محسن هاشمی؛ مردی در بهشت، در آرزوی پاستور / اصلاح طلبان با فرزند آیت الله به میدان 1400 می آیند؟
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران که در سال 96 رای باورنکردنی در پایتخت کسب کرد، این روزها به نظر می رسد در فکر حضور در پاستور باشد.
محسن هاشمی بهرمانی زادهٔ ۲ آبان ۱۳۴۰ در قم معروف به محسن هاشمی رفسنجانی پسر بزرگ اکبر هاشمی رفسنجانی و رئیس شورای شهر تهران است.
او به مدت ۱۳ سال حتی در دوران شهرداری محمود احمدی نژاد ریاست هیئتمدیره و مدیرعاملی شرکت متروی تهران را برعهده داشتهاست. وی در پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران به عنوان نفر اول لیست امید از طرف اصلاحطلبان معرفی شد و با ۱٬۷۵۶٬۰۸۶ رای به عنوان نفر اول پیروز انتخابات شد. او در چهارمین دورهٔ شورای اسلامی شهر تهران، گزینهٔ اصلی اصلاحطلبان برای شهرداری تهران هم بود، که در نهایت مغلوب محمدباقر قالیباف شد.
محسن هاشمی که آبان امسال 59ساله می شود، نام «محسن» را به خاطر میلاد در ایام فاطمیه دارد. دوران کودکی او با تعقیب و گریز خانواده از چنگال ساواک سپری شد. بارها پدر به زندان رفت. هنوز سه سال نداشت که پدر را برای دست کشیدن از مبارزه، به زندان بردند. آیت الله هاشمی بعد از مدتی، به جهت خلاص شدن از آزار و اذیت رژیم پهلوی، از قم مهاجرت و در شهر تهران سکونت کردند. محسن در تهران به مدرسه رفت. او در مدارس اسلامی ولیعصر و علوی تحصیل کردهاست.
دوران نوجوانی محسن، با زندان سه ساله پدر که تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داشت، همزمان بود. محسن نوجوان، در غیاب پدر، مرد خانه بود. او در کارهای فرهنگی مدرسه فعال بود و مسئولیت کتابخانه مسجد بازار تجریش را نیز بر عهده داشت؛ کتابخانه غنی مسجد، فرصت خوب مطالعه کتابهای مختلف برایش فراهم ساخته بود. هنگام پیروزی انقلاب، او ۱۷ سال داشت و در کنار انقلابیون برای به ثمر رسیدن آن فعالیت میکرد. در روزهای منتهی به پیروزی، او توانسته بود، چند اسلحه از پادگانهای تسخیر شده به دست آورد.
بعد از پیروزی انقلاب، محسن تحصیلات عالی خود را به جهت علاقهای که به تولید و مسایل فنی داشت، در رشته مهندسی مکانیک دنبال کرد. او در دوره فوق لیسانس، به توصیه پدر که فرماندهی دفاع مقدس را عهدهدار بود، تحقیقاتی را در خصوص نحوه ساخت موشک انجام داد. او سپس تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک از پلی تکنیک مونترال کانادا ادامه داد.
او تا پایان اجرای قطعنامه و آزادی آزادگان فعال در صنعت دفاعی کشور بود و ساخت موشکهای سجیل و شهاب، یادگار دوران فعالیت وی در صنایع موشکی است. بعد از رحلت امام خمینی و انتخاب پدرش به عنوان رئیسجمهور، وی «دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور» را پایهگذاری کرد.
محسن بزرگترین پسر اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور اسبق و نماینده و رئیس سابق مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام است و نامش با نام پدر شناخته می شود. او نایبرئیس اتحادیهٔ بینالمللی حمل و نقل عمومی در منطقهٔ خاورمیانه و شمال آفریقا است. در گذشته در مشاغل گوناگون مانند رئیس دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس بازرسی ویژه ریاست جمهوری و عضو هیئت مدیره سازمان صنایع دفاع اشتغال داشتهاست. پس از سالها تلاش مهندس ابراهیمی اصل، وی در سن ۳۶ سالگی مدیرعامل شد و در زمان وی متروی تهران راهاندازی شد. او تا ۱۳ اسفند ۱۳۸۹ عهدهدار این سمت بود. محسن هاشمی در طول دو سال شهرداری محمود احمدینژاد همچنان پست خود بهعنوان مدیرعامل مترو را حفظ کرد و احمدینژاد استعفای او را نپذیرفت.
محسن هاشمی رفسنجانی همزمان یک مؤسسه انتشاراتی به نام دفتر نشر معارف انقلاب را اداره مینماید که ناشر کتب تخصصی تألیف وی و خانواده وی، به ویژه دوره خاطرات اکبر هاشمی رفسنجانی از قبل و بعد از انقلاب اسلامی میباشد. محسن هاشمی همچنین رئیس هیئت مدیره اتحادیه قطارهای شهری کشور بوده و ریاست هیئت مدیره انجمن مهندسی حمل و نقل ریلی ایران و شرکتهای تابعه را هم بهعهده دارد. وی همچنین به نیابت از پدرش در هیئت مدیره بنیاد رفاه که ناصر باهنر مدیر عامل آن است عضو میباشد. او به زبانهای فرانسه و انگلیسی تسلط دارد و کتاب آنالیز رایانهای قالبهای تزریقی، توسعهٔ پاک، انرژی پاک و ماجرای مکفارلین از تألیفات وی است.
او در تاریخ ۱۳ اسفند ۱۳۸۹ از سمت ریاست هیئتمدیره و مدیر عامل شرکت متروی تهران کنارهگیری کرد و شهردار وقت تهران، محمدباقر قالیباف با استعفایش موافقت نمود و او را به سمت مشاور شهردار و عضو هیئتمدیره منصوب کرد. در دولت یازدهم به ریاستجمهوری حسن روحانی، عضویت هیئتمدیرهٔ شرکت مادرتخصصی حمل و نقل ریلی کشور نیز به او واگذار شدهاست. وی در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ در انتخابات شورای شهر تهران بیشترین رای را در لیست امید بدست آورد.
هرچند هاشمی و همراهان اصلاح طلبش در شورای شهر تهران کارنامه موفقی از خود به جا نگذاشتند، اما به نظر می رسد که مواضع هاشمی حکایت از ان دارد که او ممکن است به پشتوانه رای بالای 3 سال قبل در تهران و نیز به واسطه محبوبیت پدرش در میان بخشی از جامعه، علاقه مند باشد پس از پایان مدت ریاست جمهوری حسن روحانی، جای او را بگیرد.
موضع گیری اخیر او درباره کرونا تاکید بر اینکه «اگر اختیار داشتم»، نشان می دهد که رئیس پارلمان شهری تهران می تواند یک ظرفیت بالقوه برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری باشد.
واقعیت این است که اصلاح طلبان به واسطه عملکرد حسن روحانی گزینه های زیادی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ندارند. برخی چهره های محبوب این جریان سیاسی ترجیح می دهند در دوران افول موقعیت اجتماعی و سیاسی جریان اصلاح طلب، ریسک حضور در عرصه انتخابات را نپذیرند.
در این میان نام برخی چهره ها که ظرفیت حضور در رقابت های انتخاباتی 1400 را دارند، بیشتر به گوش می رسد. سید حسن خمینی، محمدجواد ظریف و حالا محسن هاشمی می توانند هر یک، یکی از این گزینه ها باشند.
اصلاح طلبان می دانند که اگر مجلس یازدهم مانند دو ماهی که از عمر این مجلس گذشته، موفق عمل نکند و رئیس مجلس با توجه به موج گرانی ها و بحران کرونا، مانند بسیاری دیگر از مدیران ارشد کشور، از جانب افکارعمومی متهم به ناکارآمدی شود، ان وقت ممکن است نامزدهای اصلاح طلب شانسی برای احیای خود در انتخابات داشته باشند.
درباره چهرههای مطرح در انتخابات ۱۴۰۰ اینجا بخوانید
محسن هاشمی از چهره های راست گرای جریان اصلاح طلب است که در صورت کاندیداتوری، حمایت حزب کارگزاران سازندگی را دارد. ممکن است جریان چپ گرای اصلاحات که با فعالیت دوباره موسوی خوئینی ها به نقد وضع موجود مشغول شده، موافق حضور او در عرصه انتخابات نباشد، اما در صورتی که دیگر نامزدها از فیلتر شورای نگهبان عبور نکنند، آن وقت شاید محسن هاشمی نامزد مورد اجماع جناحین اصلاح طلب باشد.
محسن هاشمی برای رقابت با رقبای قدرتمند خود در سال 1400 نیاز به فعالیتی ویژه در ماه های پایانی عمر شورای شهر دارد. اینکه آیا او از این موقعیت برخوردار است که چنین فعالیتی را به نمایش بگذارد، پرسشی است که در آینده باید به آن پاسخ داد.
منبع: خبر فوری
دیدگاه تان را بنویسید