کد خبر: 611537
تاریخ انتشار :

تقویت روابط تهران- مسکو با دیپلماسی واکسن

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نمایندگان وزارتخانه های بهداشت و درمان جمهوری اسلامی ایران در این سفر که روز یکشنبه هفته گذشته آغار و چهارشنبه همان هفته به پایان رسید ضمن بازدیدهای میدانی ار ظرفیت های تولید دارو و واکسن روسیه؛ مداکرات فشرده ای را با حضور کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران با همتایان روس برگزار کردند تا با تقویت همکاری ها در زمینه مسائل دارویی و واکسن هم به تفاهم برسند.

نتیجه این بازدیدها و مذاکرات فشرده امضای تفاهم نامه ای جامع برای همکاری های کامل بهداشتی درمانی برای دو سال بود.

خانم «الکساندرا دروونوا» قائم مقام وزیر بهداشت روسیه در نشست امضای تفاهمنامه روسیه، همکاری در زمینه های سلامت با ایران را برای کشورش افتخار بزرگی دانست و بر همین اساس پیشنهاد داد که تفاهنامه بهداشت و درمان بین دو کشور به توافقنامه تبدیل شود آنهم با امضای دولت های دو کشور و نه وزارتخانه ها.

وقتی این پیشنهاد با موافقت طرف ایرانی همراه شد: قائم مقام وزیر بهداشت روسیه تاکید کرد با توجه به موافقت شما پیش نویس این توافقنامه ای را آماده و در اولین فرصت برای تایید ایران به تهران ارسال می کنیم تا ابتدا توافقنامه بین وزارتخانه های بهداشت دو طرف امضا شود و در مرحله بعدی برای گسترش همکاری ها توافقنامه به امضای روسای جمهور دو کشور برسد.

معاون وزیر بهداشت روسیه تصریح کرد: ما همکاری های خود را برای توسعه همکاری های پزشکی با ایران ادامه خواهیم داد.

محمدرضا شانه ساز معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و داروی ایران و کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه هم با استقبال از پیشنهاد طرف روس برای ارتقا همکاری بهداشتی و درمانی و امضای توافقنامه در سطح دولتی تاکید کردند که بطور حتم دو ملت بزرگ ایران و روسیه از همکاری ها به صورت برد- برد نفع خواهند برد.

شانه ساز با بیان اینکه تجربه ایران در عرصه سیاسی و علمی در خاورمیانه بسیار خوب است، افزود: ایران می تواند هاب منطقه ای برای فروش داروهای روسیه در منطقه خاورمیانه باشد.

وی اظهار داشت: همه کشورهای منطقه می توانند از همکاری های ایران و و روسیه سود ببرند از اینرو لازم است ایران و روسیه باتوجه به نقش پیشرو در منطقه در همکاری های یاد شده اقدام کنند.

شانه ساز گفت: اگر ما با هم همکاری و تماس داشته باشیم می توانیم سیستم رصد منطقه ای برای هشداردهی ویروس کرونا و ویروس های جدید ناشی از آن را بوجود آوریم.

کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون هم گفت که ایران اهمیت ویژه ای برای همکاری بهداشتی با روسیه قائل است و به همین دلیل هیاتی در چنین سطحی اعزام کرد.

وی افزود: از فرصتی که کرونا ایجاد کرد می توانیم برای توسعه همکاری های دو کشور استفاده کنیم. سفارت ایران آمادگی دارد که به تسریع همکاریها کمک کند.

در سفر هیات وزارت بهداشت ایران به روسیه چه گذشت؟

سرپرستی هیات وزارت بهداشت ایران محمدرضا شانه ساز وزیر بهداشت بود که به همراه او علی رضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران و دست اندرکاران چند شرکت خصوصی بهداشتی و درمانی نیز حضور داشتند. انها شرکت ها و ظرفیت های تولید واکسن و داروی روسیه بازدید میدانی کردند که مهمترین آنها بازدید از خط تولید واکسن اسپوتیک وی در استان ولادیمیر در ۲۰۰ کیلومتری مسکو بود.

در این سفر یک یادداشت تفاهم بین موسسه آزمایشگاهی گامالیای روسیه و انستیتو پاستور ایران برای همکاری ها تحقیقاتی در زمینه کووید ۱۹ امضا شد تا دو طرف با همکاری و تبادل اطلاعات بر راههای غلیه بر این بیماری از جمله تولید واکسن دست یابند.

تفاهم نامه ای جامع هم بین وزارت خانه های بهداشت و درمان دو کشور با هدف همکاری های کامل بهداشتی درمانی برای دوسال امضا شد.

