در گفتگو با «نامهنیوز» مطرح شد
محسن کوهکن: نگاه بستهای در جمنا و شاجا حاکم بود/ سازوکار جدید نباید پیرو شخصیتهایی باشد که به تشخیص خود وارد انتخابات میشوند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
گروه سیاست نامهنیوز: اخیرا حمیدرضا ترقی و ابوالقاسم رئوفیان سخن از تشکیل سازوکاری جدید در جبهه اصولگرایی زدهاند. سخن ایشان درحالی است که اصولگرایان در گذشته برای انتخابات ریاستجمهوری سال96 با مجموعهای به نام «جمنا» وارد انتخابات شدند و در انتخابات مجلس سال98 با شورایی به نام «شاجا» وارد کارزار انتخابات شدند. این در حالی است که اکنون که کمتر از یکسال به انتخابات ریاستجمهوری1400 باقی مانده، هنوز رسما از سازوکار جدید پردهبرداری نشده است و صرفا در حد اظهارنظرهای پراکنده است.
محسن کوهکن درباره ضرورت تشکیل یک سازوکار جدید در بین اصولگرایان برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده به «نامهنیوز» گفت: «باید سازوکاری جدید در نحوه انتخاب رئیسجمهور در جریانهای سیاسی ایجاد شود. تا به امروز اینطور بوده است که خود اشخاص وارد رقابت انتخابات میشدند و اعلام نامزدی میکردند و سپس جریانهای سیاسی از آنها حمایت میکردند و هیچگاه جریانهای سیاسی در ابتدا معیارها را مشخص نکردند و سپس بر مصدایقی که آن معیارها را دارا هستند، بحث کنند تا در نهایت از شخصیتهایی که دارای معیارهای تعیینشده بودند، دعوت کنند. جریانهای سیاسی باید خودشان افرادی را انتخاب کنند که در حد شاخصهای جمهوری اسلامی باشد نه آنکه پیرو افرادی باشند که به تشخیص خودشان وارد انتخابات شدهاند زیرا در چنین شرایطی تبلیغات کاذب ایجاد میشود و انتخاب مناسبی پدید نمیآید».
این فعال سیاسی ادامه داد: «سازوکار جدید اصولگرایان باید با لحاظ این نکات تشکیل شود که اگر چنین شود، گام مهمی برداشته شده است وگرنه تکرار شیوههای گذشته است و نتیجه کاملا مطلوبی دربر نخواهد داشت».
کوهکن درباره نقش احزاب در ایجاد شرایطی مطلوب در انتخاب رئیسجمهور آینده تصریح کرد: «ما در کشور چند حزب قدرتمند نداریم که نامزدها بر اساس معیارها در حزب تعیین شوند و مردم در وهله نخست به برنامه احزاب رأی دهند نه صرفا تبلیغات افراد. اگر میخواهیم در سازوکار جدید ضریب خطا پایین بیاید لازم است که به جای مصداقها بر معیارها کار کنیم».
او در پایان در پاسخ به این پرسش که پس شما نسبت به عملکرد شاجا و پیشتر جمنا انتقاد دارید، گفت: «به هر حال دوستان ما در شاجا و جمنا زحمات زیادی کشیدند و نمیتوانیم بگوییم زحمات آنها دستاوردی نداشته است اما آنها هم باید بپذیرند که اگر بناست که شورای جدیدی تشکیل شود باید با نگاه بازتری این مهم محقق شود و مانند سابق اینقدر دایره نگاه تشکلها محدود به افرادی که در صحنه حاضر شدهاند، نباشد».
دیدگاه تان را بنویسید