سخنگوی دولت: تلاش کردیم اثرات تحریم از زندگی مردم دور شود
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، مهمترین بخش اظهارات علی ربیعی به شرح زیر است:
* واردکننده بنزین بودیم ولی الان صادر کننده شده ایم. * هدف اصلی تحریم دو سناریو بود یکی گرسنگی مردم و دیگری سیاست پلیسی که نگذاشتم این دو محقق شود.
* در حوزه سلامت هیچ ایرانی نیست که بخواهد دفترچه درمانی داشته باشد ولی نتواند. * خوشبختانه آن خط مقاومت ملی نافرجام در برجام به فرجام و کمال خودش رسیده است.
* به یُمن برجام حربه ایران هراسی و جعل خطر ایران اتمی کارایی خودش را از دست داده است. * با وجود همه تحریم ها میانگین اشتغال کشور در این سال ها 51 هزار نفر بوده است. * این اندازه کفایت مواجه با بیکاری گسترده را نداشت اما با وجود داشتن این تحریم ها به نظر عدد قابل قبولی است.
* با تصمیماتی که گرفته شده وفور کالا به حدی خواهد بود که شاهد ایجاد صف نباشیم.
مشروح اظهارات سخنگوی دولت را در ادامه بخوانید: علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری با حضور خبرنگار رسانههای مختلف گفت: ما در آستانه نوروز ۱۴۰۰ بیش از هر دوره دیگری نیازمند از خودگذشتگی برای جامعه و تلاش برای زیستی مهربانانه و بردباری و گذشت برای زندگی بهتر هم وطنانمان و نیز حفظ اعتلای وطن هستیم تا بتوانیم زینت تمدنی دیرینه باشیم که با اسلام عزیز پیوند خورده است.
وی افزود: امیدواریم حلاوت این ماه که با عطر شکوفهها و بهار طبیعت عجین شده است، نویدبخش رفتن روزهای سختی باشد که ملت و دولت ایران در سال ۹۹ تجربه کرد. دولت و مردم سالی سخت را پشت سر گذاشتند،در این سال آثار تحریم و جنگ به اوج خود رسید.
ربیعی گفت: دولت و مردم سالی نسبتا سخت را پیش سر گذاشته ایم، آثار تحریم و جنگ اقتصادی در سال ۹۸ به اوج خود رسید. دولت به نمایندگی از مردم همه تلاش خود به کار بسته است تا به رغم ناملایمات داخلی و فشارهای بی حد و حساب خارجی هم به فکر امروز ایرانیان و هم زندگی فردای ایرانیان باشد. ما واقفیم جنگ اقتصادی و همراه شدگی آن با کرونا در سال ۹۹ فشار زیادی بر دهک های پایین اجتماعی وارد کرده است.
وی ادامه داد: اما امروز می توانیم بگوییم همه تلاش بدخواهانی که خواهان فروپاشی ایران و تخریب زندگی مردم بودند رو به پایان است. در نوروز جدید حتما تحولات و سرسبزی جدیدی در پیش روی ماست.
ربیعی تصریح کرد: دولت با همه توان خود در مقابله با کرونا در حوزه سلامت و در مقابله با جنگ اقتصادی در حوزه اقتصاد و رفاه اجتماعی و نیز در سیاست خارجی اقدامات بیشماری سامان داده و دنبال کرده است.
وی اظهار داشت: ما در سیاست خارجی در سال گذشته موفقیت های بزرگی هم در سیاست خارجی بدست آوردیم، ما در برابر فشار کم نظیر رژیم سابق آمریکا برای امنیتی سازی و منزوی کردن ایران، نه تنها آن اهداف را ناکام گذاشتیم بلکه با ایستادگی و اصرار بر دیپلماسی به جای بحران آفرینی، آمریکا را در نشست های مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل متحد و در دادگاه بین المللی لاهه به انزوای اخلاقی و محکومیت حقوقی کشانیدم. صدای ما برای فراخواندن همه کشورهای منطقه به صلح و دوستی و حل اختلافات به شیوه دوستانه هرگز قطع نشد.
سخنگوی دولت بیان داشت: اجازه ندادیم که خواست و اراده ثبات آفرین و خیرخواهانه ما برای همه کشورهای منطقه تحت تاثیر هیاهوی توخالی آمریکا و همدستانش در اتهام زنی واهی علیه ما قرار بگیرد. تجارت ما با کشورهای همسایه به رغم تحریم ها در سطح خوبی پیش رفت و همچنان مصمم هستیم که مرزهای تجارت و رفت و آمد همسایگی را به اتصال جغرافیایی امن و پرسود برای همه ملت های منطقه تبدیل کنیم.
ربیعی با اطمینان در مورد اینکه در ماه های نزدیک آینده، دولت آمریکا چاره ای جز تن دادن به روند صلح جهانی و پایان دادن به ظلم ایران نداشته و زمستان برجام به پایان خواهد رسید، بیان داشت: فصل تازه ای از تعامل با جهان که رضایت و امنیت اقتصادی بیشتری برای مردم ما و البته همه ملت های منطقه فراهم می کند آغاز خواهد شد.
وی بیان داشت: هیچیک از اینها بدست نمی آمد اگر دولت در هفت سال گذشته در برابر تحریک های خارجی و توهین های داخلی شکیبا نمی بود و استراتژی تعامل سازنده با جهان متعهد نمی ماند. البته این دستاوردها حفظ نخواهند شد اگر به این صبوری و تعهد ادامه ندهیم.
ربیعی در مورد اقدامات دولت در در حوزه سلامت، گفت: طرح تحول سلامت بزرگترین پروژه دولت بود که از سال ۹۳ آغاز شد .این طرح موج کاهش خروج از جیب بیمار و جلوگیری فرو افتادن افراد به خاطر بیماری در تله فقر شد.
وی با تاکید بر اینکه در این مدت ما تخت بیمارستانی به اندازه تمام دوران گذشته اضافه کردهایم، بیان داشت: طی۷ سال گذشته ۳۶ هزار تخت جدید بیمارستانی اضافه شده و ۴۰ درصد تختهای بیمارستانی به طور کامل مورد بازسازی قرار گرفته است و تعداد تختهای آیسییو بیش از ۲ برابر شده است.
ربیعی اظهار داشت: امروز بیماران کرونایی حداکثر ۱۰ درصد هزینه را پرداخت میکنند و اگر بیمه روستایی داشته باشند، ۵ درصد هزینه ها را میدهند. در مقابله با کرونا در مدت زمان بسیار کمی تولیدات ماسک و ونتیلاتور به صادرات رسید. همانند کشورهای توسعه یافته ۴ کانون تولید واکسن مراحل موفقیت امیزی را پیش سر گذاشتند.
وی تاکید کرد: یادمان باشد که در فروردین و اسفند سال گذشته چه وضعیت روانی در جامعه حاکم بود و چگونه اخبار جعلی، کرونا را عاملی برای تخریب دولت ایران قرار داده بود. ما با وجود تحریم گذاری موفق در مقایسه با سایر کشورها از کنترل ویروس داشته ایم و نوید می دهیم که واکسیناسیون در اوایل سال آینده به ثمر خواهد نشست.
ربیعی تصریح کرد: در حوزه توسعه انسانی و اقتصادی به رغم همه فشارها، کمبودها، نابسامانی ها و بهم خوردن تعادل و قصد اصلی آمریکا برای فروپاشاندن این حوزه ها دولت به موفقیت های قابل توجهی دست یافت.
وی با اشاره به اینکه ما در اولین گام زیرساختهای فضای مجازی را گسترش دادیم و با تلاش زیادی به حفاظت از این حوزه نیز پرداختیم، افزود: امروز می توانیم بگوییم مفهوم دولت الکترونیک محقق شده است. و تحولات عظیمی چه در حوزه اداری و چه کسب و کار در این حوزه پدید امده است. امروز حدود یک میلیون شغل فقط در یک شبکه اجتماعی ایچاد شده است.
سخنگوی دولت بیان داشت: در اینترنت و حوزه توسعه روستایی دولت انرژی ویژهای گذاشت و براساس اهداف برنامه ششم توسعه باید ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ هزار خانوار به اینترنت متصل می شد که با توجه به شرایط کرونا به ۹۶ درصد رسیده و در حال حاضر بشاگرد و روستاهای سیستان و بلوچستان نیز اینترنت دارند و تا پایان این دولت نیز صد درصد خواهد شد.
وی گفت: به رغم سختی های مالی که دولت دارد امروز بیش از ۴ میلیون طلبه، دانشجو و اساتید و حدود یک میلیون دانش آموز از بسته های اینترنت رایگان استفاده می کنند.
ربیعی با تاکید بر اینکه در آخرین فصل در ۹ ماهه در سال ۹۹ ما از رکود خارج شدیم، گفت: بنابر گزارش بانک مرکزی در بخش کشاورزی ۴.۶ درصد، در بخش نفت ۳.۲، در بخش صنایع و معادن ۶ درصد مثبت شده ایم. در بخش خدمات به علت شیوع ویروس کرونا و تعطیلی های اجباری و تاثیر مستقیم آن بر اقتصاد خدمات در سال ۹۸ دارای رشد منفی زیادی بودیم. با سیاستهای اعمالی به تدریج در فصل اول سال ۹۹ رکود منفی به ۱.۹ درصد رسید.
سخنگوی دولت تاکید کرد: با برنامه ریزی های حمایتی برای بخش خدمات بتدریج در این بخش نیز وضعیت بهتری پیدا کردیم و با مقداری بهبود در فصل دوم و سوم نهایتا منفی ۰.۳ درصد هستیم. هدف اصلی تحریم قرار دادن ایران در یک دو راهی بود، اول گرسنگی کشیدن مردم و دیگری تبدیل جامعه به یک دولت پلیسی. ولی ما اجازه ندادیم که هیچ کدام از این دو سناریو محقق شود.
وی بیان داشت: ما تلاش کردیم نتایج و اثرات تحریم بر زندگی مردم را تا جایی که ممکن است از آنها دور کنیم و برای کاهش آزادی های سیاسی و مدنی مردم ایستادگی کردیم.
دیدگاه تان را بنویسید