کد خبر: 606087
تاریخ انتشار :

در گفت‌وگو با «نامه‌نیوز» مطرح شد

اسماعیل گرامی‌مقدم: جهانگیری گزینه بالقوه اصلاح‌طلبان است/ اعتماد ملی سه-چهار نامزد حزبی دارد / حتی به قیمت عدم ارائه نامزد به سمت ائتلاف با یک نیروی غیر اصلاح‌طلب نمی‌رویم

اسماعیل گرامی‌مقدم: جهانگیری گزینه بالقوه اصلاح‌طلبان است/ اعتماد ملی سه-چهار نامزد حزبی دارد / حتی به قیمت عدم ارائه نامزد به سمت ائتلاف با یک نیروی غیر اصلاح‌طلب نمی‌رویم
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه‌نیوز: اصلاح‌طلبان با شکل‌دهی مجمع اجماع‌ساز بنا دارند تا اولا به روشی واحد برای حضور در انتخابات دست یابند و ثانیا از ارائه نامزدهای متعدد جلوگیری کنند تا به زعم خود از تکرار تجربه انتخابات 84 جلوگیری کنند. اما سازوکار این مجمع چیست و آیا می‌تواند باعث از بین‌بردن اختلافات پیشین اصلاح‌طلبان شود؟

اسماعیل گرامی‌مقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان در شورای هماهنگی با حضور همه احزاب به تصویب رسید و بناست که محور اصلاح‌طلبان در انتخابات1400 باشد. در گذشته و در شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بحثی وجود داشت که چرا افراد حقیقی باید در کنار افراد حقوقی یا همان احزاب حضور داشته باشند که در نهایت در مجمع اجماع‌ساز بنا شد که فقط 10نفر عضو حقیقی وجود داشته باشند. و قرار شد که کمیته‌ای تشکیل شود تا آن ده نفر را انتخاب کند تا مجموعا اعضای مجمع 40عضو متشکل از 30دبیر حزب و 10 عضو حقیقی باشد».

او در پاسخ به این پرسش که سازوکار انتخابت آن 10عضو چیست و سید محمد خاتمی چه نقشی در این انتخاب دارد، اظهار کرد: «تا جایی که من اطلاع دارم قرار است کمیته‌ای 9نفره شکل بگیرد که این کمیته آن 10عضو را انتخاب کند و این کمیته متشکل از 5نفری است که اعضای شورای هماهنگی آنها را انتخاب می‌کنند و 4نفر که آقای خاتمی به انتخاب آنها می‌پردازد و آن کمیته 9نفره مسئول انتخاب 10عضو حقیقی مجمع اجماع‌ساز می‌شود. البته این سازوکار در حال حاضر در حد مذاکره بین اعضاست و باید به تأیید آقای خاتمی برسد».

این فعال سیاسی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه باتوجه به اینکه گفته است یکی از محورهای مجمع اجماع‌ساز بررسی اتخاذ شیوه ائتلاف یا ورود با نامزد اصلاح‌طلبی در انتخابات است، آیا هنوز این دوگانه در میان اصلاح‌طلبان وجود دارد یا نه، تصریح کرد: «در حال حاضر همه اعضای شورای هماهنگی معتقدند که باید با نامزد اصلاح‌طلب در انتخابات حاضر شد و آنهایی که هنوز بر موضع ائتلاف تأکید می‌کنند، باور دارند این گزینه باتوجه به شیوه بررسی صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان می‌تواند در دستور کار باشد و آنها نیز در وهله نخست معتقدند باید با نامزد کاملا اصلاح‌طلب وارد انتخابات شد. در حال حاضر موضع اکثر احزاب اصلاح‌طلب این است که اگر نامزدهای اصلاح‌طلبان ردصلاحیت شوند، حتی به قیمت آنکه اصلاح‌طلبان نامزدی ارائه نکنند به سمت ائتلاف با نامزد غیراصلاح‌طلب نخواهند رفت».

گرامی‌مقدم درخصوص بالارفتن احتمال حمایت اصلاح‌طلبان از اسحاق جهانگیری هم خاطرنشان کرد: «به هر حال آقای جهانگیری دارای سابقه روشن اصلاح‌طلبی است و یکی از مدیران شناخته‌شده نظام است و همیشه هم در اردوگاه اصلاح‌طلبی تعریف شده است. او یک نامزد بالقوه است؛ البته همه اینها به متغیرهای مختلف بستگی دارد و باید ببینیم که رویکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت نامزدها چه خواهد بود و اینکه اصلاح قانون انتخابات به تأیید شورای نگهبان می‌رسد یا نه؟ همه این‌ها می‌تواند در تصمیم‌گیری اصلاح‌طلبان مؤثر باشد».

او درباره این موضوع که چندی پیش از سوی محمدجواد حق‌شناس مطرح شد که اعتماد ملی نامزدهای حزبی خواهد داشت، گفت: «بله، همین‌طور است و حزب اعتماد ملی نامزد حزبی خواهد داشت؛ البته این موضوع باید در شورای مرکزی حزب به تصویب برسد. خط قرمز حزب اعتماد ملی وحدت اصلاح‌طلبان بر یک نامزد است اما با این حال حزب سه-چهار نفر را در نظر دارد که می‌تواند به عنوان نامزد حزبی معرفی کند».

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها