درایتی: شاید دوباره از چهرهای غیر اصلاحطلب حمایت کنیم/ به تایید چهرههای شاخص اصلاحطلب چندان امیدوار نیستیم
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، اصلاحطلبان در روز ۲۵ خرداد ۱۳۹۲ که سرمست از خبر پیروزی حسن روحانی در انتخابات دولت یازدهم بودند، هرگز تصور نمیکردند آن حمایت روزی پاشنه آشیل آنها تلقی شود؛ به طوری که اکنون اصلاحطلبان همان حمایت سال ۹۲ را مانعی جدی برای ادامه فعالیت خود میدانند.
مصطفی درایتی، عضو اتحاد ملت، در این باره اظهار داشت: درباره اینکه مردم روی کار آمدن دولت روحانی را مرهون حمایت اصلاحطلبان میدانند باید گفت، در سال ۹۲ جریان اصلاحات برای جلوگیری از نگرانیها چارهای جز حمایت از حسن روحانی نداشت. پس لازم است به این نکته توجه شود که حمایت از روحانی به معنی تایید همه کارهای دولت نیست. البته دولت با رسیدن به برجام مهمترین دغدغه را حل کرد، اگرچه اتفاقهایی که افتاد توافق مهم هستهای را دچار اخلال کرد.
این فعال اصلاحطلب سیاسی در ادامه گفت: با نگاهی دقیق به شرایط روز میتوان به این نتیجه رسید که در این مقطع صحبت کردن درباره فضای انتخابات ۱۴۰۰ خیلی مشکل است و باید منتظر رویدادهایی باشیم که در ۱۰ ماه آینده رخ خواهد داد. اما معلوم است اصلاحطلبان از افراد اجارهای استفاده نخواهند کرد و بدون قید و شرط کسی را مورد حمایت قرار نخواهند داد. البته شاید شرایط کشور و منطقه و رویدادهای بینالمللی به گونهای رقم بخورد که اصلاحطلبان دوباره مجبور شوند از چهرهای غیر اصلاحطلب حمایت کنند؛ اما «امروز» اصلاحطلبان بنای رفتن به سمت و سوی کاندیدای غیر اصلاحطلب را ندارند.
درایتی تصریح کرد: شرایط کشور و نارضایتیهایی که به طور جدی خودنمایی میکند و همچنین نگاه بخشی از حاکمیت به تفکر اصلاحطلبی، مؤید این مساله است که اصلاحطلبان به احتمال زیاد همان سیاست انتخابات مجلس یازدهم را در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری پیشه خواهند کرد؛ یعنی شرایط کشور این رویکرد را به جریان اصلاحات تحمیل خواهد کرد.
او با اشاره به نگاه افکار عمومی به جریان اصلاحات توضیح داد: اصلاحطلبان برای اینکه از این شرایط نامطلوب خارج شوند باید رویکرد خود را بازسازی و خدشهای را که به دلیل حمایتهای اجباری برداشتهاند، ترمیم کنند. آنها همچنین باید شعارها و برنامههایشان را طوری تنظیم کنند که با شرایط و توقع عموم هماهنگی داشته باشد. اگر چنین شود، بیشتر مردم هنگام رأیگیری ترجیح خواهند داد که به چهرههای اصلاحطلب رأی بدهند. تاکید میکنم، کار مهم اصلاحطلبان باید بازسازی وجهه اجتماعی باشد.
مصطفی درایتی در پایان گفت: به نظرم خیلی منطقی نیست که از میان چهرههای اصلاحطلب اسمی بیاورم؛ نکته معلوم و غیرقابل انکار این است که جریان اصلاحات شخصیتهای متعددی دارد که هم کاریزمای بالا و هم گفتمانشان با آنچه مدنظر مردم است هماهنگی دارد. مشکل اما این است که نمیتوانیم امید زیادی به تایید چهرههای شاخص اصلاحطلب داشته باشیم و به احتمال زیاد، کمافیالسابق نهادهای نظارتی از حضورشان در انتخابات جلوگیری خواهد کرد.
منبع: اعتمادآنلاین
دیدگاه تان را بنویسید