تمرینات نظامی جدید چین در دریای چین جنوبی
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به نقل از روزنامه دیلیمیل، چین در این منطقه تمرینات منظمی برگزار میکند و نشانه بدیهی مبنی برآنکه این تمرینات به دلیل حوادث اخیر انجام شده، وجود ندارد.
با این وجود، این تمرینات در پی مجموعهای از روایات اوایل این ماه از هواپیماهای جنگی چینی در حریم هوایی تایوان در انتهای شمالی دریای چین جنوبی انجام میشود. پکن گفت این تمرینات قصد داشتهاند به جزیره خودگردان که چین بر روی آنها ادعا دارد، هشدار دهند.
اوایل این ماه، یک کشتی گشتزنی اندونزیایی با کشتی حفاظت ساحلی چینی درگیر شد که تقریباً سه روز را در آبهایی که اندونزی مدعی داشتن حقوق اقتصادی بر آنهاست و در نزدیکی جنوبیترین قسمت ادعاهای مورد مناقشه دریای چین جنوبی قرار دارد، گذرانده بود.
فیلیپین، مالزی و ویتنام نیز در رد این ادعاها و فعالیتهای چین در منطقه درگیر شدهاند، در حالی که پیشرفت در مذاکرات بین اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا و چین بر سر دریای چین جنوبی ظاهراً در بنبست قرار دارد.
آمریکا پاسگاههای چینی را "سکوهای زورگویی" خواند
وزارت خارجه آمریکا چین را به این متهم کرده که سر حرف خود مبنی بر نظامی نکردن "جزایر اسپراتلی" نمانده و پاسگاههای پکن در منطقه را "سکوهای زورگویی" خوانده است.
"مورگان اورتاگوس"، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بیانیه شی جینپینگ، رئیس جمهور چین را در جریان بازدید از کاخ سفید در سال ۲۰۱۵ یادآور کرده که "چین قصد نظامی کردن جزایر اسپراتلی را ندارد و پاسگاههای چینی هیچ کشوری را هدف قرار نگرفته و بر آن تأثیر نخواهند گذاشت.
اورتاگوس در بیانیهای که روز یکشنبه صادر شد گفت: چین در عوض نظامیگری بیپروا و تحریکآمیز پاسگاههای مورد مناقشه را دنبال کرده است.
وی به استقرار موشکهای ضدکشتی کروز، ظرفیتهای نظارتی افزایش یافته و ساخت باند و سوله برای جتهای جنگنده اشاره کرد. جزایر اسپراتلی توسط چندین کشور اشغال شده که باعث میشود در زمره مورد مناقشهترین گروه جزایر آمریکا قرار گیرند.
وی اظهار کرد: چین از این پاسگاههای نظامی به عنوان سکوهای زورگویی برای اعمال کنترل در آبهایی که پکن هیچگونه ادعای دریایی قانونی در مورد آنها ندارد، استفاده میکند. آنها به عنوان زمینهساز صدها کشتی شبهنظامی جنگی و کشتیهای گارد ساحلی خدمت میکنند که عموماً مزاحم صنایع غیرنظامی و مانع فعالیتهای قانونی مشروع مانند صید دریایی و توسعه هیدروکربن توسط کشورهای همسایه میشوند.
چین نظامی بودن منطقه را انکار میکند و می گوید تحولات این جزیره با قصد افزایش ایمنی دریایی و اثبات ادعاهای سرزمینی چین انجام میشود. این کشور، آمریکا را به نظامی کردن منطقه از طریق عبور دادن کشتیهایش از نزدیکی پاسگاههای چینی در "عملیات آزادی رهگیری" و از طریق دیگر فعالیتها متهم میکند.
دیدگاه تان را بنویسید