نیش و کنایههای رئیس قوه قضاییه به دولت
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، مهمترین بخش اظهارات سید ابراهیم رئیسی به شرح زیر است:
* وقتی رهبری شعاری اعلام می کنند نیاز کشور است؛ همه دستگاه ها برای تحقق آن باید تلاش کنند. * دستگاه قضایی باید در هر بخشی که امکان رفع موانع تولید و حمایت از تولید وجود دارد، وارد شود. * همکاران مان بیش از دو هزار واحد تولیدی را فعال کردند که جای تقدیر و تشکر دارد. * مسأله ما حمایت از تولید است؛ تولید در کشور نباید با مانعی مواجه شود. * قضاوت یکی از ماموریت ها و شئون ممتازه انبیاء است. * قضاوت به حق جایگاه ممتازی دارد. * برخی حقوق خوان و برخی حقوقدان و برخی حق خواه و حق محور هستند.
* ممکن است عده ای دانش حقوقی داشته باشند اما برخی علاوه بر دانش حقوقی حق خواه هستند؛ که این ارزشمند است. * اگر کسانی که مسئولیت داشتند و یا مسئولیت دارند با ترک فعل وظیفه خود را انجام ندهند و واحد تولیدی با تعطیلی مواجه شود؛این افراد بایستی نسبت به ترک فعل خود پاسخگو باشند. * این پاسخگو بودن باعث پیشگیری از تکرار این موضوع در آینده می شود. * فساد اقتصادی مانع رونق تولید است؛ اگر در جایی رشوه و رانت خواری باب شد،رونق تولید نخواهیم داشت. * در امنیت اقتصادی، رونق اقتصادی اتفاق می افتد. * امنیت اقتصادی در گرو مبارزه با فساد است. * مطلقا اجازه ندهید در هیچ کجا فساد اداری حاکم شود و این حساسیت در همکاران ما وجود دارد. * دستگاه قضا اجازه نخواهد داد فساد در هیچ کجای کشور لانه کند. * ما اصحابِ «ما می توانیم» هستیم و یقین داریم فرهنگ «ما می توانیم» بر فرهنگ «ما نمی توانیم» پیروز می شود.
* اگر اینقدر که برخی آقایان جلسه گذاشتند برای اینکه چطور بتوانند از غربی ها یک امکانی برای این کشور بگیرند جلسه برای رونق تولید و رفع موانع تولید در کشور می گذاشتند بسیار می توانست در گره گشایی در کشور موثر باشد. * حساب کنند چقدر وقت کشور را برای مواردی که نتیجه ای نداشت گذاشتند. * اگر همین وقت را برای رفع موانع تولید می گذاشتند امروز بسیاری از کارخانجات تعطیل و نیمه تعطیل در کشور فعال شده بود.
مشروح اظهارات رئیس دستگاه قضا را در ادامه بخوانید:
آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضاییه امروز دوشنبه در نشست شورای عالی قوه قضاییه با شورای قضایی استانها که بصورت ارتباط تصویری برگزار شد، ضمن گرامیداشت اعیاد شعبانیه و میلاد با سعادت حضرت ولی عصر (عج) و سال جدید، اظهار کرد: در رهنمودهای رهبری معظم انقلاب اسلامی در سال گذشته، نکات محوری و راهبردی قابل توجهی برای همه ما مسئولان و ملت بزرگ ایران فرموده شد که از نکات بسیار مهم و اساسی، توجه دادن همه به آیات نورانی قرآن کریم و تقویت حلقههای تواصی به حق و تواصی به صبر بود.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: از بخشهای قابل توجه و اثرگذاری که حتما باید در دستور کار خود تواصی به حق و تواصی به صبر را قرار دهد، قوه قضاییه و جامعه حقوقدانان و قضات و دست اندرکاران ارتباط با مردم و آنان که شان نظارت و قضاوت دارند، است و لازم است تا هم حق را بشناسند و هم گرایش به حق پیدا کنند و در راه حق ایستادگی کنند.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه شناخت حق، زمینه بسیار مهمی میخواهد، گفت: بسیاری حق را نشناختند درحالیکه شناخت حق گام مهمی است.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: در گام دوم، لازم است هواهای نفسانی مانع نشود که به طرف حق گرایش پیدا نکنیم. حب و بغض شخصی، نگاههای جناحی، نگاههای قومی، قبیلهای، سیاسی، اجتماعی و وابستگیها و پیوستگیهای دنیایی گاهی مانع گرایش به حق است.
رئیس دستگاه قضا اذعان کرد: تلاش شود تا در راه حق ایستادگی شود. پرونده را شناخت، موضوع پرونده را خوب فهمید و حکم را خوب تشخیص داد و تصمیم بر حکمی گرفت و اگر انسان در هر جایی فهمید خطا کرده بگوید که در تشخیص آن اشتباه کردم که این موضوع از رشادتها و شجاعتهای قابل تحسین است.
آیت الله رئیسی با اشاره به سخنان امیرالمومنین (ع) بیان کرد: یک انسان سالک برای آن که در مسیر دچار انحراف نشود باید هم بصیرت، صبر، بردباری و تامل داشته باشد و هم در مسیر حق و شناخت حق صبر داشته باشد.
آیت الله رئیسی ادامه داد: در آیات نورانی قرآن یکی از نکات مهم و محوری مسئله صبر است. صبر به عنوان یکی از محورهای موفقیت یک انسان دارای ماموریت بزرگ و خطیر است و یکی از ماموریتهای خطیر اولیای خدا مسئله قضا و قضاوت است و از شئون ممتاره انبیای الهی است.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: مسئله قضا، قضاوت، داوری کردن و تصمیم گرفتن مسئله بسیار مهمی است و مسئله حقوق مردم، حق الناس و حقوق عامه است. نسبت به این قضیه باید بسیار حساس عمل کرد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه اظهار کرد: اگر کسی در همین جایگاه قضا تلاش کند تا این جایگاه را سکویی برای تقرب به پروردگار متعال قرار دهد بسیار ارزشمند است. حتما یکی از جلوههای مهم اجرای عدالت، مسئله قضاست. یک تصمیم گیری عادلانه و به حق میتواند بهشت را برای انسان به ارمغان بیاورد.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه جایگاه خطیر قضاوت بسیار مهم است، گفت: در انجام این کار باید از خداوند متعال استمداد طلبید و در خود ظرفیت ایجاد کنیم و بهترین زمان برای ایجاد ظرفیت ماه شعبان است و بهترین زمان برای ظرفیت سازی ماه مبارک رمضان است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه قاضی و قضاوت شرح صدر میخواهد، خاطرنشان کرد: هم تشخیص حق، هم گرایش به حق و هم ایستادگی در راه حق امر بسیار مهمی است و باید گفت برخی حقوق خوان، برخی حقوقدان و برخی حق خواه و حق محورند.
آیت الله رئیسی ادامه داد: ممکن است عده زیادی حقوق بخوانند و دانش حقوقی داشته باشند و عده زیادی حقوقدان باشند، اما برخی علاوه بر دانش حقوقی، حق خواه هستند و تمام وجود آنها حق خواهی است و میخواهند حق اجرا و عمل شود که این موضوع بسیار ارزش دارد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به شعار سال اظهار کرد: در هر سالی که شعاری از جانب رهبری حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی اعلام میشود، این اعلام به معنای نیاز جدی کشور به تحقق عملی آن شعار است؛ زمانی که مقام معظم رهبری اعلام یک شعار میکنند امروز این نیاز کشور است و باید همه دستگاهها با همه ظرفیت خود برای تحقق این شعار تلاش کنند. دستگاه قضایی چه در بخش نظارت و چه در بخش قضاوت باید ببیند که چگونه میتواند پشتیبانی کند و در کجای موضوع پشتیبانی از تولید، حمایت از تولید و رفع موانع تولید قرار دارد.
آیت الله رئیسی گفت: قوه قضاییه در هر بخشی که با ظرفیتهای قانونی امکان حمایت از تولید، رفع موانع تولید و پشتیبانی از تولید وجود دارد، باید در این عرصه فعالانه و در عمل و اجرا ظاهر شود و این وظیفه دستگاه قضایی است. باید از همکاران خود در سراسر کشور تقدیر کنم که در دو سال گذشته علی رغم برخی از مشکلات و کمبودها بیش از دو هزار واحد تولیدی را فعال کردند و یا از موانع برای فعال شدن آنها جلوگیری کردند و این جای تقدیر دارد.
رئیس قوه قضاییه بیان کرد: در سال گذشته بیش از هزار واحد تولیدی را همکاران تلاش کردند تا سرپا نگهدارند و یا از تعطیلی نجات دهند و یا اینکه اگر قرار است اخلالی در کار آنها ایجاد شود، نگذارند این اخلال اتفاق بیفتد که جای تقدیر و تشکر دارد.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه از موانع مهم تولید مسئله قاچاق کالا است، گفت: با قاچاق کالا به ویژه قاچاق سازمان یافته باید با حساسیت برخورد شود.
رئیس قوه قضاییه به دادستانهای سراسر کشور تاکید کرد که برای شناخت شبکههای درهم تنیده قاچاق کالا از نیروهای اطلاعاتی و امنیتی کمک بگیرند و گفت: ضروری است این شبکهها شناسایی شوند و مبارزه با آن به صورت جدی تر در سال جدید صورت گیرد.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه قاچاق کالا خنجری بر پشت تولید است، ادامه داد: واردات بی رویه در کشور، تولید را دچار آسیب میکند.
رئیس دستگاه قضا به حمایت از تولید، مبارزه با فساد و مبارزه با قاچاق کالا به عنوان ضروریاتی که برای مانع زدایی از مسیر تولید مورد تاکید است، اشاره کرد.
آیت الله رئیسی بازخوانی و مرور قوانینی از جمله قانون توسعه فضای کسب و کار، قانون رفع موانع تولید و قانون اقتصاد مقاومتی را مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه برخی از این قوانین به طور کامل اجرا نشده است، گفت: باید قوانینی که تصویب شده به طور کامل اجرا شود و در این صورت در فضای کسب و کار و رونق تولید نقش مهمی خواهند داشت.
دیدگاه تان را بنویسید