کد خبر: 613170
تاریخ انتشار :

در گفتگو با نامه نیوز مطرح شد؛

جزئیات نامه محمدخاتمی به رهبر انقلاب به روایت حسین الله کرم/ 4 نکته مهم درباره اصرار کارگزاران به طرح نام لاریجانی/ زاکانی در دام کارگزاران افتاد

جزئیات نامه محمدخاتمی به رهبر انقلاب به روایت حسین الله کرم/ 4 نکته مهم درباره اصرار کارگزاران به طرح نام لاریجانی/ زاکانی در دام کارگزاران افتاد
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

گروه سیاست نامه نیوز : معادلات انتخابات ریاست جمهوری هرروز دستخوش تغییر می شود. این روزها خبرهایی درباره نامه سیدمحمد خاتمی به رهبر انقلاب تا اصرار کارگزاران بر مطرح کردن نام علی لاریجانی محل بحث و نظر شده است. با حسین الله کرم عضو شورای وحدت درباره این موضوعات گفتگو کردیم.

مشروح گفتگوی حسین الله کرم با نامه نیوز را در ادامه بخوانید.

*آقای خاتمی نامه ای به رهبر انقلاب نوشته است. این نامه چه محورهایی دارد؟

-به نظر می رسد آقای خاتمی در این نامه تلاش دارد خودش را درون و همراه با نظام نشان دهد، زیرا برخلاف خوئینی ها، نامه خاتمی به صورت سرگشاده منتشر نشد بلکه به صورت دست نویس و سربسته انتقال داده شده است. به هر حال این نامه می تواند یک سقف و یک کف داشته باشد. کف نامه می تواند حاوی ارائه چگونگی عملکرد آقای خاتمی در انتخابات سال 88 باشد، به نوعی که همسویی با نظام ، توبه نامه و عذرخواهی تلقی گردد اما سقف نامه می تواند مانند نامه آقای خوئینی ها در انتقال مسئولیت مشکلات کنونی از دولت به گردن نظام باشد. لازم به ذکر است از آنجا که چهره نفاق آقای خاتمی هنوز در نقاب است و تطهیر آن به اعلام عذرخواهی عمومی و توبه از عملکرد سال 88 در نقض جمهوریت بازمی گردد،لذا تا توبه نظری و عملی نزد افکارعمومی انجام ندهد به عنوان باغی همچنان باقی خواهد ماند.

*به نظر شما چرا آقای خاتمی در این مقطع زمانی چنین نامه ای را به رهبر انقلاب نوشته است؟

-از آنجا که حضرت آقا موضوع مشارکت پرشور را مطرح کردند طرح این نامه در این مقطع به نوعی اعلام آمادگی ایشان برای ایجاد مشارکت حداکثری است تا رهبر انقلاب را در به رسمیت شناختن نامزد جریان غربگرا تحت فشار قرار دهد. خاتمی با این نامه سیاست فشار از بالا را دنبال کرده تا در صورت عدم دریافت پاسخ دلخواه، امکان فشار از پایین فراهم گردد. البته برخی هم نامه مذکور را ناشی ازاحساس خطر جریان غربگرا از حضورمجدد احمدی نژاد در دستیابی نظام به مشارکت حداکثری وحذف جریان غربگرا ارزیابی می کنند.

*درباره نامزدی آقای ظریف و آقای لاریجانی در انتخابات خبرهای زیادی مطرح می شود، آقای زاکانی گفته خروجی شورای وحدت حمایت از علی لاریجانی است، شما به عنوان عضو شورای وحدت ادعای آقای زاکانی را تأیید می کنید؟

-خیر اینجانب ادعای آقای زاکانی را تایید نمی کنم. زیرا شورای وحدت مرحله اول تلاش خود را گسترش تشکیلاتی و بحث در انتخابات شورای شهر قرار داده است تا براساس الگوی شایسته سالاری تمایز میان جامعه سیاسی و جامعه مدنی را به حداقل برساند. در این میان نامزدهای هر دو گروه با خود اظهاری به فرایند ارزیابی و مصاحبه وارد می شوند تا از این طریق لیست نهایی به دست آید. شورای وحدت مرحله دوم تلاش خود را تکمیل ساختار تشکیلاتی و بحث روی نامزد ریاست جمهوری قرار خواهد داد که هنوز شروع نشده است. بر همین اساس اظهارات دکتر زاکانی درباره نامزد مورد قبول شورای وحدت نه تنها صحیح نیست بلکه تحلیلی مبنی بر الگوی انقلابی و غیر انقلابی است. به نظر می رسد آقای زاکانی با نسبت دادن آقای لاریجانی به عنوان نامزد شورای وحدت تلاش دارد شورای وحدت را غیرانقلابی جلوه دهد، زیرا آقای لاریجانی در انتخابات مجلس با لیست دولت روحانی موسوم به تدبیر و امید وارد مجلس دهم شد. لازم به ذکر است این گونه تحلیل ها و مطالبی از جمله پدرخواندگی در جوامع پُراتوری خریدار دارد، بحث جامعه سیاست زده متعلق به جوامع پُراتوری است و در جامعه کنونی ایران اسلامی بابی از۲۴۰ حزب سیاسی واقعیت ندارد. در جامعه سیاسی یک ساختار هرمی سه گانه وجود دارد که در رأس آن گروه های مرجع مثل روحانیت، دانشگاه و در حال حاضر می توان از رزمندگان و هیئات نیز نام برد که با کار ویژه دعوت و حل اختلاف قرار دارند. احزاب ، گروه های سیاسی وجبهه های سیاسی نیز در بدنه سیستم سیاسی برای مشارکت در خدمت و در کف قاعده مردم در واگذاری خدمت به یکی از احزاب یا جبهه سیاسی قرار دارند.

*آقای لاریجانی و آقای ظریف هر دو کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری می شوند یا یکی از آنها به صحنه می آید، اگر این طور است، آن فرد کیست؟
-گمانه‌زنی‌های کنونی عمدتا از یک طرف براساس معرفی الگوی آمریکایی «اعلام نامزد و معاون اول رئیس جمهور» مثل لاریجانی و ظریف مطرح است و از طرف دیگر معرفی الگوی «رئیس جمهور و کابینه دولت» است که به اشکال مختلف دنبال و رسانه ای شده است. گرچه به نظر می رسد الگوی دوم از طرف جریان غرب گرا به منظور پذیرش الگوی اول طراحی و تولید شده است گرچه می خواهد آن را به عنوان الگوی کاهش نامزدهای اصولگرا به جریان انقلابی نیز نسبت دهد. در هر دو حال، به نظر می رسد جریان غربگرا دنبال عملیاتی کردن و تحمیل راهبرد نگاه به بیرون (رفع تحریم) است تا با گفتمان دوقطبی مذاکره-عدم مذاکره و دو قطبی آزادیهای اجتماعی - محدودیت بر راهبرد نگاه به درون(خنثی سازی تحریم) با گفتمان دوقطبی انقلابی-غربگرا وگفتمان دوقطبی کارآمدی - ناکارآمدی غلبه دهد.
*چرا کارگزاران این روزها نام آقای لاریجانی را به عنوان نامزد احتمالی و مورد حمایت جریان اصلاحات مطرح می کند؟
-طرح نامزدی لاریجانی از سوی کارگزاران از یک سو به دلیل احتمال ردصلاحیت نامزدهای دیگر آنان می باشد و از طرف دیگر تداوم اخذ الگوی نامزد اجاره ای است تا ذیل آن بتوانند افرادی مانند آقای ظریف را به عنوان معاون وی مطرح کنند. گرچه برخی معتقدند افرادی مثل آقایان جهانگیری، عارف و محسن هاشمی به دلیل ناکارآمدی در دولت دوازده، مجلس دهم و شورای پنجم توان جذب رأی مردم را در این دوره ندارند. برخی نیز معتقدند طرح نامزدی لاریجانی از سوی کارگزاران و گروه های همسو نه تنها برای مطرح کردن ایشان است بلکه به منظور ایجاد اختلاف بین جریان های انقلابی نیز می باشد که متأسفانه امثال آقای زاکانی در این دام افتادند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندی ها

پیشنهاد ما

دیگر رسانه ها