در گفتوگو با «نامهنیوز» مطرح شد
محسن کوهکن: ولایتی میتواند یک نامزد فراجناحی باشد/ ولایتی با زبان دیپلماتیک آشناست
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
گروه سیاست نامهنیوز: اخیرا محمدجواد ابطحی از احتمال نامزدی علیاکبر ولایتی در انتخابات سال آینده سخن گفته است. ولایتی شخصیتی است که شاید بتوان او را فراجناحی دانست، فردی که مشاور مقام معظم رهبری است و در عین حال سابقه مذاکرات بینالمللی را هم در کارنامهاش دارد و در عین حال در سال92 با نامزدیاش در انتخابات و رقابت با دیگر نامزدها نشان داد که برای کرسی ریاستجمهوری بیمیل هم نیست؛ خاصه آنکه در آن سال با انتقاد به شیوه مذاکره جلیلی، یکی از نامزدهای آن انتخابات ثابت کرد که او را نمیتوان در یک جناح خواست گنجاند. حال با ذکر این که احتمال دارد او نامزد ریاستجمهوری در سال آینده شود باید دید او این توانایی را دارد که برنامهای متناسب با وضعیت کنونی داخلی و خارجی ایران ارائه دهد؟
محسن کوهکن درباره ورود ولایتی به عرصه انتخابات به «نامهنیوز» گفت: «یک زمانی حضرت آقا درباره ریاستجمهوری مثال بسیار جالب و به ظاهر سادهای زدند که اگر نیروهای سیاسی بر آن کار میکردند اوضاع سیاسی کشور بهتر از آنچه وجود دارد، میشد. قریب به مضمون ایشان گفتند که رئیسجمهور مانند نیروی راهنمایی و رانندگیای است که سر چهارراهها میایستند. این مثال به ما میآموزد که رئیسجمهور مانند مامور راهنمایی و رانندگی وظیفه دارد که ضابطه را اجرا کند و بگوید الان وقت آمدن اتومبیلها از سمت راست خیابان است و سپس آمدن اتومبیلها از سمت چپ تا با این کار عبور و مرور یا حق بروز و ظهور برای همه به صورت عادلانه وجود داشته باشد. برخی از رؤسای جمهور ما این کار را انجام ندادند و وقتی روی کار آمدند حامی جناح و طیف خود بودند. رئیسجمهور باید بتواند اولویتها به درستی تعیین کند و سپس برای اجرای آن اولویتها تلاش کند، باید اخلاف را رعایت کند، باید بتواند در عرصه بینالمللی با زبانِ سیاسی و بینالمللی از منافع ملی دفاع کند و بتواند اوضاع کشور را از هر حیث سامان دهد. واقعیت این است که چنین ویژگیهایی در آقای ولایتی وجود دارد و او فردی کلاننگر است و ذهنی سیال دارد که میتواند تحلیلهای جامعی از موضوعات ارائه کند و به هیچوجه نگاه جناحی، گروهی و طیفی ندارد و اگر بخواهد که نامزد ریاست جمهوری شود، میتواند یک نامزد فراجناحی باشد که این یک ویژگی بسیار مهمی است. به یاد دارم که او وقتی میخواست آماری را ارائه کند به جزئیترین شکل ممکن آمار را اعلام میکرد که مبین حافظه کمنظیر و دقت او در امور داشت و همیشه میکوشید که از ارائه اطلاعات نادرست پرهیز کند».
او ادامه داد: «حتما فردی که میخواهد مسئولیت ریاستجمهوری را برعهده بگیرد باید جهان را بشناسد و با زبان سیاسیِ موجود در جهان آشنا باشد؛ خاصه رئیسجمهور ایران که همه کشورها نسبت به مواضع مقامات آن حساساند و طبیعی است فردی که با این مسائل آشنا نباشد نمیتواند از پس مسئولیت محوله به خوبی برآید و این آشنایی با عرصه بینالمللی هم در آقای ولایتی به وضوح دیده میشود و او با زبان دیپلماتیک و بینالمللی آشناست».
او درباره محدویتهایی که پیش روی ولایتی وجود دارد هم اظهار کرد: «در کنار این ویژگیهای مثبت آقای ولایتی اما من تا به امروز از او برنامه اقتصادی برای حل معضلات اقتصادی کشور ندیدهام؛ به خصوص اکنون که مهمترین دغدغه و بحران مردم بحث اقتصاد و معیشت است و ضرورت دارد که دولت بعد همه همت خود را معطوف حل این موضوع کند. حتی آقای ولایتی در سال92 هم برنامهای اقتصادی ارائه نکرد و اگر قرار باشد او در عرصه ریاستجمهوری حاضر شود، لازم است برنامهای دقیق درباره حل مشکلات اقتصادی ارائه کند».
کوهکن در پایان گفت: «افزون بر اینها لازم است فردی که خود را در قامت ریاستجمهوری مطرح میکند بتواند آراء عمومی را جذب کند و اگر قرار است آقای ولایتی نامزد شود ضرورت دارد تا جاذبهای برای عموم مردم ایجاد کند تا بتواند آراء حداکثری را نصیب خود کند».
دیدگاه تان را بنویسید