ابلاع پیام وزیر بهداشت و درمان ایران به همتای روسی اش توسط شانه شاز هم از دیگر برنامه های این سفر اعلام شد. دستاوردهای مهم سفر

معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو در باره دستاوردهای سفر هیات وزارت بهداشت ایران با اشاره به دیدار با قائم مقام وزیر بهداشت روسیه و برنامه های دیگر سفر خود به این کشور گفت: از نظر تبادل تجربیات و بازدید از شرکت تولید واکسن کرونا در روسیه سفر خوبی بود و اطلاعات خوبی گرفتیم و همه ابهامات برطرف شد.

رئیس سازمان غذا و داروی ایران گفت: به صورت متقابل طرف روسی اطلاعات بسیار خوبی را راجع به توانمندی های شرکت های داروسازی و واکسن سازی ایران کسب کردند. باتوجه به صحبت هایی که شد و مقدماتی که توسط سفیر کشورمان در روسیه انجام شده است و توضیحات فنی که همکارانمان در گروه ایرانی در تماس با طرف های روسی بدست آوردند فکر می کنم همه ابهامات در مورد تولید واکسن کرونا برطرف شده باشد.

وی افزود: امیدواریم کار تولید واکسن در ایران به سرعت انجام شود و ما به عنوان هاب منطقه ای برای تامین نیازهای خود به واکسن و بعد برای صادرات به دیگر کشورهای منطقه اقدام کنیم.

شانه ساز در مورد امکان تولید واکسن کرونا در ایران با مشارکت روسیه خاطر نشان کرد: البته برای اینکه رقم دقیق اعلام شود نیاز به مقدمات بیشتری وجود دارد، اما آنچه که الان صحبت آن مطرح است تولید حداقل ۱۰ میلیون دوز واکسن کرونا در سال در ایران است.

الکساندرا درونووا قائم مقام وزارت بهداشت روسیه نیز در گفت و گو با ایرنا در مورد دیدار امروز خود با معاون وزیر بهداشت ایران گفت: مذاکرات سودمندی بود و مسائل مختلف و جزییات همکاریهای خود را بررسی کردیم.

درونووا با ابراز خرسندی از روند گسترش همکاریهای ایران و روسیه گفت: امیدواریم همکاری های ایران و روسیه در عرصه بهداشت و درمان و تولید واکسن و دارو ادامه بیابد.

سید کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه نیز گفت: بزودی تولید مشترک واکسن ضدکرونای ایران و روسیه در ایران آغاز خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: گفت و گوهای خوبی بین مقام های وزارت بهداشت ایران و روسیه انجام گرفت که می تواند نقطه عطفی در روابط دو کشور در عرصه بهداشت و درمان باشد.

جلالی گفت: در عرصه تولید واکسن به تفاهم رسیدیم و در بحث تولید مشترک امیدواریم همکاریها بزودی آغاز شود. ما زودتر از زمان پیش بینی شده شاهد پیشرفت همکاریها هستیم.

جلالی تصریح کرد: ایران اهمیت ویژه ای برای همکاری های بهداشتی و درمانی با روسیه قائل است و به همین دلیل هیاتی در چنین سطح اعزام کرده است. این را نقطه عطف می دانیم.

از ارسال واکسن اسپوتنیک وی به ایران چه خبر؟

کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه گفت: به دنبال ارسال اولین محموله واکسن اسپوتنیک وی که ۱۶ بهمن به ایران ارسال شد محموله دوم واکسن کرونای روسی نیز طبق وعده مقامات بهداشتی روسی پنجشنبه شب تحویل سفارت ایران و دیرو جمعه با یک پرواز اختصاصی به تهران ارسال شد.

وی گفت: طبق برنامه محموله سوم نیز ۳۰ اسفند ارسال می شود و محموله های بعدی به همین روال هر دو هفته یکبار تا رسیدن به دو میلیون دوز کامل ادامه خواهد یافت.

سفیر جمهوری اسلامی ایران درباره توافق تهران و مسکو در زمینه تولید مشترک واکسن اسپوتنیک وی در ایران گفت: بسیار زودتر از آنچه تصور می‌شد، ایران و روسیه در زمینه تولید مشترک واکسن به توافق رسیدند و بزودی تولید واکسن اسپوتنیک در ایران آغاز می‌شود.

جلالی افزود: با آغاز تولید واکسن در کشورمان، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند بعنوان هاب منطقه‌ای، علاوه بر واکسیناسیون شهروندان ایرانی، نیاز کشورهای همسایه را نیز برطرف کند.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها