کد خبر: 611959
تاریخ انتشار :

واکنش برخی اصولگرایان به اقدامات انتخاباتی نمایندگان؛ بدعت ایجاد نکنید

واکنش برخی اصولگرایان به اقدامات انتخاباتی نمایندگان؛ بدعت ایجاد نکنید
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش نامه نیوز، حمایت برخی نمایندگان از نامزدهای بالقوه انتخابات ریاست جمهوری 1400 واکنش های متعددی در پی داشته است.

این واکنش ها در پی آن انجام شد که برخی نمایندگان در حمایت از نامزدی حجت الاسلام و المسلمین رئیسی به جمع آوری امضا اقدام کردند.

برخی می گویند این اقدام انحراف مجلس از وظایف اصلی خود است. شماری دیگر این اقدام را اولویت اصلی کشور نمی دانند.

در این بین، برخی شخصیت های شناخته شده اصولگرا نیز به این اقدام نمایندگان واکنش نشان داده اند.

عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا در نقد این اقدام گفته است: «این مسئله یک علقه گروهی ایجاد می‌کند که بعد‌ها دست نمایندگان را در حوزه نظارت می‌بندد، چون هر نقدی کنند پاسخ می‌شنوند «خودتان این رئیس جمهور را آوردید، پس چه می‌گویید؟»

این تحلیلگر مسائل سیاسی آثار منفی نامه انتخاباتی نمایندگان را بیشتر از آثار مثبتش خواند تأکید کرد: «این جایگاه نمایندگی را تضعیف می‌کند. نماینده حتی اگر یک فرد را شایسته و دارای کمالات برای سکانداری امور اجرایی کشور می‌داند نباید به گونه‌ای عمل کند که در آینده دست خودش بسته شود و نتواند آن طور که شایسته است در هدایت قوه مجریه وظیفه نمایندگی اش را به انجام برساند.»

وی همچنین گفت: «این نکته را باید مدنظر داشت که جریان مقابل نیز کار سیاسی و انتخاباتی می‌کند. به طور مشخص مجلس امروز هر تلاش و خدمتی می‌کند آن‌ها بلافاصله می‌گویند «نیت این کار انتخاباتی است». قطعا طرف مقابل از این اقدام چماقی می‌سازند برای اینکه تلاش‌های مجلس برای خدمتگزاری را منکوب کنند، قطعا شایسته نیست که گفته شود همه کار‌های مجلس انگیزه انتخاباتی دارد. این نوع رفتار‌های سیاسی خودش به نظر من مردود است و موجب این می‌شود که آدم‌ها به سمت کم کاری و عدم تحرک بروند، چون آن‌ها می‌گویند «ما هر کاری کنیم انگ می‌خوریم که کارمان انتخاباتی است پس کاری نکنیم.» این به زیان مردم است.»

منصور حقیقت‌پور، دیگر فعال سیاسی اصولگرا نیز در نقد اینطور نامه نوشتن‌ها و امضا جمع کردن‌ها گفته است: «به نظر من این یک اقدام استثنائی است که از جمله وظایف نمایندگی به حساب نمی‌آید.»

از دیگر منتقدان این اقدام اقبال شاکری، عضو جمعیت پیشرفت و عدالت بود که با تأکید بر لزوم حفظ جایگاه نظارتی مجلس شورای اسلامی گفت: «البته شخص نمایندگان به دور از هویت جمعی مجلس امکان دارد زحماتی بکشند و به برخی کاندیدا‌ها ابراز تمایل کنند این اشکالی ندارد، اما نگاه مجلس به موضوع انتخابات ریاست جمهوری باید فراتر از کاندیدا باشد و در حوزه حمایت و دعوت از مصادیق ورود نکند.»

شاکری، مجلس را قوه ناظر بر دولت و رئیس جمهور خواند و یادآور شد: «این قدرت باید برای مجلس حفظ شود. البته بیرون مجلس برخی نمایندگان در تشکل‌های مختلفی عضو هستند، فعالیت آن‌ها در آن حوزه اشکالی ندارد.»

محمدحسن آصفری، عضو فراکسیون اکثریت مجلس نیز با شاکری هم عقیده بود و گفت: «نمایندگان اعم اعضای فراکسیون جبهه نیرو‌های انقلاب یا اعضای فراکسیون‌های دیگر به طور انفرادی حق حمایت از هر نامزدی را دارند، اما حرکت جمعی آن‌ها در این حوزه به مصلحت نیست، چون فردا بُعد نظارتی مجلس زیر سئوال می‌رود نمی‌تواند در موضوعات مختلف از دولتمردان سئوال بپرسد.»

وی تاکید کرد که «صلاح نمی‌دانیم که مجلس به موضوع انتخابات ریاست جمهوری ورود و بر این اساس بخواهد از شخصیتی برای کاندیداتوری دعوت کند.»

این نماینده اصولگرا در تشریح آسیب‌های این اقدام گفت: «اگر نمایندگان از شخصیتی برای کاندیداتوری دعوت کنند و او رئیس جمهور شود، اما عملکرد مناسبی ارائه ندهد، آن وقت مجلس بخواهد نظارت داشته باشد، رئیس جمهور می‌گوید «خود شما دعوت کردید و من آمدم»؛ بنابراین شأنیت مجلس این نیست که از شخصیتی دعوت برای کاندیداتوری ریاست جمهوری داشته باشد.»

ابوالقاسم رئوفیان، دبیرکل حزب ایران‌زمین نیز در نقد جمع‌آوری امضا از سوی نمایندگان مجلس برای دعوت از دو چهره اصولگرا برای کاندیداتوری گفت: «این رفتار‌ها عوام گرایانه و این رویکرد‌ها منبعث از رویکرد‌های دعوت به خود است. ما حق چنین کاری را نداریم.»

وی با تاکید بر اینکه «ما قبل از هر اقدامی باید نسبت به واکنش‌ها و پیامد‌های آن نیز فکر کرده باشیم» گفت: «امروز بیش از هر زمانی انتظار می‌رود که نمایندگان مجلس به وظایف حوزه نمایندگی خود بپردازند و با این قبیل اقدامات، از آن غفلت نکنند».

این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: «این رویه خارج از انتظار مردم، برخلاف عرف و مصالح کشور، همچنین فعل مذمومی است. من تعجب می‌کنم که این افراد چطور خودشان را نماینده مردم و ملت می‌نامند و درخانه ملت به جای رسیدگی به وظایف نمایندگی، جریانی را ایجاد می‌کنند که به قول قدیمی‌ها سر دراز دارد».

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها