کد خبر: 602474
تاریخ انتشار :

استقرار مخفیانه نیرو‌های انگلیس برای حفاظت ازمیادین نفتی عربستان

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، احزاب سیاسی، دولت را به دور زدن روال برسی‌های معمول برای چنین تصمیمی متهم کرده و تاکید دارند که استقرار این سربازان بیانگر روابط مسموم دولت با این رژیم خودکامه نفتی است.

با این حال وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد که میادین نفتی یادشده، «زیرساخت‌های اقتصادی حیاتی» محسوب می‌شوند و لازم بود که تفنگداران توپخانه سلطنتی برای کمک به محافظت آن‌ها در برابر حملات پهپادی به کار گرفته شوند.

یک سخنگوی وزارت دفاع انگلیس با اشاره به حملات ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۹ علیه تأسیسات نفتی عربستان سعودی به نشریه ایندیپندنت گفت: ما با وزارت دفاع این کشور و شماری از شرکای بین‌المللی همکاری کردیم تا چگونگی تقویت دفاع از این زیرساخت‌های اقتصادی حیاتی در برابر حملات هوایی را بررسی کنیم.

وی تائید کرد که اقدام انگلیس باعث استقرار سامانه راداری پیشرفته‌ای برای ردیابی حملات پهپادی در این کشور شده است. او با این حال توضیح درباره بازه زمانی و شمار نیرو‌های مربوط به این عملیات خودداری کرد. این سخنگوی همچنین در خصوص اینکه چرا این تصمیم به اطلاع پارلمان رسانده نشد توضیحی ارائه نداد.

در همین حال «جیمز هیپی» معاون وزیر دفاع انگلیس در نامه‌ای جداگانه تأیید کرد که «نیرو‌های نظامی انگلیس در استقرار رادار‌های جیراف در ریاض همکاری داشته‌اند».

وی ادعا کرد، استقرار این سامانه جنبه دفاعی داشته و به عربستان سعودی که با تهدیدات بسیار واقعی مواجه است کمک می‌کند.

هیپی افزود: استقرار این سامانه همچنان ادامه دارد و تا کنون ۸۴۰ هزار و ۳۶۰ پوند هزینه داشته است.

در همین حال «لیلا موران» سخنگوی امور خارجی حزب لیبرال دمکرات انگلیس تصمیم دولت برای استقرار مخفیانه نیرو‌های این کشور را تکان دهنده خواند.

وی در گفتگو با ایندیپندنت افزود: لندن نه تنها به عربستان سعودی سلاح می‌فروشد تا از آن علیه مردم یمن استفاده شود بلکه نیرو‌های این کشور را برای دفاع از میادین نفتی عربستان به کار می‌گیرد. این مساله بیان‌گر عمق فقدان اخلاقی دولت است.

«استفن مورگان» معاون وزیر دفاع دولت در سایه (حزب کارگر) نیز دولت را به طفره رفتن از مسئولیتی که در قبال اطلاع رسانی به پارلمان و افکار عمومی دارد متهم کرد و افزود که این تصمیم باید توسط پارلمان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

این تحول در حالی صورت می‌گیرد که دولت انگلیس به رغم مخالفت‌های داخلی از زمان آغاز جنگ یمن که علاوه بر آمار بالای تلفات، ده‌ها هزار زخمی و ویرانی در این کشور مسلمان به‌جای گذاشته، مجوز فروش حدود پنج میلیارد پوند سلاح به عربستان سعودی را صادر کرده و در آموزش نیرو‌های سعودی نقش جدی داشته است.

عربستان و امارات از ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن به‌عنوان فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس‌جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده‌خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.

جنگ علیه یمن همچنین میلیون‌ها یمنی را با بحران شدید گرسنگی و قحطی روبه‌رو کرده است، به‌گونه‌ای که سازمان ملل متحد در گزارشی، قحطی در این کشور را بزرگ‌ترین فاجعه انسانی نامید.

«اندرو اسمیت» عضو ارشد پویش ضد تجارت اسلحه اعلام کرد: این عملیات مخفیانه بیانگر رابطه مسموم دولت انگلیس و مقامات عربستان سعودی است.

وی تصمیم دولت انگلیس در این زمینه پرسشی بزرگ نامید و افزود:، اما اصل رابطه دو کشور باید بررسی شود؛ چون به رغم دهه‌ها آزار و اذیت مردم عربستان و جنایت‌های جنگی صورت گرفته در یمن، رژیم سعودی توانسته روی حمایت‌های سیاسی و نظامی انگلیس حساب کند.

اسمیت خاطر نشان کرد که جنگ یمن در حالی یکی از وخیم‌ترین بحران‌های انسانی در جهان را ایجاد کرده که بدون همکاری‌های تسلیحاتی انگلیس ممکن نبود.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها