزاری نشست بین روسای جمهور ترکیه، روسیه و ایران از طریق ویدئو کنفرانس است. این مساله‌ای است که ظریف در مسکو اعلام کرد. در این میان، با اوج گیری اختلافات بین روسیه و ترکیه در خصوص تحولات اخیر در لیبی، احتمالا یک توافق سیاسی جدید بین روسیه و ترکیه صورت می‌گیرد.
ممکن است بازگشت به قبل از پیروزی سراقب، هدف اصلی حمله اخیر ترکیه از طریق تشکل‌های «حزب اسلامی» و «انصار التوحید»، تا پیش از پایان مهلت پروتکل مسکو باشد و خطوط سیطره جدیدی ترسیم شود که به انکارا اجازه تحمیل شروط جدیدی بر مسکو را می‌دهد.
ظریف در دو سفر خود به مسکو و انکارا، آنچه در سفر به دمشق آغاز کرده بود را از سر گرفته و بر ضرورت بازگشت به روند مذاکرات آستانه، برای شروع عملیات سیاسی و بازگشت توازن به ائتلاف با روسها، برای مقابله با تاثیرات اجرای قانون قیصر، تاکید نمود.
مواضع ایران در دمشق، بیانگر آن است که توافق سوچی که در آن مسکو خواستار توقف درگیری‌ها و دادن مهلتی به گروه‌های مسلح برای عقب نشینی از مسیر «ام-۴» شده بود، کافی نیست. به این دلیل که مشخص است که روس‌ها برای موفقیت این توافق و رهایی از فشارهای رسانه ها، امتیاز زیاد و غیر قابل توجیهی را به ترک‌ها داده اند و این مهم، در سایه پیشروی میدانی دمشق و هم پیمانان آن، اتفاق افتاد، پیشروی که می‌توانست به بازگشایی مسیر «ام-۴» نیز برسد.
ارسال محموله کمک‌های انسان دوستانه ایران به سوریه، که چند روز پیش انجام شد و همچنین رسیدن هیئت اقتصادی ایرانی به دمشق، نشان دهنده گرایش و تمایل سوریه و ایران برای ایجاد مکانیسمی است که از تاثیر تحریم‌های قاتون قیصر بکاهد. همانطور که سید حسن نصرالله تاکید کرده است که هم پیمانان سوریه آن را تنها نمی‌گذارند و اجازه نمی‌دهند که در مقابله با تحریم‌های اقتصادی شکست بخورد.
منبع: انتخاب

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها