کد خبر: 587487
تاریخ انتشار :

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس:

برجام جنازه‌ای است که حاضر به دفن آن نیستند/ حساب عملکرد دولت و نظام را جدا کنیم

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، عباس مقتدایی شامگاه پنجشنبه پنجم تیرماه در گفت‌و‌گوی زنده اینترنتی با انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان پیرامون صعود و افول آمریکا اظهار داشت: ایالت متحده آمریکا از جنگ جهانی دوم به بعد تلاش کرد تا رهبری جهان غرب را برعهده بگیرد و خود غرب هم به او در این راه کمک کرده است.

نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آن‌ها یک دوره فراز داشتند که طی آن کشورها را تحت سیطره خود در آوردند، اوج داستان زمانی است که در جنگ سرد ۱۹۹۱ موفق شدند و عملاً توانستند رویه جهان را که به بلوک غرب و شرق تقسیم شده بود را منحل کنند و در طول این مدت تلاش کردند تا بگویند دنیا به سوی دهکده جهانی شدن پیش می‌رود و همه کشورها باید از هر لحاظی شبیه یکدیگر شوند اما هر چه جلوتر آمدیم، متوجه شدند که این‌گونه هم نیست.

وی افزود: رسانه‌هایشان نیز، بسیار به کمک آن‌ها آمدند، برای مثال در عرصه سیاست مدعی شدند که باید لیبرال دموکراسی در کشورها جریان داشته باشد، درحالی‌که امروز این نوع نگاه دچار فروپاشی جدی شده است؛ در عرصه فرهنگ، پلورالیسم و عرصه اقتصاد نظام سرمایه‌داری و حتی در ورزش و اوقات فراغتش هم مدل و الگو ارائه کردند.

مقتدایی اضافه کرد: اما با پیروزی انقلاب اسلامی با نظامی مواجه شدند که در عرصه جنگ نرم حرفی برای گفتن دارد و اعتقاد به شعار نه غربی و نه شرقی دارد؛ جمهوری اسلامی می‌خواهد الگوهایی را برای جامعه جهانی ارائه کند، قدرت نرم جمهوری اسلامی توانسته قدرت غرب را درهم بشکند.

نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: زمانی که مبحث جهانی شدن مطرح شد، برخی بیان کردند که گویی منطقه‌گرایی درحال رخ دادن است، حتی رئیس جمهوری آمریکا بعد از فروپاشی شوروی یک سخنرانی کرد تا قدرت خود را نشان دهد و در آن گفت که چون ما توانستیم بر دنیا تأثیرگذاری داشته باشیم، باید طراحی و پیش‌بینی کنیم که قرن آینده قرن صد درصد آمریکایی باشد و با زور رسانه‌ها می‌خواستند بگویند که این اتفاق رخ می‌دهد ولی این‌گونه نشد.

وی بیان کرد: در خود غرب می‌بینیم که رئیس پلیس یکی از ایالت‌ها استعفا می‌دهد و می‌گوید که این رفتارها خارج از معیارهایش است؛ واقعیت این است که تفکرات دانشمندان غرب به سمتی می‌روند که الگوی لیبرالیسم ناتوان از پاسخ به نیازهاست و به دنبال الگوی دیگری هستند.

گذر زمان چهره واقعی آمریکا را نشان می‌دهد

مقتدایی عنوان کرد: مردم آمریکا امروز متوجه می‌شوند که اگر روزی رسانه‌ها می‌گفتند که در کشورشان آزادی وجود دارد با واقعیت منافات دارد، پلیس آمریکا به این صورت آموزش دیده که طبق یک اصل نانوشته، یک فرد سیاهپوست مجرم و یک فرد سفیدپوست بی‌گناه است؛ گذر زمان نشان می‌دهد که ادعا با واقعیت متفاوت است.

نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: در سال‌های گذشته روندی تحت عنوان بیداری پیدا شد که همه معتقدند تحت تأثیر انقلاب اسلامی رخ داد، انقلاب اسلامی مجموعه از ایده‌ها و الگوهایی را به ملت‌ها ارائه کرده است که در خیلی از کشورها آن را گرفته و نه تنها در کشورهای عربی بلکه حتی در آمریکای جنوبی هم آن را پیاده می‌کنند.

وی گفت: جمهوری اسلامی در عمل برای جهانیان جذابیت پیدا کرده است، در سفر به کشورهای آفریقایی هنگامی که از صحبت‌های عادی خود مانند استکبارستیزی حرف می‌زدیم بسیار برای آن‌ها تعجب‌آور و آرمانی بود.

مقتدایی افزود: ایران اسلامی می‌تواند برای دیگر کشورها بسیار الهام‌بخش باشد، این نشان‌دهنده قدرت نرم نظام اسلامی است و ده‌ها کتاب نیز در این زمینه نوشته شده است.

نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در خصوص مشکلات داخلی اظهار داشت: مردم میان اقدامات دولت‌ها با کلیت نظام اسلامی تمایز قائل می‌شوند، وقتی سردار سلیمانی به عنوان یک المان رفتاری نظام اسلامی به دستور رئیس‌جمهور آمریکا به شهادت رسید، همه مردم به میدان آمدند.

وی ادامه داد: اما در مقابل هنگامی‌که ناکارآمدی یک طیف سیاسی را دیدند، تصمیم گرفتند که در انتخابات به آن رأی ندهند؛ چیزی که مشخص است این مسأله است که مردم طرفدار روحیه جهادی هستند که در امثال شهید سردار سلیمانی نمود پیدا کرد.

برگزاری جلسات محرمانه در مجلس یازدهم

مقتدایی اذعان داشت: در همین مجلس یازدهم، در همین چند روزی که از آغاز کارش گذشته است، ده‌ها جلسه محرمانه داشتیم تا در جریان امور قرار بگیریم؛ این همان تفکر جهادی است که جنگ را اداره می‌کرد.

نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر تفکری به نام تفکر جهادی در سطح جهان وجود دارد؛ در این سال‌ها دولتی داشتیم که می‌خواست مشکلات را حل کند ولی نگاهش به بیرون از کشور بود اما امروز همان کسانی که تفکر مشابه با آن را داشتند، دیگر این ذهنیت را ندارند.

وی ابراز داشت: در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی جلسه گذاشتیم تا درخصوص‌ اینکه موضوع تعیین تکلیف پروتکل الحاقی را به صورت طرح دو فوریتی به مجلس آوریم تصمیم‌گیری کنیم و این موضوع بدون هیچ رأی مخالفی تصویب شد.

مقتدایی بیان داشت: ما بعد از بدعهدی‌ها یا خلاف‌کاری‌های غربی‌ها، گام به گام تعهدات خود را کاهش دادیم؛ از این به بعد در مجلس یازدهم بنایی بر به حراج گذاشتن منافع ملی نداریم، اگر احساس کنیم که جایی منافع کشور در خطر است، ایستادگی می‌کنیم و امروز در این جایگاه قرار داریم.

بررسی دستور توقف روند فعلی با طرح دوفوریتی

نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عنوان‌ کرد: برجام یک جنازه است که برخی حاضر به خاک کردن آن نیستند؛ در اولین جلسه کاری کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، دستور توقف این روند را به صورت طرح دوفوریتی در صحن بررسی کردیم.

وی اظهار داشت: ما که در عرصه جهانی ادعای قدرت داریم تا جایی که رئیس جمهور آمریکا بارها از یک سردار ایرانی در سخنرانی‌هایش نام می‌برد، در داخل به دلایل مختلف دچار مشکلاتی هستیم.

مقتدایی گفت: اولین کاری که باید انجام دهیم، خواستن وزیر امور خارجه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی است، در این کمیسیون تعدادی گروه کاری و‌ کمیته مانند کمیته روابط خارجی که کارشان همین صحبت با وزیر در این خصوص است، ایجاد کردیم.

نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حدود‌ ۱۵ کشور در اطراف و همسایه خود داریم که در صورت ارتباط با آن‌ها، بسیاری از مشکلات‌ اقتصادی‌مان حل می‌شود.

وی تأکید کرد: کمیسیون‌های مجلس در این دوره تخصصی شکل گرفته اند، مجلس یازدهم مجلس عمل‌کننده بر اساس دانایی محوری است.

مقتدایی در پایان درخصوص طرح شفافیت آراء نمایندگان گفت: وقتی قانون اساسی گفته مذاکرات مجلس باید علنی باشد، پس رأی نمایندگان هم باید علنی باشد؛ بنابراین اصل بر علنی بودن رأی است مگر در زمانی که پای مصلحت نظام به میان می‌آید.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها