کد خبر: 600321
تاریخ انتشار :

ترامپ مصوبات کنگره علیه فروش سلاح به عربستان را وتو کرد

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، ترامپ در حالی با این قطعنامه‌ها مخالفت کرده است که اوایل هفته، ۵۰۰ نیروی نظامی ایالات متحده به عربستان اعزام شدند. این نخستین باری است که نیرو‌های آمریکایی پس از ۱۶ سال به عربستان باز می‌گردند و در پایگاه هوایی سلطان خارج از ریاض مستقر می‌شوند.
از نظر ترامپ مخالفت با فروش اضطراری سلاح به عربستان و امارات متحده عربی، هم به رابطه واشنگتن با آن‌ها آسیب می‌زند و هم جایگاه آمریکا را در رقابت جهانی ضعیف می‌کند.
آمریکا از اواخر دهه ۹۰ میلادی همچنان بزرگترین صادرکننده سلاح در جهان است و به گواه موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم، عربستان هم بزرگترین مشتری این کشور به شمار می‌رود. آمریکا در سال مالی ۲۰۱۸، ۵۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار سلاح فروخت که در مقایسه با سال قبل از آن ۳۳ درصد رشد داشته است.
آمریکا تنها در سال ۲۰۱۷، قراردادی به ارزش ۱۸ میلیارد دلار برای فروش سلاح به عربستان سعودی امضاء کرد و در ۵ سال منتهی به همین سال، یک پنجم سلاح‌های آمریکا به عربستان فروخته شد. ترامپ بر این باور است، نباید سرمایه‌گذاری ۱۱۰ میلیارد دلاری سعودی‌ها در ایالات متحده به دلیل پرونده خاشقچی متوقف شود.
اکنون سنا برای بی اثر کردن وتوی ترامپ به رای موافق دو سوم سناتور‌ها نیاز دارد و به نظر نمی‌رسد، این تعداد از سناتور‌ها با وتوی رای ترامپ موافق باشند. با این حال سناتور‌های حامی مصوبه‌های سنا در توجیه حمایت خود می‌گویند، فروش سلاح این پیام اشتباه را به عربستان ارسال می‌کند که واشنگتن نقض حقوق بشر و پرونده‌هایی مانند قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار سعودی در ترکیه را نادیده می‌گیرد.
رئیس‌جمهور آمریکا پس از انفجار نفتکش‌های عربستان و امارات متحده عربی در بندر فجیره و همزمان با بالا گرفتن تنش‌ها، با اعلام وضعیت اضطراری و بدون کسب مجوز کنگره، روند فروش هشت میلیارد دلار سلاح به عربستان، امارات و اردن را تسریع کرد. پس از این اقدام بود که قطعنامه‌هایی علیه فروش فوری تسلیحات به این کشور‌ها به تصویب رسید.
اما به نظر می‌رسد افزایش نگرانی‌های متحدان آمریکا در منطقه پس از توقیف نفتکش استنا ایمپرو، موجب شد ترامپ برای وتوی قطعنامه‌ها اقدام کند.
در همین حال مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده که اخیرا ۵۰۰ نیروی آمریکایی را به عربستان اعزام کرده، بر حضور نیروی دریایی کشورش در خلیج فارس تاکید کرد و گفت، هدف این است که اطمینان یابیم، در حرکت آزادانه شناور‌های آمریکایی مانعی ایجاد نمی‌شود.
اسپر که طرح ایجاد ائتلاف بین‌المللی برای برقراری امنیت در خلیج فارس را در دست دارد، می‌گوید، این به این معنی نیست که ناو‌های آمریکایی همه کشتی‌ها را اسکورت خواهند کرد. اسپر در مورد طرح بریتانیا برای ایجاد ناوگان دریایی اروپایی هم گفت، این دو طرح مکمل یکدیگر هستند.
منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها