سایه نا امنی زنان در بریتانیا
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامهنیوز، نهاد ناظر بر فعالیت پلیس انگلیس (آیاوپیسی) قرار است درباره نحوه پاسخ پلیس متروپلیتین به موضوع ناپدید شدن خانم اورارد تحقیق کند. این مدیر بازاریابی آخرین بار سوم مارس در منطقه کلپهام واقع در جنوب لندن دیده شده است. پلیس پنج روز پیش بقایای یک جسد در جنگلی در نزدیکی شهر اشفورد واقع در منطقه کنت را کشف کرده و امروز (جمعه) مشخص شد که این جسد متعلق به خانم اورارد است.
در همین حال بازداشت یک مامور پلیس در این رابطه موجی از بهت و شوک در جامعه ایجاد کرده است. گفته میشود که او حدود ۴۰ ساله داشته و از ماموران پلیس محافظ پارلمان و مراکز دیپلماتیک بوده است.
وی که به ظن دخالت در آدمربایی و قتل دستگیر شده، دیشب به دلیل جراحت در ناحیه سر به بیمارستان منتقل و پس از انجام مراحل درمانی دوباره به بازداشتگاه منتقل شد تا تحقیقات درباره اتهامات او تکمیل شود.
پلیس لندن او را به خودزنی در زندان متهم و ادعا کرده که او بلافاصله مورد درمان قرار گرفته است. با این حال برای آیاوپیسی ابهاماتی درباره عملکرد پلیس وجود دارد که قرار است در این رابطه تحقیق کند.
نمودار زمانی حوادث
۳ مارس؛ سارا اورارد پس از ملاقات با دوستش حوالی ساعت ۹ شب در منطقه کلپهام ناپدید میشود
۵ مارس؛ پلیس با صدور بیانیهای در توئیتر نسبت به سرنوشت خانم اورارد ابراز نگرانی میکند.
۶ مارس؛ خانم اورارد اعلام کردند که ناپدیدن شدن او غیر معمول است
۷ مارس؛ شواهد نشان میدهد که او تنها در مسیر منزلش در حال حرکت بوده اما پلیس میگوید که مشخص نیست او به مقصد رسیده باشد
۹ مارس؛ یک مامور در حین خدمت به همراه یک زن به ظن معاونت در این حادثه دستگیر میشوند
۱۰ مارس؛ معاون پلیس لندن تحولات در این پرونده را عمیقا تکان دهنده خواند. بعد از ظهر همان روز رئیس پلیس لندن از کشف بقایای یک جسد در جنگلی در منطقه کنت خبر داد.
۱۱ مارس؛ پلیس مظنون به دلیل جراحت در ناحیه سر به بیمارستان منتقل میشود. زن همراه او، به قید وثیقه آزاد میشود
۱۲ مارس؛ پلیس اعلام کرد که جسد پیدا شده در کنت متعلق به خانم اروارد است
ماجرای ناپدید شدن خانم اورارد تاکنون با واکنشهای متعددی مواجه شده است. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در توئیتی عنوان کرد که از تحولات این پرونده شوکه و عمیقا ناراحت شده است. وی تصریح کرد که نهادهای امنیتی باید برای یافتن پاسخ سریع در این پرونده همکاری کنند.
پریتی پاتل، وزیر کشور انگلیس نیز در بیانیهای تصریح کرد که همه زنان جامعه «باید بتوانند با احساس امنیت کامل و بدون ترس از آزار و خشونت در خیابانهای ما قدم بزنند.»
همچنین صادق خان، شهردار لندن از همکاری شهرداری با پلیس لندن برای جستجو در یافتن این دختر خبر داد و با خانواده و دوستان او همدردی کرد. او با صدور بیانیهای اعلام کرد؛ همه زنان و دختران باید بتوانند در هر ساعتی در خیابان های لندن احساس امنیت کنند. میدانم که ناپدید شدن سارا و تحولات مربوط به این پرونده چقدر برای ساکنان لندن نگران کننده و شوکه کننده است.
«مارک درکفورد» وزیر اول ولز هم در واکنش به این تحولات، از احتمال وضع مقررات منع عبور و مرور مردان در ساعاتی از شب برای تامین امنیت زنان خبر داد. او البته اظهار داشت که این سیاست به عنوان آخرین راه حل دیده میشود.
در همین حال، مدافعان حقوق زنان پویشی را تحت «خیابانها را دوباره از آن خود کنیم» به راه انداخته و قصد دارند تا روز شنبه در نزدیکی محلی که گفته میشود خانم اروارد ناپدید شده تجمع کنند. پلیس لندن با توجه به محدودیتهای کرونایی نسبت به برگزاری این تجمع هشدار داده است.
«کارولین کردیا پرز» فعال حقوق زنان و نویسنده مشهور انگلیسی گفته است که تا کنون چنین احساس ترس و خشمی را تجربه نکرده است. وی در خصوص ماجرای خانم اروارد بیان داشت: «او فقط داشت به خانه میرفت، کاری که هر روز همه ما انجام میدهیم».
روزنامه گاردین نیز امروز گزارش کرده است که خشم عمومی و زنان در یک حالت تصاعدی و فزاینده قرار دارد. بر اساس این گزارش هزاران زن انگلیسی تاکنون در شبکه های اجتماعی ترس و نگرانی از امنیت خود وقتی در اماکن عمومی تنها هستند را به اشتراک گذاشتند.
گاردین چندی پیش گزارش داد که تقریبا تمام زنان جوان در این کشور مورد آزار جنسی قرار گرفته و بدتر از آن، اعتماد خود را به حل این معضل از سوی مقامات مسئول از دست دادهاند. بر اساس این گزارش، ۹۷ درصد زنان بین ۱۸ تا ۲۴ سال مورد آزار جنسی قرار گرفته و هولناکتر آنکه ۸۰ درصد زنان از تمام گروههای سنی گفتهاند که این معضل را در فضای عمومی تجربه کردهاند.
گفتنی است که آزار جنسی زنان در پارلمان انگلیس به عنوان نهاد قانون گذار نیز دو سال پیش خبر ساز و منجر به استعفای چند تن از اعضای دولت شد.
دیدگاه تان را بنویسید