کد خبر: 603335
تاریخ انتشار :

شرط مادورو برای مذاکره با آمریکا

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، تارنمای خبرگزاری کوبایی پرنسا لاتینا نوشت: «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا امروز برای هموار کردن مسیر گفتگو با دولت ایالات متحده آمریکا مشروط به احترام متقابل و روابط سازنده مجددا اعلام آمادگی کرد.

ونزوئلا در ژانویه ۲۰۱۹ در واکنش به حمایت واشنگتن از خوان گوایدو رهبر مخالفان دولت کاراکاس، روابط خود را با آمریکا قطع کرد.

خوان گوایدو، رئیس مجلس ملی ونزوئلا، پس از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ که به پیروزی مادورو منجر شد، با زیر سوال بردن نتیجه انتخابات، خود را رئیس جمهوری خودخوانده این کشور عنوان کرد و با هدف سرنگونی دولت مادورو همواره در سایه حمایت واشنگتن به کارشکنی در مسیر برنامه‌های دولت تا تحریم انتخابات قریب الوقوع پارلمانی پرداخت.

مادورو ضمن تاکید بر ظالمانه بودن اقدامات خصمانه و یکجانبه دولت آمریکا با اعمال تحریم‌ها در برابر ملت آمریکای جنوبی، با هدف ایجاد خفقان اقتصادی و سرنگونی دولت وی، تصریح کرد: براساس آمار رسمی، بخاطر اقدامات خصمانه واشنگتن علیه کاراکاس از ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰، این کشور آمریکای جنوبی تقریبا ۹۹ درصد درآمد ارزی خود (بالغ بر ۵۰ میلیارد یعنی سالانه ۴۰۰ میلیون دلار) را طی این سال‌ها از دست داد.

با این وجود، رئیس دولت کاراکاس در برابر این تهاجم اقتصادی، بر آگاهی ملت ونزوئلا در برابر تحریم‌های مذکور به عنوان اقدامی فوق اولویت سیاسی تاکید کرد و مردم ونزوئلا را به همبستگی ملی فراخواند تا با اتحاد توقف اقدامات خصمانه را مطالبه کنند.

مادورو همچنین بر نقش «قانون ضد تحریم» که به تازگی از سوی مجلس موسسان برای بهبود درآمد‌های اقتصادی ملت، به عنوان طرحی دوفوریتی برای اوایل ۲۰۲۱ مطرح شده است، تاکید کرد.

نیکلاس مادورو همچنین با اشاره به انتخابات پیش رو در یک شنبه آتی (۱۶ آذر) از اجرای اقدامات پارلمان جدید در راستای به کارگیری قوانین برای بازسازی اقتصادی کشورش اعلام حمایت کرد.

رئیس جمهوری ونزوئلا همچنین با ابراز امیدواری از اقدام مثبت مردم ونزوئلا در انتخاب مجلس جدید تصریح کرد: این انتخابات در جهت بهبود اقتصادی کشور خواهد بود و قانون گذاران از ۲۰۲۶-۲۰۲۱، با اتخاذ سازوکار‌های انتقادی در برابر مقامات دولتی و مسئولان شرکت‌های عامه، اثربخشی اقدامات دولت ملی را تضمین خواهند کرد.

مادورو از فعالان سیاسی کشور خواست که مجلس ملی را به کانون سیاسی برای یافتن راه حل‌های سازنده به منظور حل مشکلات مردم تبدیل کنند.

رئیس جمهوری ونزوئلا پیش‌تر نیز با اطمینان از حضور گسترده مردم و طرفداران دولت خود در انتخابات ۶ دسامبر، اعلام کرده بود که در صورت برتری حزب مخالفان دولت، از ریاست جمهوری استعفا خواهد کرد.

در ادامه شکست برنامه‌های آمریکا برای سرنگونی دولت مادورو، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه، دولت «نیکلاس مادورو» را به عنوان تنها نماینده قانونی ونزوئلا برای دوره ۲۰۲۵-۲۰۲۰ به رسمیت شناخت.

کنگره ملی به عنوان ارگان دیگری در مجلس قانونگذاری این کشور در سال ۲۰۱۷، در جریان بحران قانون اساسی در ونزوئلا شکل گرفت تا قانون اساسی ونزوئلا را بازنویسی کند و یک رئیس مجلس ملی برای آن برگزیده شد. از آن پس، دو مجلس قانونگذاری به‌طور موازی عمل می‌کنند؛ مجلس شورای ملی وابسته به مخالفان دولت و مجلس مؤسسان حامیان اصلی مادورو است.

انتخابات پارلمانی ونزوئلا که یکشنبه آینده (۱۶ آذر) برگزار خواهد شد، با توجه به شرایط سیاسی جاری در این کشور آمریکای لاتین، رویدادی سرنوشت‌ساز برای این کشور خواهد بود.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما