کد خبر: 607306
تاریخ انتشار :

تذکر پزشک امنیتی مجلس به روحانی درباره واکسن کرونا

تذکر پزشک امنیتی مجلس به روحانی درباره واکسن کرونا
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، وی در این نامه آورده است:

در روزهای اخیر خبر ورود ۱۵۰ هزار واکسن از شرکت فایزر که گفته می‌شود توسط برخی از خیرین خریداری و به ایران اهدا شده است نگرانی‌ها و سؤالات جدی را در خصوص این اقدام تأمل برانگیز ایجاد کرده است.

این واکسن هنوز در مرحله آزمایش انسانی است بسیاری از عوارض و مسائل مربوط به ایمنی آن مشخص نشده است ورود آن به کشور از طریقی غیر از وزارت بهداشت (اهدایی خیرین! و از طریق هلال احمر) آن هم به اندازه تزریق برای ۷۵ هزار نفر چه آورده‌ای برای کشور می‌تواند داشته باشد؟ درحالیکه در شرایط فعلی نیاز کشور ۱۲۰ میلیون دوزواکسن می‌باشد .آیا این کار جز این معنی به ذهن متبادر می‌کند که شرکت قصد دارد این دارو را بر روی مردم ایران آزمایش کند؟

تعداد واکسن‌های اهدایی ۱۵۰ هزار عدد می‌باشد که با توجه به نیاز به دو دوز واکسن برای هر فرد ، تنها برای ۷۵ هزار نفر واکسن تزریق خواهد شد. با توجه به جمعیت بیش از ۸۵ میلیونی کشور، تزریق این تعداد واحد چه تأثیری بر پیشگیری و کنترل کرونا در کشور خواهد داشت؟! و چه دلیلی برای ورود این واکسن‌ها می‌تواند وجود داشته باشد؟

در حالی که شرکت اهدا کننده واکسن ( فایزر) سابقه خوبی در تولید واکسن به خصوص واکسن کووید 19 ندارد و گزارشات متعددی مبنی بر واکنش‌های آلرژیک و فوت و ناهنجاری‌های خاص بعد از تزریق واکسن این شرکت گزارش شده است و در حال حاضراین شرکت تخلف‌های کلانی را نیز در کارنامه خود دارد و به عنوان یک شرکت که به شدت دنبال مقاصد اقتصادی است شهرت دارد.

بر اساس نظر کارشناسان و اطلاعات منتشر شده واکسن فایزر یک واکسن گران‌قیمت است. همچنین شرایط نگهداری و حمل این واکسن شرایط ویژه‌ای را می‌طلبد. به دلایل ذکر شده این واکسن در سبد خرید وزارت بهداشت نمی‌باشد. بنابراین چه دلیلی برای آزمایش این واکسن بر روی مردم ایران وجود دارد؟

یکی از تهدیدات مطرح شده ناشی از تزریق واکسن توسط کارشناسان بحث نانوبوردها و استفاده از واکسن برای تزریق نانوبوردها به بدن در جوامع مختلف برای مقاصد سوء وغیر انسانی است. سوال این است که با توجه به سوء نیت غرب در تعامل با ایران در موارد مشابه (از جمله واردات خون‌های آلوده) چه تضمینی برای عدم سوء استفاده از این واکسن‌ها برای این مقاصد و اهداف مشابه وجود دارد؟

ایران کشوری است که سابقه درخشانی در ساخت واکسن دارد به علاوه اولین کشور تولید کننده واکسن در منطقه بوده است.همچنین حداقل 7 شرکت در زمینه تولید واکسن در کشور فعال هستند که یکی از این شرکت‌ها به مرحله تولید انسانی هم رسیده است. بسیاری ازاین شرکت‌ها شرکت‌های دانش بنیان هستند که با حمایت‌های لازم می‌توانند به نقطه عطف در سلامت واقتصاد سلامت تبدیل شوند ونیز آیا بهتر نیست بجای

القای نیاز به واکسن

خارجی در اذهان عموم مردم به حمایت همه جانبه از این شرکت‌ها بپردازیم ؟

نکته آخر این که اقدامات بومی و تأثیرگذار مانند طرح شهید سلیمانی با هدف پیشگیری و ردیابی بیماری در کل کشور با تکیه بر مشارکت مردم و بسیج مردمی با رویکرد پیشگیری تأثیر قابل توجهی بر کنترل بیماری داشته است. این در حالی است که شواهد نشان می‌دهد دولت در حمایت از این طرح کوتاهی کرده است. حال این سوال مطرح میشود که بهتر نیست به جای ترویج تب خرید واکسن خارجی و هزینه کرد دهها میلیون یورو برای خرید واکسن های خارجی به اقدامات پیشگیرانه و در دسترس تمرکز شود تا زمینه را برای تزریق واکسن‌های ایمن و مطابق با اصول ایمنی وامنیت وسلامت فراهم سازد ؟.

دکتر زهره الهیان پزشک متخصص وعضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها