سردار کوثری در مجلس! / حضور نظامیان در انتخابات قطعیتر شد!
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامه نیوز، سردار محمداسماعیل کوثری نماینده پیشین تهران در مجلس برای انتخابات میان دورهای مجلس یازدهم برای حوزه انتخابیه تهران ثبتنام کرد تا لااقل در انتخابات میاندورهای مجلس، دو نامزد مدعی وجود داشته باشند. یکی حمید رسایی و دیگری همین سردار محمد اسماعیل کوثری! در میان اصلاح طلبان نیز علیرضا محجوب هم ثبت نام کرده است.
کوثری در مجالس هشتم و نهم از حوزه انتخابیه تهران وارد مجلس شده بود و در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور داشت. او بعد از پایان دوره نمایندگی نیز مشاور فرمانده کل سپاه شده بود. هر چند در روزهای آخر نمایندگی گفته بود بعد از پایان دوران خدمت در مجلس به سوریه میرود اما به او اجازه این کار داده نشد: «من میخواستم سوریه بروم. همه هم تعجب میکردند از نمایندگی به سپاه آمدم. خبرنگاران سوال میکردند که گفتم میخواهم به سوریه بروم. حقیقتش اینکه اجازه ندادند و دوباره من را خواستند و گفتند چه میکنید؟ من گفتم من مطالعه خود را میکنم و گفتند باید برگردید. چون مجوز ما را هم حضرت آقا باید بدهند.»
در سالهای اخیر، سردار کوثری جانشین قرارگاه ثارالله بود که از تیرماه، سردار حسین نجات به عنوان جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه ثارالله سپاه معرفی شد. در این مدت سردار کوثری به عنوان مشاور فرمانده کل سپاه معرفی میشد. مسئولیتی شبیه آنچه این روزها برای سردار سعید محمد گفته میشود. محمد کوثری پیش از دوران نمایندگی نیز رییس اداره امنیت معاونت اطلاعات و عملیات ستاد کل نیروهای مسلح بود.
سردار اسماعیل کوثری کیست؟اسماعیل کوثری یکی از چهرههای خاص سیاست ایران است. او فعالیت سیاسی را از گروه توحیدی صف آغاز کرد. محمد بروجردی از شهدای هشت سال دفاع مقدس، محسن آرمین نایب رئیس مجلس ششم و محسن کنگرلو مشاور امنیتی میرحسین موسوی، از چهرههای شاخص این گروه بودند که با مشی مسلحانه علیه نظام پهلوی مبارزه میکردند و سوابقی مثل آتش زدن مشروبفروشی و دکلهای برق تهران را در کارنامه داشتند.
در روز ۱۹ مهر ۱۳۵۷ بر اثر انفجار بمبی در اتوبوس حامل آمریکاییهای مقیم اصفهان، چند تن از آنان به سختی مجروح شدند. خبرگزاری فرانسه روز ۲۶ مهرماه در خبری اعلام کرد گروه توحیدی صف مسئولیت انفجار بمب در اصفهان را برعهده گرفته است. انفجاری که هشت آمریکایی در آن مجروح شدند.
به نوشته روزنامه اطلاعات این بمب توسط چند ناشناس به سوی یک اتوبوس دولتی که حامل ۱۲ کارمند آمریکایی بود، پرتاب شده بود. این روزنامه نوشت: «در این حادثه که روز ۱۹ مهرماه اتفاق افتاد، تروریستها موفق به فرار شدند و زخمیشدگان به بیمارستان انتقال یافتند.»
اسماعیل کوثری جزو نیروهای گروه توحیدی صف بود که به مرور به جناح راست سازمان مجاهدین گرایش پیدا کرد. با این حال به جای فعالیت سیاسی علنی، وارد سپاه شد و مسئولیت فرماندهی بخشهای مختلف سپاه را بر عهده گرفت و مدتی نیز جانشین قرارگاه ثارالله سپاه بود. سال ۸۸ او در مصاحبهای اتهامات تندی را متوجه بهزاد نبوی و محسن آرمین کرد که سازمان مجاهدین انقلاب با انتشار بیانیه ای به شدت از مواضع او انتقاد کرد.
قرارگاه ثارالله سپاه یکی از قرارگاههای امنیتی سپاه پاسداران در تهران است که وظیفه آن، مدیریت امنیت پایتخت و دیگر شهرهای استان تهران است. این قرارگاه عموما در مسائل سیاسی و فرهنگی هم اظهار نظر میکند. چنانچه سالها قبل وقتی فیلم اعتراض مسعود کیمیایی اکران میشود، این قرارگاه نامه محرمانهای را به رییس دادگستری استان تهران درخصوص مسایل مطرح شده در فیلم ارسال میکند که انتشار متن این نامه در روزنامه ایران، باعث شکایت قرارگاه از روزنامه ایران شد.
آخرین مورد فعالیتهای حقوقی قرارگاه ثارالله هم به تیرماه سال گذشته برمی گردد که بر اساس آنچه رسانهها نوشتند، شارمین میمندینژاد موسس جمعیت امام علی و دو تن از اعضای آن (مرتضی کیمنش مسئول رسانهای و کتایون افرازه بازرس علیالبدل) شامگاه یکشنبه اول تیر با شکایت قرارگاه ثارالله سپاه و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی بازداشت شدند.
کوثری مدافع سرسخت حضور نظامیان در انتخابات و مخصوصا انتخابات ریاست جمهوری است و معتقد است که که مخالف حضور نظامیان باشد، کاسهای زیر نیمکاسه دارد: «اینها همه جوسازی است چه از بیرون و چه از طرف برخی عوامل داخلی که این کار را انجام میدهند که نیروهای انقلاب را کنار بگذارند.»
او درباره انتخابات ۱۴۰۰ گفته برخی درباره حضور چهره های نظامی جوسازی میکنند؛ چطور نظامیها شهید میدهند، زخمی میشوند، شیمیایی میشوند اشکالی ندارد اما همین که می خواهند مسئولیتهای سیاسی داشته باشند، اینجا اشکال دارد؟ چهارچوب قانون ملاک است و این برادران می توانند با ضوابط قانونی هر کدام کاندیدا شوند. البته اکنون فقط حرف است و پس از نام نویسی شورای نگهبان بررسی میکند که ببیند، چه کسی میتواند حضور داشته باشد و چه کسی نمیتواند و چه شخصی چهارچوب ضوابط را که باید یک نفر بتواند، کاندیدا شود را دارد یا خیر. در گام سوم رای مردم مهم است. در گام چهارم نوع خدمت کردن فرد مهم است اینکه مشکلات مردم را حل کند، کسانی که خودشان را کاندیدا کردهاند حتما به اصطلاح میدانند که میتوانند و توانمندیاش را در گذشته نشان دادند و لذا میآیند، چه اشکالی دارد.
منبع: رویداد 24
دیدگاه تان را بنویسید