کد خبر: 605360
تاریخ انتشار :

خیز آرام ترکیه برای نفوذ در مراکز آموزشی قرقیزستان

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

«کوبان چی بیک آمورعلیف» سفیر قرقیزستان در «آنکارا» با « بیرول آکگیون» رئیس بنیاد «معارف» ترکیه دیدار و در مورد افزایش همکاریهای دوجانبه در زمینه آموزش گفت‌وگو کردند.

در این جلسه در مورد اجرای توافق نامه وزارت آموزش و علوم قرقیزستان و بنیاد معارف ترکیه درباره افتتاح و موسسات آموزشی خصوصی در این کشور مطالبی مطرح شد.

آکگیون در ادامه خاطرنشان کرد برای اجرای توافق نامه این بنیاد دفتری در قرقیزستان افتتاح خواهد شد و طبق برنامه نیز در سال آینده در بیشکک مدرسه ای شامل همه مقاطع تحصیلی افتتاح خواهد شد.

وی افزود: انتظار می رود این موسسه شامل کلیه مقاطع تحصیلی باشد.

تلاش ترکیه برای افتتاح مدارس ترکی در قرقیزستان در حالی است که در حال حاضر نیز مدارس ترک زبان در این جمهوری فعال است اما زیر نظر «فتح الله گولن » مخالف دولت ترکیه می‌باشد.

پس از کودتای نافرجام سال 2016 در ترکیه، دولت این کشور از همه قدرت خود استفاده کرد تا مدارس گولن در کشورهای آسیای مرکزی را تعطیل کند اما در قرقیزستان به نتیجه نرسید.

اما پس از کودتای سال جاری در قرقیزستان و همچنین نیاز دولت موقت این کشور به کمک کشورهای خارجی حالا ترکیه از این فرصت استفاده کرد تا با افتتاح مدارس مد نظر خود حضور فرهنگی و نرم خود را در این کشور افزایش دهد.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما