کد خبر: 598517
تاریخ انتشار :

پورمختار که فساد رو می‌کردی همه عمر

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

محمدعلی پورمختار در دوران شغلی‌اش آن‌قدر سمت‌های ریزودرشت داشته و فعالیت‌های مختلف انجام داده که شاید ورودش به حوزه ورزش چندان به چشم نیاید؛ با‌این‌حال او چندین سال را آن‌طور‌که خودش ادعا می‌کرد، صرف مبارزه با فساد در ورزش کرد. البته برای او ورزش فقط فوتبال بود؛ چون به نظرش در بقیه رشته‌ها امکان چندانی برای بروز فساد نبود! پورمختار که پیش‌تر سابقه ریاست کمیسیون اصل‌90 مجلس را بر عهده داشت، برای فوتبال به‌طور رسمی از سال 1394 شمشیر را از رو بست و وعده داد این رشته را از فسادهای موجود پاک می‌کند. تیرماه 1394 او در خبری رسمی از ورود کمیسیون اصل‌90 به فسادهای موجود در فوتبال خبر داد و گفت: «در ورزش فوتبال به دلیل میزان قراردادها فساد بیشتر است و نسبت به سایر موارد نمی‌توان این‌گونه قضاوت کرد. متأسفانه افراد با سمت‌های مختلفی درگیر آن هستند؛ از مدیر تا خبرنگار و امیدوارم این اقدام مجلس که با حمایت غالب مردم و رسانه‌ها برای مقابله با فساد همراه شده است، به سلامت بیشتر فضای ورزش کمک کند».

کلیک کنید: قیمت ماشین های لوکس در ایران + عکس

یک ماه بعد، او در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما شرکت کرد تا درباره نتایج گزارش تحقیق‌و‌تفحص از فوتبال حرف بزند. «گزارش‌های مستند و زیادی مبنی‌ بر تبانی مدیران، بازیکنان، مدیران و داوران فوتبال وجود دارد. بیشترین گزارش‌ها مالی است؛ از جمله منابع درآمدی، منابع ارزی، نحوه هزینه‌ها و قراردادهای منعقد‌شده در باشگاه‌ها، گزارش‌هایی درباره نحوه قراردادها و میزان آنها و افراد خاص و پرداخت وجه به برخی از رسانه‌ها و پرداخت به تیم مقابل وجود دارد». تحقیقات پورمختار در راه مبارزه با فساد در فوتبال او را دست آخر به یک فرد مشخص رساند: علی کفاشیان. رئیس وقت کمیسیون اصل‌90 مجلس به‌جد اعتقاد داشت علی کفاشیان، رئیس وقت فدراسیون فوتبال ایران، در صدر فهرست قرار دارد. او از بیان این جمله‌اش در فضای عمومی هم واهمه نداشت و به‌طور رسمی، زمستان 1394 گفت‌وگویی را با بخش خبری ۲۰:۳۰ انجام داد و از متهم ردیف‌اول فساد در فوتبال ایران اسم برد. «خود علی کفاشیان متهم ردیف‌اول این پرونده بوده و باید پاسخ‌گو باشد. رئیس فدراسیون فوتبال در محضر مراجع قضائی پاسخ‌گو خواهد بود». پورمختار آن زمان سند ‌و مدرک زیادی برای اینکه چرا علی کفاشیان را متهم ردیف‌اول فوتبال معرفی کرده، رو نکرد و فقط به تعداد سفرهای زیاد او که از دیدگاه پورمختار موجب هدررفتن هزینه‌های زیادی شده است، اشاره کرد. او آن‌قدر که با توپ پر برای مبارزه با فساد در فوتبال جلو آمده بود، موفق نشان نداد؛ اگرچه می‌گفت صدها صفحه را برای مقابله با فساد در فوتبال به‌صورت گزارش درآورده ولی با وجود پیگیری‌های زیاد رسانه‌ها، داستان تحقیق‌و‌تفحصش درباره فساد در فوتبال و به‌ویژه فساد علی کفاشیان در فوتبال به نتیجه مشخصی نرسید. البته پورمختار چندی بعد، ریاست کمیسیون اصل‌90 را واگذار کرد و آذرماه 1395 برای اینکه نشان دهد‌ مبارزه‌اش با فساد و البته جبهه‌گیری‌اش علیه کفاشیان نتیجه داده، «تغییر پست علی کفاشیان» را حاصل مبارزه خودش با فساد در فوتبال دانست و گفت: «فساد در فوتبال در دوران مدیریت کفاشیان محرز شده بود و در گزارش پرونده فساد در فوتبال هم گنجانده شد. جابه‌جایی و تغییر چند پست در فدراسیون فوتبال از نتایج گزارش پرونده فساد در فوتبال است. همچنین سمت کفاشیان در فدراسیون فوتبال به نایب‌رئیسی تنزل پیدا کرد که این موضوع نشان می‌دهد که با متخلفان برخورد شده است. تغییر پست کفاشیان در فدراسیون فوتبال جریمه اندکی نیست و این موضوع نشان می‌دهد که گزارش پرونده فساد در فوتبال تأثیر داشته است».

کلیک کنید : شرایط دریافت لاستیک دولتی اعلام شد

اگرچه در سال‌های بعد، همواره پرسشی که از مجلسیون و خاصه محمدعلی پورمختار می‌شد این بود که سرنوشت تحقیقات گسترده‌ای که در باب فساد در فوتبال انجام داده‌اید چه شد، مطرح می‌شد ولی هرگز پاسخ روشنی به آن داده نشد. پورمختار همواره با بیان کلی این موضوع که پرونده باید به قوه قضائیه فرستاده و آنجا بررسی شود، سعی می‌کرد وارد جزئیات بیشتری نشود. البته رفتن پورمختار از کمیسیون اصل90 مجلس هم به این معنی نبود که او بی‌خیال فوتبال و فساد موجودش شده است؛ تیرماه 1398 و زمانی که او عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی بود، دوباره طرح مبارزه با فساد در فوتبال را رو کرد و این‌بار وعده داد به سراغ فساد پنهان در قراردادهای میلیاردی بازیکنان برود. «اخبار و گزارش‌های ناخوشایندی از قراردادهای میلیاردی بازیکنان باشگاه‌ها به مجلس واصل شده که واقعا این قراردادها در این شرایط اقتصادی که بعضی‌ها محتاج نان شبشان هستند، هیچ توجیهی ندارد. این قراردادها می‌تواند دلیلی بر وجود فساد پنهانی باشد که در گزارشی که در مجلس نهم تهیه کردیم، به آن پرداخته شد؛ متأسفانه این فساد در فوتبال همچنان ادامه دارد. توقع داریم که فدراسیون فوتبال و به‌خصوص آقای تاج با جدیت بیشتری به موضوعات فساد در فوتبال ورود کرده و بررسی‌های لازم را داشته باشد؛ بهتر است بر قراردادهای بازیکنان فوتبال ارزش‌گذاری شود». این وعده برای مبارزه با فساد در فوتبال، یکی از آخرین وعده‌های پورمختار در راه مبارزه با فساد در ورزش بود و دیگر خبر چندان زیادی از قریب به پنج سال پیگیری‌هایش در این مسیر منتشر نشد. پورمختار آن روزها ابراز امیدواری کرده بود این پرونده به نتیجه مثبت برسد و گفته بود امیدوارم در دوره ریاست آقای رئیسی بر قوه قضائیه شاهد رسیدگی به این پرونده باشیم. همان‌طورکه پورمختار وعده‌اش را داده بود، در دوره ریاست آقای رئیسی بر قوه قضائیه به برخورد با فسادها ادامه داده شد ولی شاید پورمختار تصورش را نمی‌کرد این‌بار پای خودش به‌جای آنهایی که در فوتبال متهم کرده بود، گیر بیفتد و بازداشت شود. اگرچه گزارش‌های پورمختار درباره کفاشیان منجر به بازداشت یکی، دو روزه رئیس سابق فدراسیون فوتبال برای پاره‌ای از توضیحات و بعد آزادی‌اش شد ولی هرگز گام مثبتی در این زمینه برداشته نشد؛ نه فساد احتمالی در فوتبال از بین رفت، نه مقصر دانه‌درشتی معرفی شد، نه سند و مدرک به‌دردبخوری رو شد و نه حتی قرارداد میلیاردی بازیکنان کم شد؛ پورمختار در طول این‌همه سال، فقط حرف مبارزه با فساد را زد... .

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها