در گفتگو با «نامه نیوز» مطرح شد
هاشمیطبا: اجماع اصلاحطلبان روی جهانگیری بعید است / ممکن است شورای نگهبان جهانگیری را تایید صلاحیت نکند
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، جریانهای سیاسی کاندیداهای خود را یکی یکی معرفی کرده و به استقبال انتخابات ریاست جمهوری میروند. در واقع آخرین بحثها و رایزنیها درباره انتخاب کاندیدای نهایی و مورد اجماع در هر دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا در جریان است. این طور که شنیده میشود اصلاحطلبان تا اینجای کار روی اسحاق جهانگیری توافق کرده و تصمیم دارند که او را به عنوان نامزد نهایی خود معرفی کنند. اگرچه هنوز هم برخی با این ایده مخالفت میکنند. این طور که به نظر میرسد، عمده مخالفتها از سوی کارگزارن است که ترجیح میدهد به جای جهانگیری که گزینه حزبی آنان به حساب میآید از فرد دیگری حمایت کند. سید مصطفی هاشمیطلبا نام این فرد دیگر را نگفته، اما اجماع روی جهانگیری را هم بعید میداند. او در گفتوگویی با «نامه نیوز» تاکید میکند که تبلیغات منفی علیه جهانگیری بسیار است و به تایید صلاحیت او نیز نمیتوان اطمینان داشت.
*گمانه کاندیداتوری آقای جهانگیری در روزهای اخیر خیلی جدی شده است. به نظر شما او میتواند گزینه مورد اجماع اصلاحطلبان باشد؟ من نمیتوانم روی این پیشبینی که او موفق میشود، خیلی تاکید کنم. ضمن اینکه بعید است که مورد اجماع اصلاح طلبان قرار بگیرد.
*کدام طیفهای اصلاحطلب با کاندیداتوری او مخالف هستند؟ نظرات خیلی متفاوت است. دقت کنید که در این شورایی که تشکیل شده ۵۰، ۶۰ تا گروه اصلاحطلب حضور دارند و نمیتوان گفت که دقیقا کدامها موافق و مخالف هستند. درکل، اما فکر میکنم که روی او اجماع نمیکنند.
*به هرحال برخی احزاب مثل کارگزاران و اتحاد ملت اثرگذارتر هستند. اسحاق جهانگیری در بین این گروهها مخالف جدی دارد؟ بله، دارد، اما نمیدانم کدامشان مخالف است.
*گفته میشود که کارگزاران با وجود نسبت حزبی که با جهانگیری دارد، موافق کاندیداتوری او نیست. تایید میکنید؟ ممکن است اینطور باشد. البته من در جریان نیستم و نمیدانم.
*نقاط ضعف و قوت جهانگیری از نظر خودتان چیست؟ نقطه ضعف او این است که خیلیها با او مخالف هستند. به خصوص با تبلیغاتی که درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی شده است، به نظر میرسد که فضای مخالف علیه او بیشتر از فضای موافق است. طیف اصولگراها که کلا مخالف او هستند. یک عده هم مسکوت میگذارند و بنابراین به نظر میرسد که فضای موافق او چندان نیست.
*وضع جهانگیری در جامعه چطور است؟ رایآوری دارد؟ باید دید که تبلیغات چطور پیش میرود. فعلا که تبلیغات خیلی علیه او، دولت و آقای روحانی است. با این شرایط بعید است که بتواند بر این تبلیغات فائق شود. خیلی هزینه میبرد و حتما تلویزیون هم به صورت تلویحی با او همراهی نخواهد کرد.
*فرض کنیم که علیرغم این شرایط بتواند موفق شود. جهانگیری را رئیس جمهور مناسب و قدری میبینید؟ از خیلیها مناسبتتر است، اما مشکل اینجاست که نه او و نه دیگرانی که نامشان برده میشود، هیچ کار مثبتی نمیتوانند انجام دهند. یعنی شرایط مملکت و اقداماتی که برای رهایی از این شرایط میطلبد، خیلی بیشتر از توان این افراد است. هر کدام از اینها که پیروز شود به نوعی با روزمرگی کشور را اداره میکنند و آن قدرت بالایی که برای ورود به مسائل کشور و موفقیت نیاز است را ندارند. نه جهانگیری و نه دیگران در طیفهای مختلف نمیتوانند کار تعیینکنندهای برای ایران انجام دهند.
*نکته دیگری که این روزها درباره آقای جهانگیری مطرح است، بحث تایید صلاحیت است. فکر میکنید که او از فیلتر شورای نگهبان عبور میکند؟ از نظر من که او صلاحیت دارد.
*پیشبینی شما از تصمیم شورای نگهبان درباره او چیست؟ نمیدانم. بعید نیست که مثل دفعه قبل او را تایید کنند. ممکن هم است که رد کنند. قابل حدس نیست.
*گفتید که جهانگیری گزینه مورد اجماع اصلاحطلبان نیست. به نظر شما گزینه مورد اجماع این جریان سیاسی کیست؟ نمیتوانم پیشبینی کنم.
*بحث ائتلاف با لاریجانی هنوز برای اصلاحطلبان جدی است؟ چون گفته میشود که اگر جهانیگری نیاید، او خواهد آمد. نمیدانم. اینها سوالاتی است که من نمیتوانم جواب آن را بدهم.
دیدگاه تان را بنویسید